Nyheder9. januar 2019

Alvorligt forbrændt i ansigtet: Politiet afslører årsag til Oftebros ulykke

I maj blev skuespiller Jakob Oftebro alvorligt forbrændt i ansigtet under indspilningerne til en TV-serie i Sverige. Nu fortæller politiet, at det var en flaske med brandbar væske, der gav ham skaderne. Flasken var ment som rekvisit og ikke som en flaske, der skulle være fyldt med farligt indhold
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/sh-77092.jpg
 Foto: Aller Media

Skuespiller Jakob Oftebro, 32, måtte tilbage i maj hastes på hospitalet, efter han blev alvorligt forbrændt i ansigtet.

Den prisvindende skuespiller var i gang med at optage scener til den svenske TV-serie ”Hamilton” 19. maj, da en molotovcocktail eksploderede og gav ham brandskader i ansigtet.

Jakob Oftebro var indlagt i flere dage, og siden ulykken har teknikere og eksperter undersøgt, præcis hvordan ulykken kunne ske.

Nu fortæller svensk politi til NRK, at det var en flaske med brandbar væske, der gav ham skaderne.

Flasken skulle forestille en molotov cocktail og var blot ment som rekvisit, og det var derfor slet ikke meningen, at flasken skulle være fyldt med den brandbare væske.

Artiklen fortsætter under instagram-billedet...

Jakob Oftebro blev indlagt som ”Ukendt mand”. Det kan skyldes, at han er kendt i den brede befolkning, og at man ønskede at holde hans identitet skjult. Foto: Instagram

- Vi ved nu, at man har brugt brandbar væske i en såkaldt ”sukkerflaske”, som blev knust, skriver Maragareta Johnson, der har været en del af undersøgelseskommissionen hos politiet i Stockholm, til NRK.

Politiet har endnu ikke konkluderet, hvem der bærer ansvaret for ulykken.

- Det er ikke bekræftet endnu. Undersøgelserne er stadig i gang, siger Maragareta Johnson til NRK.

Jakob Oftebro tilbragte flere dage på hospitalet for at blive behandlet for andengradsforbrændinger i ansigtet.

Jakob Oftebro skal stadig passe på – her over syv måneder efter ulykken. Den sarte hud skal beskyttes, og derfor skal skuespilleren holde sig fra direkte sollys de næste to år.

Artiklen fortsætter under instagram-billedet...

Jakob Oftebro må ikke udsætte sin følsomme hud i ansigtet for sol i en længere periode. Foto: Instagram

I juli delte han det første billede af sit ansigt – dog pakket ind i bandager netop for at beskytte huden mod de farlige UV-stråler.

Til billedet skrev han:

- Sommeren 2018 blev lidt anderledes end jeg havde forventet. På grund af en ulykke mistede jeg meget af huden på højre side af mit ansigt og må holde mig i skyggen og være dækket til. Uden støtten fra alle, der har skrevet og ringet, familie, venner og min fantastiske kæreste havde det været utroligt svært. Tak fordi I har fået mig gennem denne vanskelige tid.

I et interview med NRK satte han efterfølgende flere ord på, hvordan brandulykken påvirkede ham.

- Det så jo ikke godt ud i starten. Meget af min hud var brændt væk, og der gik betændelse i det. Det var ulækkert. Jeg vidste ikke, hvilket omfang det var, og jeg ville komme til at ligne mig selv igen, fortalte skuespilleren til NRK.

Jakob Oftebros ansigt har helet så fint, at han slipper med varige mén efter ulykken.

Sponsoreret indhold