Jakob Oftebro

Jakob Oftebro

Jakob Oftebro

(Foto: All Over Press)

Jakob Oftebro er en norsk skuespiller, der bl.a. er kendt for sin rolle i den danske dramaserie "1864" og i den dansk-svenske krimiserie "Broen".

Fulde navn: Jakob Oftebro

Fødselsdato: 12. januar 1986

Familie: Nils Ole Oftebro (far - skuespiller), Kaja Korsvold (mor - kulturjournalist)

Scoringer: Iben Akerlie (norsk skuespillerinde)

Kendt fra: "Kon-Tiki", "Skammerens datter", "Flaskepost fra P", "Mesteren", Tordenskjold og Kold", "Dan-Dream", "Broen" og "1864".

 

Jakob Oftebro er født i Norge og er faktisk nordmand, men i de senere år har han været meget aktiv i Danmark også, hvor han blandt andet har haft hovedrollen i serien "1864" og i filmen "Tordenskjold og Kold". 

Jakob Oftebro kom ind på Statens Teaterhøgskole Oslo som 18-årig. Han arbejde ved Rogaland Teater, inden han tog til København og læste videre på Statens Teaterskole i København.

Den talentfulde skuespiller har skabt sig en karriere i Danmark og Norge, da han taler både norsk og dansk flydende. 

Han er tidligere blevet belønnet for sin evne til at forstå sproget. Han fik Nordens Sprogpris i 2014.

- Det er en stor ære og utrolig rørende at modtage Nordens sprogpris. Jeg arbejder hver dag for, at vi skal se og engagere os i vores naboers historier og problematikker, sagde han i en pressemeddelelse fra Foreningen Norden, da han modtog prisen.

I juli måned 2017 kom det frem, at Jakob Oftebro og den norske skuespillerinde Iben Akerlie ikke længere danner par. 

Jakob Oftebro og Iben Akerlie mødtes i 2013, da de spillede overfor hinanden i forestillingen "Victoria", der er bygget over en bog af Knut Hamsun. 

- Vi mødtes i en kærlighedsroman, i en bog af Knut Hamsun, og løb tør for sider, har Jakob fortalt til den norske avis VG. 

Han har ligesom Iben Akerlie også altid være meget privat omkring forholdet. 

 

Tidslinje:

 

Find din favorit kendis her:

Close