Dronningen holder tale til befolkningen

(Foto: Thomas Laursen)

I aften toner dronning Margrethe frem på skærmen for at tale om den alvorlige situation, som Danmark og hele verden befinder sig i med coronavirus-udbruddet. Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse. 

- Hendes Majestæt Dronningen vil i aften tale til hele befolkningen fra Fredensborg Slot om den alvorlige situation i forbindelse med udbredelsen af coronavirus. Talen vises kl. 20.00 på DR og TV 2, oplyses det. 

Ydermere lyder det, at dronningens tale optages i eftermiddag - og altså ikke sendes live, som vi kender det fra hendes nytårstale. 

Det er første gang, dronningen viser sig, efter coronaudbruddet for alvor slog igennem i Europa. 

I sidste uge kom dronningen hjem fra vinterferie i Norge, og kort efter meldte hun ud, at alle arrangementerne i forbindelse med hendes 80-års fødselsdag er aflyst

I den forbindelse udtrykte Dronningen sig om den aktuelle krise: 

- Danmark og verdenssamfundet står netop nu i en meget vanskelig situation. Vi har alle et særligt ansvar for at tage hensyn til hinanden og sammen bidrage til, at Danmark kommer godt igennem de meget store udfordringer, som landet står overfor. Jeg appellerer derfor til, at vi alle følger regeringens og myndighedernes anvisninger og passer på hinanden, lyder det.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close