Nyheder18. oktober 2014

Iben Hjejle sagde nej til Ringenes Herre

Afslører hvordan hun missede rolle i storfilmen
Tænk, hvis hun havde sagt ja til en af verdens største filmsucceser.
Tænk, hvis hun havde sagt ja til en af verdens største filmsucceser.
 Foto: Thomas LaursenSkuespillerinden Iben Hjejle har haft sine succeser på det store lærred. En succes hun dog aldrig opnåede, var en rolle i eventyrfilmene "Ringenes Herre".

LÆS OGSÅ: Dicte popper ny plade

I år 2000 blev hun kontaktet af filmselskabet, der havde planer om at lave en filmtriologi baseret på de tre Ringenes Herre-bøger. Det var instruktøren Peter Jackson, som skulle instruere filmene, og han bad Iben Hjejle om at komme til casting.

Men hun takkede nej.

LÆS OGSÅ: Casper Christensen køber pragtvilla med pool

- På det tidspunkt var der kraftedeme ikke nogen mennesker, der kunne forudse, at de film ville blive en verdenssucces. Peter Jackson! Hvad havde han instureret indtil da? Nogle små splatterfilm!, siger Iben Hjejle til BT.

LÆS OGSÅ: Iben Hjejle: Jeg er vild med Dicte

Selvom Iben Hjejle lod chancen passere forbi, lægger hun vægt på, at hun bestemt ikke var sikret en rolle i filmen, hvis hun havde takket ja.

- Desuden var det jo bare en casting - det var jo ikke fordi, de tilbød mig rollen direkte. Jeg havde heller ikke lyst til at bo i noget, der lignede tre år back-to-back i Wellington, New Zealand, forklarer Iben Hjejle.

LÆS OGSÅ: Smidt af holdet: Derfor er tyskerne sure på Bendtner

Sponsoreret indhold