Nyheder30. december 2015

Tilbageblik: Monrad dør, terror i Paris – og historien om Alexandra, Martin og Eva

År 2015 går på hæld, og SE og HØR genfortæller over fire dage nogle af de historier, vi husker bedst fra 2015. I dag kan du blandt andet læse om Jan Monrads død, terrorangrebet i Paris – og om hele skilsmisseaffæren mellem Alexandra og Martin.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/cover_1.jpg
 (Foto: SE og HØR)

År 2015 går på hæld, og det er tid til at se tilbage på et år, der har været fyldt med både overraskende, chokerende, sørgelige og glædelige kendis-historier.

SE og HØR genfortæller nogle af de største historier fra året, der gik.

Over fire dage vil vi derfor hver dag bringe en artikel med de kendis-historier, som vi talte om i årets løb.

Dette er den fjerde og sidste artikel i serien.

https://imgix.seoghoer.dk/cp_0.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Jan Monrad blev kun 64 år. Foto: Claus Poulsen

Jan Monrad dør pludseligt

20. november mistede Danmark en af vores mest folkekære komikere. Jan Monrad døde fredag aften den 20. november af en blodprop i lungerne. Han blev blot 64 år.

Jan Monrad var kendt som den ene halvdel af den komiske duo Monrad & Rislund, der blev dannet tilbage i 1978.

Duoen fik masser af succes og leverede blandt andet satire op gennem 1980’erne i satireprogrammet ’Fredagsåbent’ på P3.

Og de fleste danskere kan nok også huske Monrad & Rislund for deres formidable kommentator-roller i DRs store hundequiz-program ’Hund og Hund imellem’ fra 1990’erne.

Jan Monrads pludselige dødsfald sendte naturligvis chokbølger gennem hele Danmark, og dødsfaldet ramte i særdeleshed Monrads kone og børn hårdt. Og naturligvis også vennen Søren Rislund, der efterfølgende skrev et længere mindebrev til sin ven.

- Tak for hvad du nåede at sige, skrive, synge, spille, tegne, gøre og mene - hvad enten du blev bedt om det eller ej. Tak for at være Jan. Tak for, at vi måtte være med, skrev Rislund i sin hyldest.

Monrad blev bisat 30. november fra Portalen i Greve – og bisættelsen blev på mange måder i Monrads ånd.

Kisten blev båret ud til musik spillet af Mik Schack, og de mange gæster – der blandt andet talte Anders ’Anden’ Matthesen, Keld Heick og Amin Jensen – klappede i takt, da kisten blev båret ud.

Læs alt om den folkekære komiker her.

https://imgix.seoghoer.dk/10.5371823l_0.jpg
 (Foto: All Over)

Der lægges blomster ved spilletstedet Bataclan. Foto: All Over

Paris rammes af blodig terror

Det lignede på mange måder en helt almindelig fredag aften i Paris, men på et splitsekund blev fest og hygge forvandlet til blodig terror. Fredag den 13. november ramte terroren nemlig den franske hovedstad. Ved flere koordinerede angreb rundt om i byen dræbte terrorister fra Islamisk Stat 130 mennesker og sårede langt flere.

Det værste angreb fandt sted sent om aftenen, da flere gerningsmænd stormede spillestedet Bataclan, hvor det californiske band Eagles of Death Metal optrådte foran over 1.000 mennesker.

Øjenvidner fortalte efterfølgende, at de hørte flere eksplosionsagtige lyde, men at de i første omgang troede, at det var en del af bandets show. Det gik dog hurtigt op for de mange gæster, at de var under angreb, og der opstod kaotiske tilstande, da de forsøgte at flygte.

Gerningsmændene begyndte herefter at skyde om sig – ”de henrettede koncertgæsterne én for én”, som flere øjenvidner efterfølgende beskrev det.

Skyderiet skabte stor panik, og de kaotiske scener udviklede sig, da gerningsmændene tog flere koncertgæster – efter alt at dømme over 100 – som gidsler.

Franske specialstyrker stormede koncertstedet for at befri gidslerne og overmande gidseltagerne, men tre ud af i alt fire gidseltagere nåede at detonere det sprængstof, de bar om sig i bælter.

89 blev dræbt alene på spillestedet. Resten blev dræbt under skudepisoder på cafeer og ved Frankrigs nationalstadion.

https://imgix.seoghoer.dk/mr.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Martin og Alexandra, mens de stadig dannede par. Foto: Mikael Rieck

Martin og Alexandra skilt – Martin finder en ny

2015 blev også året, hvor nyheden om Alexandra og Martins skilsmisse ramte forsiderne på både ugeblade og aviser landet over – og dét var ikke kun, fordi parret lod sig skille efter otte års ægteskab.

Næh… der gik nemlig ikke mange dage, før at blandt andet SE og HØR kunne afsløre, at Martin, 37, havde fundet kærligheden et andet sted; nemlig hos den lyshårede skønhed Eva Harlou, 38, der stort set samtidigt meddelte, at hun og ægtemanden Thomas Troelsen også skulle skilles.

De nyforelskede turtelduer blev således ofte set hånd i hånd i de københavnske gader, og SE og HØR kunne blandt andet vise billeder af parret, der gik forelsket langs Langelinie og i Indre By i begyndelsen af november.

Inden da havde Martin og Eva været på romantisk kærlighedstur til Frankfurt. Du kan læse alle detaljer fra deres romantiske weekend lige her.

Martin og Alexandra meddelte deres planer om skilsmisse den 8. september, og til Ritzau gav grevinden følgende forklaring på, hvorfor parret gik hver til sit:

- Når man bliver gift, så er der mange følelser involveret, og man håber, at det varer for livet, så det er en stor og hård beslutning at tage, men den har jeg truffet nu. Vi har ikke de samme værdier længere, og jeg kunne ikke se os have en fremtid sammen, fortalte grevinden.

Læs om Martin og Evas kærlighedstur til Frankfurt her.

https://imgix.seoghoer.dk/front_beirut_0.jpg
 (Foto: Twitter)

Det var disse billeder af Abdul, der endte med at ændre hans liv radikalt. Foto: Twitter

Beviset på at ét billede kan ændre alt

Et ordsprog siger, at ét billede kan sige mere end 1000 ord - og røre endnu flere. Men ét billede kan også ændre alt. Disse billeder fra slutningen af august er et bevis på dét.

Billederne viste Abdul, der rækker hånden ud til de forbipasserende på gaden i Libanons hovedstad Beirut. Han forsøger at sælge kuglepenne, mens den ene af hans to børn ligger og sover i hans arme.

Abdul var flygtet fra krigen i Syrien sammen med sine to små børn, og de to billeder af den kuglepens-sælgende flygtning endte i slutningen af august på de sociale medier, og det var herfra, at historien pludseligt tog en uventet drejning.

For islandske Gissur Simonarson kunne ikke slippe billederne af flygtningen og satte derfor gang i en større efterlysning. Han ville finde frem til manden og hjælpe ham.

Gissur lagde derfor de to billeder på sin Twitter-profil og spurgte sine 8.000 følgere, om de ikke kunne hjælpe med at finde frem til manden.

Blot ét døgn senere skrev Gissur, at ”vi har fundet ham”. Samtidigt med eftersøgningen gik både Gissur og hans mange følgere i gang med at samle penge ind til Abdul og hans to børn.

Målet var at skaffe omkring 30.000 kroner. Det lykkedes i løbet af en halv time.

Under en uge senere var dét beløb vokset til 1 million danske kroner.

- Da Abdul hørte beløbet, brød han sammen og begyndte at græde. Han var så taknemmelig; han blev ved med at sige tak for jeres generøsitet, fortalte Gissur efterfølgende til CNN.

De mange penge går til børnenes skolegang. Og så ville Abdul bruge en stor del af pengene til at hjælpe andre flygtninge. Man formoder, at krigen i Syrien har skabt omkring fire millioner flygtninge.

Læs hele den gribende historien her.

https://imgix.seoghoer.dk/tl.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Andreas Bo og Mascha Vang, mens de stadig dannede par. Foto: Thomas Laursen

Andreas Bo og Mascha Vang går hver til sit

Efter at have været kærester i næsten to år valgte Mascha Vang og komikeren Andreas Bo at gå hver til sit i slutningen af oktober.

- Det har været en god tid, men lige nu også svært at forene med to meget travle karrierer. Derfor er det tid til et nyt kapitel, hver for sig. Jeg vil derfor gerne fortælle jer med mine egne ord, at Andreas og jeg ikke længere er sammen som par. Andreas er et fantastisk menneske som jeg respekterer højt, og har været stolt over at stå ved siden af. I har altid været støttende, og med på sidelinien hele vejen, så derfor skal I naturligvis også læse dette hos mig først, end andre steder, skrev Mascha Vang på sin blog, hvor hun også kom ind på, hvordan hun i sin tid mødte komikeren:

- Nytårsaften for snart to år siden, mødte jeg Andreas for første gang. Det var på mange måder magisk, fordi kemien var så stærk, og en nærmest symbolsk dag at mødes – nytårsaften. Et ny start, et nyt kapitel. Et ægte festfyrværkeri, er næsten det bedste ord jeg kan finde for vores forhold (uden det behøver blive sat i forbindelse med en fuser!). Hold op hvor har vi haft det sjovt. Vi har grinet, rejst, elsket, grædt, råbt (mest mig) og forenet to familier bedre end jeg nogensinde havde troet man kunne. Andreas var med da Hollie Nolia tog sine første skridt, og jeg har været stolt når Emma og Anton har brækket sig af druk, skrev Mascha Vang på sin blog.

Læs endnu mere om Mascha Vang her og Andreas Bo her.

https://imgix.seoghoer.dk/kw.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Jes Dorph-Petersen lod sig blandt andet skille i 2015. Foto: Kaspar Wenstrup

Jes Dorph-Petersens mange nedture

Jobskifte. Dødsfald. Alkoholmisbrug. Jobpause. Skilsmisse. 2015 var i sandhed et turbulent år for TV-værten Jes Dorph-Petersen.

I slutningen af april mistede journalisten sin mor, og i september trak 56-årige Jes så stikket og forlod jobbet som vært på Go’ Morgen Danmark – blot 14 dage efter, at han var begyndt der.

Kort tid efter meddelte han, at han og konen Louise var flyttet hver til sit.

Og 8. december smed parret så bomben: Jes Dorph-Petersen og konen Louise Dorph-Petersen Houvenaeghel skal skilles efter to års ægteskab.

Parret bragte nyheden i næsten identiske opdateringer på deres Facebook-profiler.

- Louise og jeg har valgt at lade os skille. Vi holder stadig af hinanden, men er bedst som venner. Vi har ikke flere kommentarer, skrev Jes Dorph-Petersen, men hans – nu – ekskone skrev:

- Jes og jeg har valgt at lade os skille, vi holder stadig af hinanden, men er bedst som venner. Vi har ikke flere kommentarer...

Parret blev gift foran venner og familie i Trinitatis Kirken i København i 2013, og alt tegnede lyst:

- Vi er meget, meget lykkelige, lød det smilende fra den tidligere mr. News, da han trådte ud af kirken sammen med sin smukke brud.

Tidligere i år stod Jes Dorph-Petersen så frem og fortalte, at han måtte holde pause fra sit nye job som vært på Go’ Morgen Danmark, fordi han kæmpede mod et alkoholmisbrug:

- Jeg har i perioder haft et for stort alkoholforbrug. Af hensyn til min familie, mit job og mig selv er det derfor nu nødvendigt, at jeg tager en pause og tager imod behandling for at blive helt rask, udtalte Jes Dorph-Petersen 2. september 2015 og tilføjede:

- Jeg er selvfølgelig ked af timingen, for jeg var rigtigt glad for at være kommet godt i gang på ’Go’ aften Danmark’, men lige nu gælder det om at blive fit for fight.

- Jeg beder om forståelse for, at jeg ud over denne meddelelse ingen kommentarer har, eftersom ro og fokus på opgaven er afgørende vigtigt for mig lige nu. Jeg beder også pressen om at lade min familie være i fred.

Læs endnu mere om Jes Dorph her.

Sponsoreret indhold