Kendte8. januar 2018

"Lam" datter fik 10 år for at myrdede sin mor: - Hun var syg i hovedet

Amerikanske Gypsy Rose Blanchard blev i 2015 idømt 10 års fængsel for knivmordet på sin egen mor. Den dengang 23-årige kvinde havde overtalt sin kæreste til at stikke moderen ihjel, efter at moderen igennem hele livet havde løjet datteren syg og tvunget hende til at undergå pinefulde undersøgelser og operationer. I dag fortæller Gypsy, at hun fortjener ”en form for straf”, men hun mener, at 10 år er for meget - og så fortæller hun også, hvordan moderen slog hende og lod hende sulte i flere dage
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/gypsy_0.jpg
 Foto: HBO

I sommeren 2015 blev amerikanske Gypsy Rose Blanchard idømt 10 års fængsel for mordet på sin egen mor.

Den dengang 23-årige kvinde havde på bestialsk vis overtalt sin daværende kæreste til at stikke moderen ihjel.

Hun fik 10 års fængsel for sin rolle i mordet – og fortæller i dag fra fængslet om de mange år, hvor hun levede i sin mors skygge.

For Gypsy Rose Blanchards mor havde det sjældne fænomen Münchausens syndrom by proxy, hvilket betød, at moderen opdigtede sygdomme hos sin datter for selv at få anerkendelse og opmærksomhed.

Det betød, at Gypsy Rose Blanchard igennem hele livet måtte undergå pinefulde undersøgelser og operationer – og til sidst fik hun altså nok og overtalte kæresten til at myrde moderen.

I et nyt interview med ABC News' 20/20 fortæller Gypsy Rose Blanchard ifølge People, hvordan moderen "bandt hende til sengen" med håndjern og en hundesnor, efter at hun havde forsøgt at flygte.

I interviewet fortæller hun ifølge People også, hvordan hendes mor i flere dage nægtede at give hende mad, og hvordan moderen også engang havde slået hende med en bøjle.

Alligevel beskriver Gypsy Rose Blanchard sin mor som én, der "beskyttede hende". Det var hvert fald den følelse, som Gypsy Rose Blanchard havde i sine tidlige år, før at hun fandt ud af, at moderen løj hende syg.

- Jeg synes, hun var meget syg i sit hoved. I en lang periode troede jeg, at vi var bedste venner, og da jeg var yngre, var hun min bedste ven… udover mine bamser. Og så troede jeg, at hun var en god mor. Vi kom godt ud af det med hinanden. Jeg betragtede hende som en engel, der ikke kunne gøre noget forkert, fortæller Gypsy Rose Blanchard fra sin celle.

https://imgix.seoghoer.dk/faengslet.jpg

Gypsy Rose Blanchard blev idømt ti års fængsel for mordet på sin egen mor.

Men med årene begyndte den unge kvinde at forstå, at noget alligevel ikke var, som det skulle være. Og til sidst fik hun altså nok og planlagde mordet sammen med sin kæreste.

Gypsy Rose Blanchard erkender, at hun bør straffes for forbrydelsen, men mener på samme tid, at 10 år er for meget. Det fortalte hun tilbage i november, da hun blev interviewet af den amerikanske TV-vært Dr. Phil.

Gypsy Rose Blanchard bliver blandt andet spurgt ind til, hvordan hun har det med at være fængslet.

- For at være ærlig har jeg modstridende følelser om det. Jeg er klart af den overbevisning, at mord aldrig kan forsvares. Men på samme tid synes jeg ikke, at jeg fortjener så mange år, som jeg fik, fortæller Gypsy Rose Blanchard ifølge People i det nye interview, hvor hun også bliver spurgt ind til, hvad en fair straf så ville være.

- Det er jeg ikke helt sikker på. Jeg er dog overbevist om, at jeg fortjener at tilbringe tid i fængsel for den forbrydelse. Men jeg forstår også godt, hvorfor forbrydelsen skete, og jeg mener ikke, at jeg er det rette sted for at få den hjælp, jeg har brug for.

- Jeg er ikke glad for, at min mor er død. Men jeg er glad for, at jeg er ude af den situation, siger hun videre ifølge People.

Gypsy Rose Blanchard blev idømt 10 års fængsel. Hendes daværende kæreste, Nicholas Godejohn, venter stadig på at få sin dom.

Historien om Gypsy Rose Blanchard og Dee Dee Blanchard blev omdannet til en dokumentar, som fik premiere 15. maj sidste år på HBO.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/gypsy_0.jpg
 Foto: HBO

Alle troede, at Gypsy og Dee Dee havde et fantastisk forhold. Men det hele var én stor løgn. Foto: HBO

”Mommy Dead and Dearest” fortæller den utrolige historie, der chokerede en hel by og et helt land, da den tog sin begyndelse i sommeren 2015.

14. juni 2015 blev 47-årige Dee Dee Blanchard fundet i en blodpøl i sit eget hjem i Springfield, Missouri – og hurtigt stod det klart, at det var Dee Dees egen datter, Gypsy, der var involveret i den forfærdelige forbrydelse.

Mange i lokalsamfundet var dybt chokerede.

De havde alle årene set Dee Dee som en kærlig og bekymret mor, der havde dedikeret alt sin tid og kærlighed i kampen for at redde sin dødssyge datter.

Alle troede nemlig, at Gypsy var dødssyg – den unge pige led af alskens sygdomme, blandt andet leukæmi og muskelsvind, og hendes tilstand var så alvorlig, at hun var lænket til en kørestol.

Men da de amerikanske efterforskere begyndte at grave i familietragedien, opdagede de, at alt havde været en løgn.

Gypsy havde aldrig været syg – men var blevet løjet syg af sin egen mor, der havde tvunget hende igennem både operationer og smertefulde undersøgelser på hospitalet. Moderen led tilsyneladende af det sjældne fænomen Münchausens syndrom by proxy, hvilket betød, at hun opdigtede sygdomme hos sin datter for selv at få anerkendelse og opmærksomhed.

Blandt andet havde moderen påstået, at datteren havde problemer med at spise, og hun overtalte derfor lægerne til, at datteren skulle sonde-mades.

https://imgix.seoghoer.dk/2_69.jpg

Moderen havde løjet Gypsy syg i mange år - og tvunget hende igennem utallige undersøgelser og unødvendige behandlinger. Foto: HBO

Til sidst var det årelange misbrug blevet for meget for datteren, der fik sin kæreste til at stikke moderen ihjel i moderens eget hjem.

Gypsy havde mødt sin kæreste gennem en datingside, og i beskederne afslørede hun sandheden om sin mor. Det hele udviklede sig til, at det unge par planlagde, hvordan de ville myrde Dee Dee.

Myndighederne blev alarmeret, da der 14. juni 2015 dukkede en foruroligende opdatering op på den Facebook-side, som mor og datter delte.

Her stod blot:

- Den kælling er død.

Politiet sporede Facebook-opdateringen til en computer i Big Bend, Wisconsin. Her anholdt de Gypsy og hendes 26-årige kæreste, Nicholas Godejohn. Det var Nicholas, der havde ført kniven, der dræbte Dee Dee.

Imens havde Gypsy gemt sig på badeværelset.

Hverken familie, naboer eller venner anede, at Gypsy slet ikke var syg. Og mange havde i årenes løb opfattet mor og datter som uadskillelige.

- Jeg troede helt oprigtigt, at hun (datteren, red.) havde nogle problemer. Dee Dee var virkelig god til at overbevise mig om, at der var et problem. Jeg kan aldrig nogensinde fatte, at hun har været på hospitalet, og at lægerne ikke har opdaget noget på et tidspunkt i løbet af årene, fortæller Gypsys far, Rod Blanchard til New York Post.

https://imgix.seoghoer.dk/3_44.jpg

Gypsy blev idømt 10 års fængsel. Foto: HBO

Også hans nye kone var i chok, da hun fik sandheden at vide.

- De var uadskillelige. De lavede alting sammen. Dee Dee og jeg havde flere gange talt om, at hvis noget skete med hende, så håbede hun, at de begge ville dø på samme tid, fordi den ene ikke kunne leve uden den anden, fortæller Kristy Blanchard til det amerikanske medie.

”Mommy Dead and Dearest” fik premiere 15. maj 2017 på HBO.

Du kan se en trailer for dokumentaren herunder:

For Gypsy Rose Blanchards mor havde det sjældne fænomen Münchausens syndrom by proxy, hvilket betød, at moderen opdigtede sygdomme hos sin datter for selv at få anerkendelse og opmærksomhed.

Det betød, at Gypsy Rose Blanchard igennem hele livet måtte undergå pinefulde undersøgelser og operationer – og til sidst fik hun nok og overtalte kæresten til at myrde moderen.

Sponsoreret indhold