Kendte15. april 2022

Kidnappet efter firmafest: Kirsten blev pint i et døgn

Kirsten Bay Andersen havde netop forladt en festlig firmafest på sit arbejde, da hun ved politistationen på Gammelting i Haderslev blev opsøgt og kort efter bortført af sin morder. Han tiltvang hende ombord på sin båd, hvor han pinte hende i et døgn, før han tog livet af hende og smed liget i Haderslev Fjord. SE og HØR genfortæller her historien om mordet på Kirsten Bay Andersen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kirsten.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

Kirsten havde al mulig grund til at smile og være glad.

For fire dage siden havde hun siddet over for lægen, der fortalte, at kræftknuden i hendes bryst var væk. Kirsten var helbredt og ikke længere syg.

Derfor var det også en smilende og glad Kirsten, der forlod den festlige firmafest med sine kolleger på jobcentret i Haderslev omkring klokken to om natten 26. september 2009.

Men natten skulle ende fatalt for Kirsten og for alle hendes kære.

For Kirsten nåede aldrig frem til sin mand Ole, der ventede på hende ved politistationen på Gammelting i Haderslev.

I stedet mødte hun sin morder blot 100 meter forinden.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/drabet_paa_kirsten_-_kirsten_bay_andersen.jpg

52-årige Kirsten var mor til en voksen søn og datter. Foto: Ritzau Scanpix

Morderen – den voldtægtsdømte John Knudsen – tvang Kirsten ud på en længere vandretur, som endte på hans båd Pampero 2, der lå fortøjet i Haderslev Havn.

Her pinte han hende på grusomste vis i over et døgn. Han bandt og kneblede hende, før han sejlede ud i fjorden.

I omkring 30 timer holdt han hende fanget, han voldtog hende flere gange og pinte hende, mens hans optog sine ugerninger med sin mobiltelefon.

Til sidst kvalte han hende, bandt en blyklods om hendes ben og smed Kirstens nøgne lig i fjorden.

Flygtede til Spanien

Det var John Knudsens mor, der fik politiet til at interessere sig for ham. Hun meldte ham nemlig savnet, tre dage efter at Kirsten var forsvundet på mystisk vis.

Det lignede ikke John Knudsen at forsvinde og da slet ikke i tre dage.

Hverken moderen eller John Knudsens to sønner havde hørt fra ham, og man havde heller ikke set ham på det lokale værtshus.

Familien var bekymret og meldte ham savnet hos politiet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/drabet_paa_kirsten_2.jpg

Efter omfattende eftersøgning blev liget af Kirsten Bay Andersen fundet på seks-otte meters dybde i Haderslev Fjord. Foto: Ritzau Scanpix

Politiet kunne se, at John Knudsen tidligere var dømt for voldtægtsforsøg, og da de tjekkede teleoplysningerne fra hans mobiltelefon, fik de begrundet mistanke om, at han havde noget at gøre med Kirstens forsvinden.

Omkring samtidigt gjorde en lokal skraldemand – Kim Schrader – et vigtigt fund. Man havde endnu ingen spor efter den forsvundne Kirsten, men den 28. september, to dage efter Kirsten forsvandt, fandt skraldemanden de første spor.

Kim Schrader var selv gået på morderjagt og havde løftet låget på 60 containere rundt om i Haderslev. I en container fandt han Kirstens tøj og ejendele. Politiet blev kontaktet, og de kunne konstatere, at der også lå en plastikkop med John Knudsens fingeraftryk sammen med tøjet.

Politiet betragtede nu sagen som en forbrydelse.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/drabet_paa_kirsten_-_john_knudsen.jpg

John Knudsen blev dømt for drabet på Kirsten, for seksuelt misbrug af en mindreårig pige og for besiddelse af store mængder børneporno. Foto: Ritzau Scanpix

Da mistanken begyndte at falde på John Knudsen, blev hans båd – der lå tæt på containeren – endevendt, og John Knudsen blev efterlyst via Interpol.

Det viste sig, at John Knudsen var flygtet til Spanien. Den 4. november 2009 blev han anholdt i den spanske by Zaragosa. Her traf politiet en tigger, som blev bedt om at identificere sig, og det viste sig at være John Knudsen, der var efterlyst for drab i Danmark.

John Knudsen tilstod drabet, da han blev varetægtsfængslet.

Under retssagen fortalte John Knudsen, at han havde overvejet at lade Kirsten gå, når han var færdig med at voldtage hende. Han fortalte, at han og Kirsten havde drukket kaffe og spillet yatzy, efter han havde misbrugt hende seksuelt.

Ifølge John Knudsen spiste de også knækbrød, og Kirsten fik et glas rødvin, mens han selv drak en øl, han havde med i sin taske.

Pludselig gik det op for John Knudsen, at han var "ude på dybt vand og ikke vidste, hvordan han skulle komme ud af det", som han forklarede i retten i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/drabet_paa_kirsten_1.jpg

John Knudsens båd blev beslaglagt. Han havde sexlegetøj, kroge og tov om bord, så han kunne binde sine partnere. Foto: Ritzau Scanpix

Han bad herefter Kirsten om at gå ind og lægge sig på sengen, hvor han bandt hende fast igen. Han fortalte Kirsten, at han var ked af det, men at han ikke så nogen anden udvej end at tage livet af hende.

John Knudsen forklarede under retssagen, at han havde fortalt Kirsten, at han ville tage livet af hende på den mindst smertefulde måde. Han vidste fra bøger og film, at det er mindst smertefuldt at trække en pose ned over hovedet på offeret, så hun dør at kulilteforgiftning.

Det gjorde han så, og kort efter var Kirsten dræbt.

Mentalerklæringen af John Knudsen viste, at han ikke var sindssyg i gerningsøjeblikket, og at han er normal begavet.

Men den viste til gengæld også, at han er farlig. Der er ifølge psykiaterne stor risiko for, at John Knudsen vil begå lignende forbrydelser i fremtiden.

Den 22. september 2010 blev John Knudsen idømt livsvarigt fængsel og indsat på Anstalten ved Herstedvester.

Sponsoreret indhold