jes dorph-petersen

Nyeste artikler om jes dorph-petersen

Der er næppe nogen nulevende dansker, hvis navn er så meget synonym med ordet TV-vært, som Jes Dorph-Petersen. 20 år som vært på TV 2 nyhederne, en stribe af store specialbegivenheder og mindst en håndfuld andre, store programmer, har givet ham et af de mest genkendelige ansigter i landet. Og ikke mindst tilnavnet Mr. News.

Lidt af en ærestitel, der også i sin tid sad på den nu afdøde legendariske TV-avis oplæser Steen Bostrup.

Jes har fået journalistikken ind med ske helt fra barndommen, hvor han voksede op med en far, der var chefredaktør på ugebladet Hjemmet. Faderen forlod dog familien, da børnene var små, og splittede familien op. Broderen flyttede med, men Jes blev hos moderen.
En svær tid, for den unge dreng, har han fortalt til Berlingske:

- Min mor var blevet forladt af min far, det var ualmindeligt hårdt for hende samtidig med, at hun altid har haft en tendens til at føle sig lidt snydt af tilværelsen. Det gjorde, at hun i perioder ikke havde ret meget overskud til mig.

Det besværede forhold til forældrene forhindrede dog ikke, at Dorph Junior trådte i farmands fodspor og blev journalist. Efter et par år rundt i branchen kom han ind på den helt nystartede TV kanal TV 2 i slutningen af 80’erne. Og det blev starten på en lang, ikonisk karriere, hvor han igennem to årtier var kanalens venlige, men seriøse ansigt udadtil.

I 2011 udnyttede han transfervinduet og skiftede klub til TV3, hvor han blev vært på Champions League – en gammel drengedrøm for den fodboldglade TV-kendis, fortalte han dengang.

Dette er uden tvivl sandt, men en anden sandhed var også, at Jes var løbet sur i jobbet på TV 2.

- Jeg havde gjort, hvad jeg skulle på TV 2, måske var jeg ikke så god længere, som jeg havde været tidligere, det var den følelse.

Samtidig begyndte jeg at få den dér med, at når der kom en redaktionschef på 35 år og sagde, hvordan jeg skulle gøre... ”Altså, skal han fortælle mig, hvad JEG skal gøre?” Sådan skal det jo ikke være, fortalte han til Berlingske Tidende i forbindelse med udgivelsen af sin selvbiografi.

I biografien fortæller han om, hvordan usikkerheden fik ham til at drikke mere og mere. Ikke så det blev problematisk for hans arbejde, men helt klart for meget.

Og samtidig røg han ud i både angstanfald og depression, der holdt ham væk fra skærmen i månedsvis omkring årsskiftet 2012-2013.

Begge dele er dog et overstået kapitel i dag.

Privat dannede Jes gennem mange år par med speciallægen Lene Mortensen, som han også fik en søn med i år 2000.

Efter 25 års samliv med op og nedture var det dog slut. I 2012 gik de to fra hinanden, og den store villalejlighed i Hellerup blev solgt.

Han flyttede dog ikke så langt. Jes’ nye hjem ligger nemlig også i Hellerup. I dag bor TV-værten i en 220 kvm stor lejlighed – og han bor flot. Det burde han også. Hans nye kone hedder nemlig Louise Lehrmann og er chefredaktør for Boligmagasinet. De to flyttede sammen i 2013 og blev gift i oktober samme år.

Det blev dog kun til fire år med grønsværen som stofområde. I 2015 ville TV3 nemlig nye og spændende veje med deres sportsprogrammer, og Jes blev derfor nødt til at finde sig et nyt arbejde.
Det gjorde han dog ikke – han fandt et gammelt et frem fra skuffen, og støvede det lidt af. Mr. Soft News, kan derfor fra efteråret ses på skærmen igen i Go’ Aften Danmark .

Tidslinje:

1984: Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole

1991: Debuterer som vært på TV 2 nyhederne

1999: Bliver vært på Station 2

2000: Bliver hemmeligt gift med kæresten Lene

2001: Bliver vært på Hvem vil være millionær

2006: Bliver vært på Go’ Morgen Danmark

2011: Skifter til TV3, bliver vært på Champions League - Jes Dorph stopper på TV2

2011: Ramt af angst og depression for første gang - Jes Dorph ramt af depression

2012: Bliver skilt fra konen Lene efter 25 år. - Jes Dorph skal skilles

2013: Bliver gift med Louise Lermann - Jes Dorph: Fik sin smukke Louise Lehrmann

2015: Vender tilbage til TV 2 – denne gang på Go’ Aften Danmark

2016: Skilt fra Louise og danner par med makeup-artist Mai-Britt Haurholm

Sponsoreret indhold