Iben Hjejle

Foto: All Over Press

Populær skuespillerinde, der har været med i et hav af store danske film og tv-serier, bl.a. "Klovn" og "Dicte", som hovedrollen...

Fulde navn: Iben Hjejle

Fødselsdato: 22. marts 1971

Familie: Christian Hjejle(far), Annelise Kirsten(mor), Naja(søster), William(søn)

Scoringer: Eksmand Emil de Waal, Lars Kaalund, eksmand Casper Christensen, Casper Werner Vulpius

Partner: Ulrik Wivel

Kendt fra: "Dicte", "Klovn", "Langt fra Las Vegas", "Blinkende Lygter", "Mifunes sidste sang"

Populær skuespillerinde, der har været med i et hav af store danske film og tv-serier, heriblandt "Klovn" og "Dicte", hvor hun spillede hovedrollen...

Iben Hjejle fik sit gennembrug i Søren Kragh-Jacobsens dogmefilm "Mifunes sidste sang", hvor hun spiller rollen "Liva", der sikrede hende en Bodilpris for bedste kvindelige hovedrolle i 2000.

Senest er hun nok mest kendt for sig rolle som den modige og opsnusende journalist Dicte. 

I TV-serien af samme navn, spiller Iben Hjejle spiller den dedikerede krimi-journalist fra Aarhus. Som altid er hun stærk, stædig og målrettet - en rolle som Iben Hjejle er stolt af at spille.

- Jeg er enormt stolt af tv-produktionen i det her land, for der er utrolig mange kvindelige hovedroller i øjeblikket. Det gælder både på comedyscenen og især på dramasiden, sagde Iben Hjejle.

Skuespillerinden synes dog ikke, at de mange kvindelige hovedroller burde være noget specielt, der skal påpeges.

- Det er interessant, at man formulerer det som en stærk kvinderolle, når det er en tv-serie som alle andre, det er bare en kvinde, der har hovedrollen. Det burde i virkeligheden altid have været sådan, sagde "Dicte"-stjernen, der har spillet rollen siden 2013.

Som 26-årige mistede Iben Hjejle sin mor til brystkræft. Det var kun kort tid efter, skuespillerinden havde født sit eneste barn, William.

– Det relaterer meget fint til den karakter, jeg spiller i "Dicte" – at jeg fik et barn, og så mistede jeg min mor. Det var meget voldsomt. Jeg forsøger stadig at bearbejde det og forstå, hvad der skete. Det ødelagde helt klart ægteskabet med min søns far (docent og trommeslager Emil de Waal, red), at jeg var så fortvivlet og formørket og traf nogle underlige valg. Heldigvis har jeg altid – synes jeg selv – været en skidegod forælder, men det havde store konsekvenser for mig personligt, at jeg forsøgte at holde det væk fra mig selv, fortalte hun til ALT for damerne i 2016.

SE og HØR kunne tilbage i 2002 afsløre, at Iben Hjejle og Casper Christensen officielt var sammen, da de offentliggjorde billedet af de to turtelduer forlade Ibens lejlighed efter at have tilbragt natten der sammen.

Da de to blev kærester, var der masser af postyr, fordi han i forvejen var gift med Anette Toftgaardm. Casper Christensen og Iben Hjejle mødte hinanden under optagelserne til successerien "Langt fra Las Vegas".

I marts 2011 kom det dog frem, at et af Danmarks mest celebre par var gået fra hinanden.

Spalterne var dengang spækket med historier om dengang Casper Christensen og Iben Hjejle faldt for hinanden under optagelserne til serien "Langt fra Las Vegas", og der blev skrevet næsten lige så meget, da parret gik fra hinanden igen efter 10 år sammen.

Begge parter var temmelig tavse omkring bruddet, men Iben Hjejle åbnede op og fortalte ifølge Ekstra Bladet, at bruddet kom som et chok.

- Jeg måtte se i øjnene, at jeg overhovedet ikke var i nærheden af der, hvor jeg havde forestillede mig at være, når jeg blev 40. Det blæste mig totalt ud af facon, og så lå jeg og tudede over mine knuste drømme, siger Iben Hjejle til Ud & Se.

Iben Hjejle bor i dag sammen med kæresten, filminstruktør Ulrik Wivel, som hun har dannet par med siden 2014.

Iben Hjejle var det første navn, der blev offentliggjort til efterårets udgave af det populære danseprogram.

- Nu føler jeg mig klar. Jeg er et sted i mit liv, hvor jeg kan mærke, jeg er klar på prøve noget nyt, sagde Iben Hjejle til TV 2, der blandt andet er kendt for sine roller i tv-serierne "Klovn", "Anna Pihl" og "Dicte".

Iben glæder sig til at danse med i programmet, og så glæder hun sig til, at der kommer lidt disciplin i hendes dans.

- Jeg er vokset op med sådan noget fri rytmikdans, hvor man har skullet lade som om, man var en frugt og sådan noget. Jeg har været vant til dans helt uden disciplin, og derfor er jeg meget spændt, sagde hun til TV 2.

Når "Vild med dans" vender tilbage til efteråret, så er det 14. gang, at danseprogrammet løber over skærmen på TV 2.

Tidslinje:

05-02-2015: Iben Hjejle forelsket igen

18-10-2014: Iben Hjejle: Sagde nej til Ringenes Herre

13-03-2013: Iben Hjejle: Kæresten er skredet

07-02-2012: Casper C. tager Iben tilbage

10-11-2011: Iben Hjejles nye kæreste

18-08-2011: Iben Hjejle i ny tv-krimi

09-03-2011: Casper Christensen: Flytter fra Iben

09-03-2011: Casper og Iben: Sådan blev de afsløret

15-01-2009: Iben Hjejle: Reddede sin lillesøsters liv

24-07-2008: Iben Hjejle: Filmer med James Bond

 

 

Find din favorit kendis her:

Close