Nyheder2. november 2018

Dommens dag for Bendtner: Her er anklageskriftet mod ham

Ifølge anklageskriftet både slog og sparkede Nicklas Bendtner taxichauffør - i dag er dommens dag for Rosenborg-spilleren
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nicklas-bendtner-22102018.jpg
 Foto: Hans Arne Vedlog

For halvanden måned siden blev Nicklas Bendtner, 30, anholdt og sigtet for vold mod en taxichauffør.

Episoden der udløste anholdelsen og sigtelsen fandt sted natten til den 9. september. I dag får han så sin skæbne afgjort. I dag begynder sagen mod ham i Københavns Byret - og han risikerer flere års fængsel.

Frem til i dag har Københavns Politi alene villet bekræfte, at man modtog en anmeldelse om vold mod en taxichauffør i det indre København klokken 02.41 natten til den 9. september.

Men efter at have fået aktindsigt i anklageskriftet kan SE og HØR berette nærmere om voldsepisoden, der betyder, at både Nicklas Bendtner og den 31-årige taxichauffør er tiltalt, når sagen behandles ved Københavns Byret i dag, 2. november.

Ifølge anklageskriftet slog Nicklas Bendtner først taxichaufføren i ansigtet med knytnæve.

Chaufføren faldt til jorden og ifølge anklageskriftet sparkede Bendtner derpå den liggende taxichauffør i ansigtet.

Ifølge anklageskriftet bevirkede Bendtners slag og spark mod chaufførens ansigt, at den 31-årige 'pådrog sig flere buler og rifter i ansigtet samt et operationskrævende kæbebrud'.

Nicklas Bendtner er tiltalt efter den såkaldt 'milde' voldsparagraf, der straffes med 'bøde eller fængsel indtil tre år'.

Chaufføren er tiltalt for forsøg på vold, idet han ifølge anklageskriftet forud for Bendtners slag og spark skal have kastet en 'ukendt genstand' efter Nicklas Bendtner og hans kæreste Philine Roepstorff. Chaufføren ramte dog ikke parret.

Ifølge anklageskriftet kastede chaufføren den 'ukendte genstand', fordi han var vred over ikke at have fået betaling for den tur, han forinden havde kørt med Nicklas Bendtner og Philine Roepstorff.

Fodboldsspilleren er også tiltalt for ikke at have brugt sikkerhedssele under turen samt for at have forladt taxien uden at have betalt for turen, som kostede 52 kroner.

Den 31-årige taxichauffør, der har været uarbejdsdygtig siden mødet med Bendtners næver og ben, kræver ifølge anklageskriftet erstatning.

Selskabet Dantaxi var kort efter den voldsomme hændelse ude at fortælle, at en af deres chauffører var blevet opereret for dobbelt kæbebrud og var sygemeldt efter at være blevet udsat for vold af Nicklas Bendtner, der var sammen med sin kæreste Philine Roepstorff på tidspunktet for sammenstødet med taxichaufføren, der skulle have kørt parret hjem efter en aften i byen.

Philine Roepstorff gav to dage efter byturen sin version af hændelsesforløbet.

Det skete på Instagram, hvor hun erkendte, at Nicklas Bendtner havde slået chaufføren, men at det var sket i "selvforsvar" i forbindelse med, at de var på vej hjem fra en bytur natten til søndag.

- Klokken lidt over to ville Nicklas hjem og sove, mens jeg gerne ville blive lidt længere, så det diskuterede vi stadig, da vi satte os ind i en taxa ved Kongens nytorv. Det skulle være en helt kort tur over til Nicklas, men alligevel kørte chaufføren os to gange i en anden retning end vi bad om. Taxametret viste lidt over 50 kroner da vi i utilfredshed står af ved Nationalbanken og nægter at køre videre med chaufføren, fortsætter modellen sit opslag, der er garneret med et foto, hvor hun sidder på skødet af en smilende Bendtner.
- Det får ham (chaufføren, red.) til at gå amok. Han laver en U vending og speeder efter os og råber ting som luder og bitch og kælling. Til sidst kører han ind foran os og springer ud af bilen og kaster en flaske imod mig. Den rammer ikke, men det er tæt på. Derefter farer han frem mod os og min mand slår ham en gang og rammer åbenbart meget uheldigt, skriver Philine.

Ifølge Dantaxi var Bendtner den aggressive part i bataljen med chaufføren, og der skal ifølge Dantaxi eksistere to optagelser fra hyrevognens kameraer, der bekræfter selskabets version af sagen.

Nicklas Bendtner har kun udtalt sig en enkelt gang om sagen, da han vendte tilbage til sin norske klub, Rosenborg.

Her læste han en erklæring op uden at tage imod spørgsmål fra pressen.

- Som I har kunnet læse i medierne de seneste par dage, har jeg rigtig nok været involveret i en yderst uheldig og også for mig stærkt ubehagelig episode omkring klokken to natten til søndag. Jeg kunne ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at den skulle udvikle sig, som den gjorde, og jeg er selvsagt ekstremt ked af, at udfaldet blev så uheldigt, som det blev.

- De folk, jeg har delt omklædningsrum med dagligt i halvandet år, ved heldigvis godt, at jeg ikke er og aldrig har været en voldsmand, men at jeg beskytter dem, jeg har kær. På og uden for banen. - Og jeg vil naturligvis tage endnu større forholdsregler, end jeg troede nødvendigt, så jeg ikke havner i noget lignende igen, sagde Bendtner blandt andet.
Det oplyste taxichaufførens forsvarer, Mette Grith Stage. Både Bendtner og taxichaufføren nægter sig skyldige i anklagerne.

Sponsoreret indhold