Kendte27. januar 2022

Iben Hjejle stjal kollegaens Robert-pris og gemte den i sit undertøj

Selvom 50-årige Iben Hjejle er en af Danmarks bedste og mest benyttede kvindelige skuespillere, så har hun endnu til gode at få en Robert- eller en Bodilpris.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Når nu man ikke hører sit navn råbt op, når konvolutten på Robert- eller Bodilscenen åbnes, så må man jo tage skeen i egen hånd – og gå efter kollegaen Sidse Babett Knudsens pris.

Sådan tænkte i hvert fald Iben Hjejle, da hun efter succesen med ”Mifunes sidste sang” måtte se sig slået af netop medspilleren Babett Knudsen, der hapsede de eftertragtede statuetter for sin hovedrolle i ”Den eneste ene” samme år.

Det fortæller Hjejle i det seneste afsnit af Radio4-programmet ”Det sidste måltid”, hvor hun til vært Lærke Kløvedal beretter:

- Der var en fest, hvor jeg stjal hendes Robert og forsøgte at gemme den i noget tøj. Det er en lille figur, men mægtig tung på en marmorfod og af jern, og dengang havde man ikke så meget tøj på, da man var ung, så den røg nærmest bare ned i underbukserne, fortæller den lattermilde skuespiller.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/20210919_lhl7024.jpg-1.jpg
 Foto: Lars H. Laursen

Hjejle har - selvom rygterne ellers siger noget andet - aldrig fået en Bodil eller en Robert. Her modtager hun Lauritzen-prisen i 2021. (Foto: Lars H. Laursen)

”Dicte”-stjernen fortæller i radioprogrammet også om forholdet til komiker og manuskriptforfatter Casper Christensen, som hun var sammen med i en lang årrække.

Blev forfulgt

Casper og Iben blev fra midten af 00’erne – måske særligt af Christensen selv – beskrevet som Danmarks kendispar nummer ét, Kun overgået af Kronprinsparret.

Før - og mens - de to dannede par i ni år, arbejdede de gerne sammen på forskellige projekter - herunder "Langt fra Las Vegas", "Live fra Bremen" og "Klovn".

- Casper har været en fantastisk læremester. De var så søde og hjælpsomme, fortæller hun i "Det sidste måltid".

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/sh-618776.jpg
 Foto: SE og HØR

Casper og Iben dannede sammen landets mest celebre kærestepar fra 2002 til 2011
(Foto: SE og HØR)

- Vi blev forfulgt rundt som nogle af de første i dansk presse.

I sin bog "Den gyldne korkprop" fortæller skuespillerinden, at forholdet til Casper Christensen var "for mig i bedste fald anstrengende, i værste fald ødelæggende".

Den sætning er hun nu klar til lige at uddybe.

- Det er også lidt tarveligt føler jeg nu overfor kammerat Christensen. For det var jo tilværelsen. Det var ikke Casper. Det var det, der opstod omkring os som selvfølgelig også sneg sig ind i vores forhold.

For Iben Hjejle har det været børnefamilien og teatret, der har fået hende til at "rejse sig igen", når det hele gik skævt. Uanset om det var forliste forhold eller stress, der hang over hende.

Lyt til hele udsendelsen med Iben Hjejle her:

Sponsoreret indhold