Kendte30. august 2015

Her er beviset på, at et billede kan ændre alt

Det kunne være endt som endnu en tragedie om en syrisk flygtning, men takket være to billeder, som blev lagt på de sociale medier, har denne flygtning fået livet tilbage. Læs den gribende historie her
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/front_beirut_0.jpg
 Twitter

Et ordsprog siger, at ét billede kan sige mere end 1000 ord - og røre endnu flere. Men ét billede kan også ændre alt.

Her er historien om den syriske flygtning Abdul – hans liv har med ét taget en anden og uventet drejning. Alt takket være disse billeder, der blev taget af ham i denne uge.

Billederne viste Abdul, der rækker hånden ud til de forbipasserende på gaden i Libanons hovedstad Beirut. Han forsøger at sælge kuglepenne.

I hans arme ligger den ene af hans to børn og sover. I den ene hånd bærer han en lille pose med de få ejendele, som familien har.

Abdul er flygtet fra krigen i Syrien sammen med sine to små børn.

https://imgix.seoghoer.dk/front_beirut.jpg
 Twitter

De to billeder af den syriske flygtning, som endte med at ændre hans liv for altid. Foto: Twitter

Og selvom han og børnene er sluppet ud af det krigshærgede land med livet i behold, fornemmer man stadig med al tydelighed hans frustration, frygt og afmagt.

De to billeder af den kuglepens-sælgende flygtning endte i sidste uge på de sociale medier, og det var herfra, at historien pludseligt tog en uventet drejning.

For islandske Gissur Simonarson kunne ikke slippe billederne af flygtningen og satte derfor gang i en større efterlysning. Han ville finde frem til manden og hjælpe ham.

For en uge siden lagde Gissur derfor de to billeder på sin Twitter-profil og spurgte sine 8.000 følgere, om de ikke kunne hjælpe med at finde frem til manden.

Blot ét døgn senere skrev Gissur, at ”vi har fundet ham”.

https://imgix.seoghoer.dk/beirut3.jpg
 Twitter

Abdul sammen med den islandske Gissur og datteren Reem. Foto: Twitter

Den syriske flygtning hedder Abdul, er 35 år og arbejdede på en chokoladefabrik, før krigen tvang ham til at flygte. Han er alenefar til to børn, blandt andre Reem, som hans sovende datter hedder.

Og han solgte kuglepenne på gaden i Beirut i håbet om, at han kunne skaffe nok penge til at købe mad.

Samtidigt med eftersøgningen gik både Gissur og hans mange følgere i gang med at samle penge ind til Abdul og hans to børn.

Målet var at skaffe omkring 30.000 kroner. Det lykkedes i løbet af en halv time.

Søndag middag – under en uge senere – er dét beløb vokset til 1 million danske kroner.

https://imgix.seoghoer.dk/beirut4.jpg
 Twitter

Abdul og datteren Reem. Foto: Twitter

- Da Abdul hørte beløbet, brød han sammen og begyndte at græde. Han var så taknemmelig; han blev ved med at sige tak for jeres generøsitet, fortæller Gissur til CNN.

De mange penge skal nu både bruges til børnenes skolegang. Og så vil Abdul bruge en stor del af pengene til at hjælpe andre flygtninge.

Man formoder, at krigen i Syrien har skabt omkring fire millioner flygtninge.

Du kan følge indsamlingen lige her.

Sponsoreret indhold