Så tæt er kronprinsfamilien på Corona-epicenter

Kronprinsfamilien bor for tiden i Schweiz, hvor børnene går på en international skole i Verbier.

Kronprinsfamilien bor for tiden i Schweiz, hvor børnene går på en international skole i Verbier.

Foto: Martin Høien

Kronprinsfamilien opholder sig alarmerende tæt på hele verdens Corona-virus-epicenter.

Det tager blot to en halv time at køre f.eks. fra Domodossola, Italien til Verbier i Schweiz. Der er således blot 175 kilometer fra de allerværst ramte områder i Norditalien til der, hvor kronprinsfamilien opholder sig. Alle Corona-virus-byerne ligger klods op af Schweiz' sydlige grænse.

Udenrigsministeriet fraråder nu alle ikke nødvendige rejser til regionerne Emilia-Romagna, Lomberdiet, Piemonte (regionen hvor blandt andet byen Domodossola ligger i) og Veneto, der er ekstremt tæt på Schweiz. 

Artiklen fortsætter under billedet...

Der er kun to en halv time i bil fra kronprinsfamilien i Verbier og det område, som udenrigsministeriet fraråder at tage til (Foto: Google Maps)

3.100 mennesker har mistet livet til viruset, der går under det officielle navn Covid19. Knap 91.000 mennesker er smittede.

Kronprinsfamilien opholder sig i Schweiz, fordi de kongelige børn går på den internationale skole, Lemania-Verbier.

Her tager prins Christian, 14, prinsesse Isabella, 12, Vincent og Josephine, 9, et tre måneders skoleforløb, der efter planen er færdig i begyndelsen af april. Samtidig har familien rig mulighed for at stå på ski de smukke, schweiziske alper.

- Vi vil gerne have, at de får et spændende ophold med en international profil. Det vil sige, at de kommer til at tale engelsk det meste af dagen, og at fransk også kommer til at indgå.

- De kommer til at få en kæmpestor international oplevelse, sagde kronprins Frederik, 51, på børnens første skoledag i begyndelsen af 2020.

I denne uge er Mary stukket af et par dage og deltager onsdag i en middag ved den danske ambassade ved OECD i Paris. Torsdag holder hun en tale samme sted.

SE og HØR arbejder på at få en kommentar fra hoffet, om udbruddet får betydning for kronprinsfamiliens ophold i Schweiz.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close