Kongelige21. marts 2020

Kronprinsfamiliens katastrofale eventyr: Alt gik galt

Skihytteskandale i Schweiz, skulderskade og coronavirus. 2020 er kommet elendigt fra start for kronprinsparret.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kronprinsfamillien.jpg
 (Foto: Martin Høien)

Da Frederik og Mary i begyndelsen af januar stillede op til interview i Schweiz, var der nok ingen, der havde regnet med, at turen til skiparadiset Verbier, ville gå så galt, som den gjorde.

Status her i midten af marts er følgende: Deres hemmelige skihytte og Airbnb-pengemaskine blev afsløret, kronprinsen kørte ind i en klippe på ski, og børnenes skoleophold kom til en brat afslutning, da coronavirus brød ud og lammede hele verden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kronprinsfamillien_1.jpg
 (Foto: Martin Høien)

SE og HØR var blandt dem, der mødte parret til interview i januar i Schweiz. (Foto: Martin Høien)

Nu vender familien hjem. Det meddelte de forleden.

– Kronprinsparret finder det mest naturligt at vende hjem og stå sammen med danskerne i en tid, der kræver meget af alle, og hvor der ligger et fælles ansvar for at passe på hinanden, skrev kommunikationschef ved hoffet Lene Balleby.

Christian, Isabella og tvillingerne, Vincent og Josephine, vender således tilbage til Tranegårdsskolen i Gentofte, når de danske skoler genoptager undervisningen på den anden side af coronakrisen.

Kronprinsen stivnede

Da SE og HØR mødte familien på børnenes første skoledag i januar i Verbier, var der ellers megen optimisme at spore.

– De kommer til at få en kæmpestor international oplevelse, sagde en glad kronprins og forsøgte på sit bedste at overbevise danskerne om, at opholdet i Verbier ikke var en skitur, men en undervisningstur for børnene.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/frederik_1_1.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Kronprinsen fik allerede fra starten kritik for at rykke til Schweiz. Mange kaldte det en skatteyderfinansieret skiferie. (Foto: Hanne Juul)

Men da BILLED-BLADET kort efter spurgte, hvor kronprinsfamilien skulle bo under opholdet, stivnede Frederiks ansigt.

– Vi kommer til at bo i det hus, vi har boet i i 10 år. Det er et hus, vi har erhvervet for over 10 år siden. Så det er et hjem, vi kender, sagde kronprinsen.

De færreste danskere havde forestillet sig, at kronprinsfamilien i al hemmelighed havde købt en såkaldt chalet (skihytte, red.) for 10 millioner kroner i rigmandsparadiset Verbier, og straks haglede kritikken ned over familien. Men det var kun begyndelsen på det, man i den grad kan betegne som en kongelig shit-storm.

Skandale

Kort tid efter kunne Her og Nu nemlig afsløre, at kronprinsen også tjente penge på skihytten. Det viste sig, at den hemmelige bolig kunne lejes af ganske almindelige mennesker på udlejningssiden Airbnb. Hytten kunne lejes for mellem 41.200 og 65.400 kroner om ugen. Danskerne var dybt forargede over den grådige praksis, og kort efter krøb kongehuset til korset og satte en stopper for udlejningen.

Knap var skandalen overstået, før kronprinsen på en skitur kørte ind i en klippe. Det fik hoffet til at sende endnu en pressemeddelse ud:

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/frederik_6.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Kronprins Frederik, 51, med armen i slynge efter skiulykke. (Foto: Lars H. Laursen)

– Kronprinsen pådrog sig i sidste uge en mindre skade i venstre skulder i forbindelse med skiløb i Schweiz. Kronprinsen er derfor i dag blevet ambulant undersøgt og behandlet på Rigshospitalet i København.

Coronakrise

Da Frederik var kommet sig over skaden, rykkede en meget ubehagelig gæst ind i Schweiz’ naboland, Italien. Epicenteret for coronavirus var således i Norditalien blot 175 kilometer fra Verbier. Men kronprinsesse Mary blev dernede med børnene, indtil hoffet den 12. marts smed håndklædet i ringen og meddelte, at familien nu vender hjem.

– Der er mange ting, der er gået galt. Det er selvfølgelig uforudsigeligt, men det er meget klogt af dem, at de kommer hjem nu. Det er lidt sent. Det kunne man godt have håndteret bedre, siger kongehusekpert Søren Jakobsen.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold