grevinde alexandra

Nyeste artikler om grevinde alexandra

Lykken ville ingen ende tage, da prins Joachim hentede sin orientalske prinsesse hjem fra Hong Kong i 1994. Og selvom hun var fem år ældre end den dengang 26-årige Jokke, vandt hun både Joachim og befolkningens kærlighed med sit flair for det danske sprog og sit søde væsen - Hun var Danmarks svar på Diana.

Joachim og Alexandra mødte første gang hinanden, da prins Joachim i årerne 1993-94 arbejdede for A.P. Møller i Hongkong. Her arbejdede Alexandra som vicedirektør i et investeringsfirma, og det var i den pulserende by at fyrværkeriet opstod mellem de to unge mennesker. I 1995 meddelte Kongehuset, at der samme år skulle stå et storslået kongeligt bryllup mellem Alexandra Christina Manley og prins Joachim Holger Waldemar Christian. Den eksotiske Alexandra blev hurtigt en medie-darling, og Danmark havde fået noger, der nærmest var deres helt egen Diana.

Mens hun gav den som bondekone på Schackenborg i Sønderjylland, fødte hun to sønner, hvoraf især den første fik svimlende opmærksomhed, da det var den første danske prinsefødsel, siden Joachim selv kom til verden. I 1999 kom lille prins Nikolai, og tre år senere kom Felix så til verden.

I 2004 faldt bomben så. Få måneder efter den lykkelige begivenhed, hvor Mary havde sagt ja til sin kronprins, måtte en mere trist meddelelse udsendes fra Kongehuset. Prins Joachim og prinsesse Alexandra havde valgt, at de ville separeres.

- En kilde tæt på parret fortæller, at der ikke var én af dem, der 100 procent havde skylden for skilsmissen. De var begge lige gode om det. Der var simpelthen for stor intellektuel afstand mellem dem, og de indså begge hurtigt, at de nok aldrig burde have været gift, skrev John Lindskog, som er forfatter til bogen ”Marie Cavallier”, i 2008 til bt.dk. John Lindskog uddyber endvidere,

- Hun var opvokset og havde levet hele sit liv i en af de mest pulserende metropoler i verden (Hong Kong, Red.), og omplantningen til en lille, sønderjysk landsby gik slet ikke. Så snart hun kunne se sit snit til det, var hun i København, og det blev oftere og oftere, forklarede han.

Parret blev skilt i 2005, og Alexandra måtte tage kronen af hovedet og nøjes med den nye titel som grevinde af Frederiksborg.

Da parret meddelte den danske befolkning, at de skulle separeres, begyndte ulmende rygter om utroskab at svirre i pressen, og rygterne omhandlede en særlig mand. Martin Jørgensen.

- Alexandras utroskab ødelagde ægteskabet.

Så direkte udtrykker flere kilder tæt på det tidligere ægtepar sig til Ekstra Bladet i 2005.

Martin Jørgensen er søn af dokumentaristen Jacob Jørgensen, og derfor faldt karrievalget naturligt for den unge Martin, der allerede som 21-årig hjalp til i sin fars firma. Og her mødte han i 1999 for første gang prinsesse Alexandra, da han var med til at optage dokumentaren ”Prins Joachim – landmandsprinsen”.

Parret forelskede sig dog eftersigende først i hinanden i 2003 under optagelserne til dokumentarprogrammet 'Verdens børn', hvor prinsessen som Unicef-protektor var på rejse i blandt andet Thailand og Italien for at skaffe opmærksomhed om, og hjælp til, verdens svageste børn. I 2005 sprang hun og Martin så ud som kærester. Alexandra og den 14 år yngre Martin blev i 2007 gift, og parret har ikke fået fælles børn. Det kontroversielle par bliver ved sjældne selskaber stadig spottet på den røde løber.

Alexandra har efter skilsmissen været midtpunktet i mange mediedækkende debatter, blandt andet Kongehusets økonomiske støtte til grevinden. Da Grevinde Alexandra ikke længere er medlem af kongehuset, skal hun nu betale skat og moms. Hun modtager en særlig ydelse på ca. 1,9 mio. kr. om året resten af livet.

Alexandra mistede ikke kun sin prins ved i 2005, hun mistede også sin enorme stjerne hos det danske folk.

I 2015 var også lykken med Martin definitivt slut. Efter otte års ægteskab meddelte parret i en pressemeddelelse, at Martin var flyttet ud af det fælles hjem, og at de to skulle skilles.

- Vi har ikke de samme værdier længere, og jeg kunne ikke se os have en fremtid sammen, fortæller grevinden mi et interview med Rizau og uddyber:

- Når man kan se, at der ikke er en fælles fremtid, og at der er nogle grundværdier, vi alle sammen har i et ægteskab, der bliver for forskellige, så er man nødt til at tage det op til revision.


Tidslinje:

Sponsoreret indhold