Danmarks største mordgåde: Hvem myrdede Marie?

(Foto: All Over Press)

Hvem er den mand i mørkeblå cottoncoat, som ved højlys dag gik ind i villaen i Højbjerg uden for Aarhus og skød og dræbte ingeniørfrue Marie Lock-Hansen med tre skud?

Det har politiet, journalister, forfattere og familiemedlemmer nu i 50 år forsøgt at finde ud af. Det helt store problem er, at ingen ved, hvorfor hun skulle dø.

Der er kort sagt ikke noget kendt motiv.

Teorierne har været mange – lige fra, at Marie Lock-Hansen skulle have været agent for DDR, til, at hun skulle være blevet forvekslet med stikkeren Grethe Bartram og likvideret af tidligere modstandsfolk.

Havde hun en hemmelig elsker? Levede hun et dobbeltliv?

Nej, hun kunne ikke finde på at være utro, mente politiet, som undersøgte de mange tips om, at hun ofte var set i byens natteliv uden sin mand.

Kamp om penge

De nyeste teorier stammer fra to bøger, der er udgivet i år i anledning af 50-årsdagen for drabet.

Forfatter og journalist Peer Kaae mener, at der ligger et familieopgør om penge bag, og han udpeger en afdød radikal folketingspolitiker som mulig gerningsmand i sin bog ”Maries morder”.

Forfatter Knud Simonsen mener i ”Mysteriet om Marie”, at det var sovjetiske agenter, der via en københavnsk lejemorder skaffede Marie Lock-Hansen af vejen.

Og sådan kan nye teorier fortsætte med at vælte op om drabet, der formentlig aldrig bliver opklaret. 

Marie Lock-Hansen var 43 år, da hun blev myrdet.

Hun var den smukke hustru til sin tidligere chef, civilingeniør Oscar Lock-Hansen. 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close