Kendte 19. oktober 2021

Nu fortæller Iben alt om bruddet: Så kuk var Casper

Surfer den ene dag, countrysanger den næste. Komikeren har haft mange fikse idéer. Iben Hjejle gennemlevede dem alle
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I en ny erindringsbog, som netop er udkommet, fortæller Iben Hjejle, 50, for første gang om bruddet med Casper Christensen.

I bogen deler hun samtidig detaljer fra forholdet med den rastløse komiker. Som da Casper mente, han var en fremragende surfer, og kastede tusindvis af kroner efter surferudstyr, som kort efter samlede alger i baghaven. Eller dengang Casper ville være countrysanger og for hen til karaokeanlægget, hvor han sang sig hæs i tre stive timer, hvorefter countrykarrieren blev skrinlagt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Birger Storm)

– For Casper skulle hver dag indeholde en større eller mindre forvandling. At leve sammen med sådan et menneske i otte år var for mig i bedste fald anstrengende, i værste fald ødelæggende, skriver Iben Hjejle, 50, i “En gylden korkprop”. (Foto: Birger Storm)

Forholdet var langt hen ad vejen en dans på tornede roser for skuespilleren, som blev i forholdet i otte år. Hun har selv brug for ro, men reelt flyttede hun ind i, hvad hun i bogen kalder, en tumultbutik.

– I mødet med Casper oplevede jeg modsætningen. Her blev posen rystet hele tiden, og hver eneste morgen var en anledning til at vende tingene på hovedet. Så kunne man stemme på Fremskridtspartiet, indrette hele sit hjem med oppustelige orange møbler, anskaffe 10 puddelhunde eller adoptere nogle børn.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars H. Laursen)

Skuespilleren havde brug for at træde ud af komikerens skygge efter bruddet – derfor sagde hun blandt andet nej til at spille skrappe-Iben i den sidste “Klovn”-film med Frank Hvam, 51, Mia Lyhne, 50, og Casper. (Foto: Lars H. Laursen)

Der ligger en enorm frihed i den livsindstilling, og langt hen ad vejen var det vidunderligt, sjovt og spændende at stå ved siden af. Men efterhånden blev det også utrygt, usikkert og svært at finde fodfæste i, skriver Iben, som slet ikke følte sig hjemme i det ekstravagante liv i overhalingsbanen.

Rastløshed

Kom Iben med indvendinger, lød svaret:

– Det var i sidste uge. Sidste uge er lort. Nu er det dét her, som er det nye.

I 2009 flyttede parret fra kæmpelejligheden på Kongens Nytorv til et parcelhus i Værløse, hvor Iben straks følte sig hjemme. Men de havde knap sat sofagruppen på plads i stuen, før rastløsheden meldte sig igen, og Iben blev tvunget til at mærke efter.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: All Over Press)

– Ved du godt, at det i visse amerikanske stater stadig er lovligt at udstoppe sorte mennesker? Det var ikke usædvanligt, at Casper Christensen vækkede Iben klokken 6.15 en søndag morgen med førnævnte trivia. (Foto: All Over Press)

– Ville jeg halse efter Casper, som her på den anden side af depressionen var i færd med at gasse op igen? Eller ville jeg holde tempoet nede, så jeg havde en føling med mig selv og med William? Pludselig var valget enkelt. Hvis Casper skulle videre, skulle jeg ikke med, skriver Iben, som fandt en lejlighed og dermed gav sig selv en deadline for bruddet.

Skilsmisse tur-retur

I efteråret 2010 var Casper, Iben, deres tre sammenbragte børn, barnepigen og Isabel Friis-Mikkelsen, som dengang var Caspers personlige assistent, på en længere tur til L.A.

Iben beskriver det som skilsmisseturen. Kløften mellem dem var på størrelse med Grand Canyon, og Caspers rastløshed og trang til nye eventyr virkede uforenelige med Ibens brug for ro.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

I 2014 giftede Casper sig med Isabel Friis-Mikkelsen, 35. Iben kunne mærke Caspers interesse for Jarlens datter allerede i 2010, mens hun selv stadig var kæreste med komikeren. (Foto: Thomas Laursen)

– Pludselig stod Caspers ambition lysende klart for mig. Han ville bo i Los Angeles, og jeg kunne ikke undgå at bemærke hans tiltrækning til Isabel. Jeg var rasende – mest af alt på mig selv over at være taget med, skriver hun i bogen.

Da parret kom hjem, satte de huset til salg, men var fortsat kærester og begyndte i parterapi.

For børnenes skyld

Når Iben blev i forholdet i så lang tid, havde det særligt noget med den sammenbragte familie at gøre.

– Jeg blev så glad for de børn, og jeg ville ikke stemple ud af deres liv på et tidspunkt, hvor de var afhængige af voksne omkring sig. (...) Havde det kun været mig selv, havde jeg formentlig ikke kunnet være i det så længe. Skiftene var for hyppige og for voldsomme, skriver Iben, som alle årene måtte stå model til Caspers mange griller.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Poulsen)

Iben beskriver i bogen de sammenbragte børn, Cajsa, Marvin og William, som årsagen til, at hun holdt forholdet ud i otte år. (Foto: Claus Poulsen)

Det var under en parterapisession, Iben brød med Casper.

– Casper sad og vippede utålmodigt med foden, mens han sagde noget om mine forestillinger om at blive gammel. “Og hvad siger du så til det, Iben?” sagde terapeuten.

Jeg svarede, at jeg godt var klar over, at Caspers ønsker for fremtiden så anderledes ud end mine – og at jeg ikke troede, vi skulle videre sammen.

Så holdt skoen op med at vippe. Casper så helt bestyrtet ud, som om tanken slet ikke havde strejfet ham, afslører hun.

SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra Casper Christensen, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Sponsoreret indhold