Nyheder11. juni 2018

Øjenvidne til Jakob Oftebro-ulykke: - Derefter så jeg, at der var ild i ham

Et øjenvidne fortæller, hvordan han oplevede den alvorlige brandulykke, der i sidste måned kostede skuespiller Jakob Oftebro andengradsforbrændinger i ansigtet
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/sh-77092.jpg
 Foto: Aller Media

Politiet i Stockholm efterforsker stadig, hvordan det kunne ske, at skuespiller Jakob Oftebro i sidste måned blev slemt forbrændt under indspilningerne til en ny TV-serie.

Den 32-årige skuespiller var i gang med optagelserne til TV-serien ”Hamilton”, da en molotovcocktail eksploderede og gav ham andengradsforbrændinger i ansigtet.

Han blev efterfølgende hastet på hospitalet i kritisk tilstand, men er nu udskrevet.

Et vidne fortæller nu til det norske medie VG, at han var vidne til den dramatiske ulykke. Han fortæller, at han ikke ved, hvad der forårsagede den pludselige eksplosion, men han så, hvordan den prisvindende skuespiller kom løbende imod en gruppe politistatister.

- Derefter så jeg, at der var ild i ham. Heldigvis blev han slukket med en brandslukker ganske hurtigt, og han fik hurtig førstehjælp af førstehjælperne, der var til stede på nettet. Jeg ved ikke, hvor slemt, han blev forbrændt, men det var ok ud efter omstændighederne, siger vidnet til det norske medie.

- Jeg så, at der var flammer på højre side af hans krop. Og det gik meget stærkt, det hele var ovre på 7-20 sekunder, tilføjer vidnet.

Personalet på settet reagerede hurtigt og fik tilkaldt lægehjælp.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jakob-oftebro-29052018.jpg
 Foto: All Over Press

Jakob Oftebro blev forbrændt under indspilningerne til "Hamilton". Optagelserne blev efterfølgende sat på pause som følge af ulykken. Foto: All Over

– Opkaldet til alarmcentralen kom lørdag klokken 16.27. Ambulancen var fremme et minut senere. Klokken 16.28 blev personen kørt på hospitalet med brandskader, udtalte pressetalsmand ved Stockholms Politi, Kjell Lindgren, i midten af maj til VG.

Det er kommet frem, at Jakob Oftebro pådrog sig andengradsforbrændinger i ansigtet som følge af ulykken, der indtraf den 19. maj. Han blev hastet på hospitalet og senere udskrevet derfra.

Fakta om andengradsforbrændinger - billedet er interaktivt, klik dig til mere info:

Efterfølgende valgte den 32-årige skuespiller at takke sine mange fans og følgere, der havde sendt ham varme tanker via de sociale medier.

På sin Instagram-profil delte Jakob Oftebro, der blandt andet er kendt fra ”Skammerens Datter” og ”1864”, et billede fra hospitalet.

Til billedet skrev han:

- Tusind tusind tusind tak for al støtte og kærlighed, jeg har fået fra familie, læger, fans, kolleger og venner. Det er uvurderligt. Jeg heler fint, og forhåbentlig bliver jeg helt god igen. Jeg har trods alt været heldig, det kunne være gået meget værre. Håber branchen og alle kan lære af dette. Vi er sårbare og må passe på hinanden. Alle sammen. Hyg jer og pas på hinanden (for min skyld), skrev skuespilleren på sin Instagram-profil.

På billedet fra Jakob Oftebros Instagram-profil kan man se, at han blev indlagt som ”Ukendt mand”. Om det skyldes, at han er kendt i den brede befolkning, vides ikke.

Jakob Oftebro er nu udskrevet fra hospitalet, men det er stadig uvist, hvordan skaderne vil påvirke hans fremtid.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/af091214-027.jpg
 Foto: All Over

Jakob Oftebro blev alvorligt forbrændt i ansigtet lørdag den 19. maj. Foto: All Over Press

– Vi ved endnu ikke, hvordan skaderne påvirker Jakob på længere sigt, men hans tilstand er alvorlig. Det er vigtigt for os at påpege, at Jakob selv ikke har nogen skyld i ulykken, har skuespillerens manager, Anne Lindberg, udtalt til VG.

Det var under indspilningen af en scene med kampe mellem politi og demonstranter, at det gik galt lørdag den 19. maj. I scenen indgik en molotovcocktail, og da den eksploderede, ramte noget af den Jakob Oftebro og gav ham alvorlige forbrændinger.

Flere af hans skuespilkollegaer har efterfølgende sendt varme tanker i retning mod Jakob Oftebro.

På Instagram har blandt andre Pilou Asbæk sendt en hilsen til sin ven og kollega i kølvandet på den alvorlige forbrændingsulykke. Han har på sin Instagram-profil delt et billede, der viser ham sammen med Jakob Oftebro. Til billedet skriver han blandt andet:

- Jakob har arbejdet meget, alt for meget efter min smag. For han rejser rundt og rundt og jeg ser ham ALT FOR LIDT. Og nu er der sket noget med Jakob, med min ven... noget som jeg simpelthen ikke kan forstå kan ske. Jeg sender dig min kærlighed, min støtte og mine tanker. Du er ikke alene. Vi står sammen, skriver han og tilføjer:

- Vi må huske at passe på hinanden. Vi har et ansvar for hinanden. Vores arbejdsmiljø er hårdt, er udsat, og ikke altid så sikkert, som man måtte/kunne ønske. Jeg skal på ingen måder gøre mig klog på, hvad der er sket, eller hvordan... det eneste jeg ved er, at min ven er ramt på krop og sjæl. Og det gør mig så pisse hamrende ked af det...God bedring @oftebrojakob love you bro!!

Sponsoreret indhold