Hollywood 29. maj 2018

Så slemt er Jakob Oftebro forbrændt

Jakob Oftebro må ikke udsættes for sollys efter voldsom ulykke med molotovcocktail i Stockholm
Foto: All Over Press

Nu er der nyt om omfanget af skaderne hos den 32-årige norske skuespiller Jakob Oftebro, der forrige lørdag ved en ulykke blev ramt af indholdet af en molotovcocktail under optagelser i Stockholm og pådrog sig alvorlige brandskader.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er den norske avis Guldbrandsdølen Dagningen, der kan fortælle nyt om Robert-vinderen, der selv i går på Instagram takkede for støtte og opmuntrende ord, dog uden at fortælle, hvor slemt han blev tilredt ved ulykken.

- Jakob har pådraget sig andengradsforbrændinger i ansigtet, siger Marit Lien, der er administrerende direktør for teater-scenen 'Gålå' i Norge, hvor Jakob Oftebro hen over sommeren skulle have medvirket i teaterstykket Peer Gynt sammen med sin far, skuespillerkollegaen Niels Ole Oftebro.

De spillede forestillingen sidste sommer for fulde huse og skal genopføre stykket ved en række udsolgte forrestillinger i august 2018.

Det er stadig planen, at Jakob Oftebro skal gennemføre forestillingen på 'Gålå' der er en udendørs-scene ligesom Ulvedalene i Dyrehaven nord for København.

Og netop det, at forestillingen og prøverne skal foregå udendørs kan udgøre et problem, kan udgøre et problem i forhold til Jakob Oftebros forbrændinger.

På grund af andengradsforbrændingerne i ansigtet og for at de kan hele mest nænsomt med færrest mulige mén til følge, må Jakob Oftebro ikke udsættes for sollys, og det er ikke helt nemt at kombinere med en teaterscene i det fri.

- Vi er i gang med at finde løsninger på de forskellige problemstillinger, når Jakob ikke må opholde sig i solen. I forhold til selve forestillingerne kan der blive tale om at flytte dem til senere på aftenen, så Jakobs hud og heling ikke skades af solen, siger Marit Lien til Guldbrandsdølen Dagningen.

Fakta om andengradsforbrændinger - billedet er interaktivt:

Kilde: Sundhed.dk

Jakob Oftebro: - Tak for støtten

I går takkede Jakob Oftebro for den støtte og kærlighed, som han har modtaget, efter at han forrige lørdag blev alvorligt forbrændt.

På sin Instagram-profil har den 32-årige skuespiller, der blandt andet er kendt fra ”Skammerens Datter” og ”1864”, delt et billede fra hospitalet, hvor han har været indlagt for at blive behandlet for sine skader.

Til billedet skriver han: - Tusind, tusind, tusind tak for al støtte og kærlighed, jeg har fået fra familie, læger, fans, kolleger og venner. Det er uvurderligt. Jeg heler fint, og forhåbentlig bliver jeg helt god igen. Jeg har trods alt været heldig, det kunne være gået meget værre. Håber branchen og alle kan lære af dette. Vi er sårbare og må passe på hinanden. Alle sammen. Hyg jer i solen og pas på hinanden (for min skyld), skriver skuespilleren på sin Instagram-profil.
Efter ulykken blev skuespilleren hastet på hospitalet. På billedet fra Jakob Oftebros Instagram-profil kan man se, at han blev indlagt som ”Ukendt mand”. Om det skyldes, at han er kendt i den brede befolkning, vides ikke. Den 32-årige skuespiller, der blandt andet er kendt fra ”Skammerens Datter” og ”1864”, var i gang med indspilningerne til TV-serien ”Hamilton”, da en molotovcocktail eksploderede og gav ham brandskader i ansigtet. Optagelserne af 'Hamilton' er nu udskudt indtil videre. Svensk politi bekræftede efterfølgende ulykken over for Verdens Gang. – Opkaldet til alarmcentralen kom lørdag klokken 16.27. Ambulancen var fremme et minut senere. Klokken 16.28 blev personen kørt på hospitalet med brandskader, udtalte pressetalsmand ved Stockholms Politi, Kjell Lindgren, i sidste uge til Verdens Gang. Jakob Oftebro er nu udskrevet fra hospitalet, men det er stadig uvist, hvordan skaderne vil påvirke hans fremtid. – Vi ved endnu ikke, hvordan skaderne påvirker Jakob på længere sigt, men hans tilstand er alvorlig. Det er vigtigt for os at påpege, at Jakob selv ikke har nogen skyld i ulykken, siger skuespillerens manager, Anne Lindberg, til Verdens Gang. Det var under indspilningen af en scene med kampe mellem politi og demonstranter, at det gik galt lørdag den 19. maj. Flere af hans skuespilkollegaer har efterfølgende sendt varme tanker i retning mod Jakob Oftebro. På Instagram har blandt andre Pilou Asbæk sendt en hilsen til sin ven og kollega i kølvandet på den alvorlige forbrændingsulykke. Han har på sin Instagram-profil delt et billede, der viser ham sammen med Jakob Oftebro. Til billedet skriver han blandt andet: - Jakob har arbejdet meget, alt for meget efter min smag. For han rejser rundt og rundt og jeg ser ham ALT FOR LIDT. Og nu er der sket noget med Jakob, med min ven... noget som jeg simpelthen ikke kan forstå kan ske. Jeg sender dig min kærlighed, min støtte og mine tanker. Du er ikke alene. Vi står sammen, skriver han og tilføjer: - Vi må huske at passe på hinanden. Vi har et ansvar for hinanden. Vores arbejdsmiljø er hårdt, er udsat, og ikke altid så sikkert, som man måtte/kunne ønske. Jeg skal på ingen måder gøre mig klog på, hvad der er sket, eller hvordan... det eneste jeg ved er, at min ven er ramt på krop og sjæl. Og det gør mig så pisse hamrende ked af det...God bedring @oftebrojakob love you bro!!

Sponsoreret indhold