Kendte5. oktober 2017

Grusom sag: Familie hjalp hjemløs - så sneg han ind og myrdede dem

En hjemløs mand fra England blev onsdag idømt fængsel på livstid for det brutale drab på en mor og hendes 13-årige søn. Den hjemløse morder kendte familien særdeles godt i forvejen, da de havde taget ham til sig, givet ham mad, arbejde og et sted at bo
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mor_og_soen_0.jpg

Onsdag blev der sat et punktum i dét, der bedst kan beskrives som en af de mest brutale og meningsløse mord i Englands historie.

Her blev den 24-årige hjemløse Aaron Barley idømt lovens strengeste straf – fængsel på livstid – for det brutale knivmord på en mor og hendes 13-årige søn.

Og den hjemløse kendte sine ofre særdeles godt. Den britiske familie, fra Stourbridge, West Midlands, havde nemlig taget Aaron Barley til sig – og de havde givet ham mad, arbejde og et sted at bo.

Alligevel valgte han af uforklarlige og uforståelige årsager at snige sig ind i familiens hjem tidligt om morgenen den 30. marts i år – bevæbnet med en kniv.

Her stak han moderen Tracie Wilkinson ihjel i hendes seng, mens ægtemanden var ude og lufte familiens hund.

Det skriver det britiske medie Daily Mail.

Efter mordet på den 50-årige mor gik den hjemløse ind på 13-årige Pierce Wilkinsons værelse og myrdede ham med kniven.

Til sidst overfaldt han ægtemanden Peter Wilkinson, 47, da han kom tilbage fra hundeluftningen. Han stak ham seks gange med kniven og efterlod ham hårdt såret, før han flygtede fra stedet i familiens bil.

Det lykkedes den hårdt kvæstede ægtemand at slå alarm, og Aaron Barley blev anholdt efter en dramatisk biljagt.

Ved et rent tilfælde overlevede Peter Wilkinson det brutale overfald, men han var indlagt i to måneder og måtte gennemgå flere operationer.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/cctv1.jpg
 (Foto: Privat)

Billeder fra familiens overvågningskamera fangede øjeblikket, hvor Aaron Barley sneg sig ind i familiens hjem, før han myrdede dem. Se flere fotos nederst. Foto: Politi

Under retssagen mod Aaron Barley, der altså sluttede onsdag, kom det frem, at den hjemløse mand havde fremsagt flere trusler mod familien i ugerne op til det brutale drab.

Den 24-årige havde blandt andet truet familien på Facebook, men hans motiv for dobbeltdrabet og drabsforsøget er fortsat uklar.

I retten kom det frem, at Aaron Barley første gang stødte på familien i begyndelsen af 2016, da Tracie Wilkinson spottede ham, mens hun var ude og handle. Her så hun, at den hjemløse mand forsøgte at holde sig varm med en papkasse.

Tracie Wilkinson tilbød at hjælpe den unge mand, og hun fandt derfor både et hjem til ham, ligesom hun også sørgede for, at han fik mad hver dag.

Desuden lykkedes det hende at skaffe ham job i sit eget firma i april sidste år. Jobbet havde Aaron Barley dog kun indtil september sidste år, hvor han ifølge retten ”blev opsagt i god ro og orden”, efter det blev opdaget, at han var begyndt at tage stoffer.

Den britiske familie valgte dog at holde kontakten med Aaron Barley, og de fortsatte med at hjælpe ham. De fejrede blandt andet jul med ham i 2016.

Her havde han ifølge det britiske medie givet Tracie Wilkinson et kort, hvor han beskrev hende, som ”den mor, jeg aldrig har haft”.

Men til trods for den gavmilde og hengivne familie valgte Aaron Barley altså at myrde dem i marts i år.

Under strafudmålingen udtalte den britiske dommer:

- Wilkinson-familien og i særdeles fru Wilkinson havde gjort det bedste, de kunne, for at hjælpe dig. De var både finansielt og emotionelt generøse overfor dig. Du forrådte dem på alle tænkelige måder. Du har ikke vist anger overhoved – det eneste du fortryder er, at Peter Wilkinson overlevede kvæstelser.

Aaron Barley kan først søge om prøveløsladelse om 30 år.

Du kan se billeder fra sagen i galleriet herunder:

Aarn Barley

Sponsoreret indhold