Kendte 11. marts 2020

Drastisk beslutning: Send alle hjem nu

Regeringen lancerer nu yderligere anvisninger for at bremse spredningen af coronasmitte
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

- Nu skal vi stå sammen. Ved at holde afstand.

Sådan siger statsminister Mette Frederiksen, da hun onsdag aften tager de hidtil skrappeste midler i brug i kampen mod coronaspredningen.

- Vi har i Danmark en sundhedskrise. Det er os, der afgør, hvordan vi kommer igennem den, tilføjer sundhedsminister Magnus Heunicke.

Med alvorlig mine fremlægger statministeren først det nyeste antal smittede, som lige nu er på 514. Mens der er 1303 personer i karantæne.

Antallet af smittede er mere end tidoblet siden mandag.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bliv hjemme

Det er derfor nu myndighedernes anbefaling, at elever og studerende på alle uddannelsesinstitutioner sendes hjem i to uger fra nu.

Det gælder også pasning, så børnehaver og vuggestuer lukker ligeledes. For familiers vedkommende beder man folk holde børnene hjemme fra torsdag morgen, hvis det er muligt. Og ellers senest fra mandag.

Alle indendørs kulturinstitutioner, biblioteker, museer, fritidstilbud osv. lukkes. Mens statsministeren anbefaler klubber, foreninger og trossamfund at gøre det samme.

Natklubber, diskoteker, værtshuse, caféer etc. holder lukket indtil videre.

Alle offentlige ansatte, der ikke varetager "kritiske funtioner" sendes hjem fra fredag og to uger frem. Disse vil fortsat få løn.

En begænsning af besøg på sygehuse og plejehjem håber regeringen at alle pårørende vil følge.

Den tidligere anvisning, der drejede sig om arrangementer med flere end 1000 deltagere, er i dag begrænset til 100.

Hans Engell, der er politisk kommentator på TV2 News, kalder det for "de mest vidtgående tiltag siden anden verdenskrig."

Opdateres...

Sponsoreret indhold