Nyheder15. januar 2009

Iben Hjejle: Reddede sin lillesøsters liv

Den filmaktuelle skuespiller forhindrede søsteren i at blive kørt ned
Iben Hjejle er lidt af en hverdagshelt
Iben Hjejle er lidt af en hverdagshelt
 Foto: Claus Poulsen

Iben Hjejle kan i øjeblikket ses rundt om i landets biografer som den kvindelige udenrigsjournalist Rikke Lyngvig, som er meget stærk og modig. Selv siger Iben Hjejle, at hun ikke er specielt modig privat, men alligevel skred hun instinktivt til handling, da hendes lillesøster Naja var få centimeter fra at miste livet.

- Jeg ville ikke turde sætte livet på spil i samme grad, som hun (Rikke Lyngvig, red.) og Nazir gør det. Jeg må nøjes med at gøre det i små doser, bedyrer skuespilleren i Kig Ind.

Iben Hjejles 23-årige lillesøster er dog nok af en lidt anden opfattelse, efter at storesøsteren reddede hendes liv.

Er stadig påvirket af det

- Min lillesøster var ikke særlig gammel, og vi skulle krydse en vej. Hun stod med en stor pose slik i hånden, som hun var helt optaget af, og pludselig trådte hun ud på vejen, lige idet der kom en stor varevogn susende forbi. Jeg reagerede instinktivt og slog ud med armen efter hende, så hun blev kastet tilbage.

Med nød og næppe lykkedes det for Iben Hjejle at redde sin søsters liv. Lillesøsteren slap med en forvredet skulder, men forskrækkelsen sidder stadig dybt i Iben Hjejle.

- Hun fik en forvredet skulder, og stadig den dag i dag kan det komme op i mig, hvis vi går på gaden sammen, selv om hun er 23 år og 4 meter højere end mig, fortæller Iben Hjejle i Kig Ind.

Sponsoreret indhold