Nyheder10. september 2018

Sponsor fyrer Bendtner

- Vi tolererer ikke vold, lyder det fra Nicklas Bendtners tidligere sponsor IdHAIR Company
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nicklas-bendtner-top-100920.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Nicklas Bendtners angivelige overfald på en taxichauffør i weekenden får nu konsekvenser på sponsorfronten.

Den danske producent af hårprodukter, IdHAIR Company A/S, har med øjeblikkelig virkning opsagt samarbejdet med Rosenborg-spilleren.

- Vi tolererer ikke vold, så meget længere er den ikke, siger stifter og administrerende direktør Preben Munch til SE og HØR.

Nicklas Bendtner har fra oktober sidste år fungeret som global ambassadør for IdHAIR.

Men voldssagen er ikke forenelig med Bendtners hverv som ambassadør med særligt sigte på at skabe en positiv omtale af IdHAIRs produkter blandt fodbolddrenge og fodboldpiger, lyder det fra virksomheden, der har hovedsæde i Lystrup i Østjylland.

- Men Nicklas Bendtner er jo ikke dømt for noget endnu?

- Allerede den omtale, der har været, er nok for os. Sagen er bekræftet af taxiselskabet, og politiet har bekræftet anmeldelsen om vold mod en hyrevognschauffør. Yderligere har Rosenborg i dag meldt ud, at de er blevet orienteret om sagen, og Nicklas Bendtner, der ikke har kontaktet os på noget tidspunkt i forløbet, har ikke været ude at benægte, at sagen forholder sig som beskrevet i medierne og af taxiselskabet, siger Preben Munch til SE og HØR.

Virksomheden er idag blevet kontaktet af en række kunder, der har spurgt, hvad virksomheden har tænkt sig at gøre i forhold til Bendtner, og der har også været flere kunder, der har været inde på, at de vil overveje at returnere deres IdHAIR-produkter som følge af voldssagen med den tidligere landsholdsspiller.

- Den goodwill, der har været omkring Nicklas Bendtner i forbindelse med hans ophold i Norge, er nu forvandlet til badwill i forbindelse med vores virksomhed, og det må vi handle på. Jeg er glad for, at vi lever i et land, hvor man er uskyldig ind til det modsatte er bevist, og det vil da glæde mig, hvis det viser sig, at han er uskyldig, men som tidligere sagt har allerede den hidtidige omtale af sagen haft konsekvenser for vores virksomhed, siger Preben Munch.

Han har kunnet læse sig til, at Nicklas Bendtner var dybt nedtrykt, da han orienterede Rosenborg om sagen søndag og har forståelse for, at han orienterer sin arbejdsgiver, men undrer sig alligevel over at han intet har hørt fra angriberen.

- Jeg vil ikke sige, at jeg er skuffet, men jeg kan godt undre mig over, at der har været fuldstændig radiotavshed. Jeg synes nok, det ville have været rimeligt, at han selv eller en af hans rådgivere, havde kontaktet os og fortalt hans version af hændelsen, siger Preben Munch til SE og HØR.

Københavns Politi fik anmeldelsen om overfaldet på hyrevognschaufføren klokken 02.41 natten til søndag. Offeret var en chauffør fra selskabet Dantaxi.

Dantaxis kommunikationschef, Rasmus Krochin bekræfter overfaldet over for BT.

- Jeg kan bekræfte, at der har været et alvorligt overfald på en af vores chauffører i nat. Chaufføren ligger på operationsbordet i øjeblikket med en brækket kæbe. Det blev vores direktør orienteret om i morges, sagde Rasmus Krochin søndag til BT. Han bekæfter endvidere at gerningsmanden til overfaldet er identisk med den danske Rosenborg-angriber. - Overfaldet er anmeldt til politiet, og vi kan bekræfte, at overfaldsmanden er Nicklas Bendtner, siger kommunikationschefen til BT. Ifølge Ekstra Bladet blev Bendtner kortvarigt anholdt og sigtet i sagen. Ifølge avisens oplysninger blev der ikke afholdt noget grundlovsforhør, Bendtner blev løsladt søndag, men er fortsat sigtet i sagen.
Forud for overfaldet havde Nicklas Bendtner og hans kæreste, fotomodellen Philine Roepstorff, været på natklubben Lusso i Hovedvagtsgade i det indre København. En kilde fortæller til BT, at vedkommende så parret på natklubben ved et-tiden natten til søndag, og at Philine Roepstorff var "meget beruset", mens Bendtner var "moderat fuld". Hvad der er gået forud for voldsepisoden og om Philine Roepstorff var sammen med Nicklas Bendtner på det tidspunkt er ukendt. Nicklas Bendtner har ikke selv kommenteret voldssigtelsen offentligt, men han har kontaktet sin arbejdsgiver, Rosenborg, søndag. - Det var en meget trist Nicklas Bendtner, som selv kontaktede klubben og informerede om, hvad der var sket. Vi har brugt hele søndagen til at indhente så mange fakta som muligt. Nicklas har været i Danmark for at genoptræne efter en skade. Når han er tilbage i Trondheim gennemgår vi hændelsen og vurderer, hvordan klubben skal reagere. Vi vil behandle Nicklas på den måde, han har krav på, uanset hvad der er sket, skriver Rosenborg i en pressemeddelelse.

Nicklas Bendtner har haft taxaproblemer før

Det er ikke første gang, at Nicklas Bendtner roder sig ud i problemer med en taxachauffør. Tilbage i 2014 gik han amok på en chauffør fra Amager-Øbro Taxa. - Jeg knepper dig. Så kontant lød det fra meget beruset Nicklas Bendtner til en skræmt 47-årig taxachauffør en martsaften i København. Ikke nok med at Nicklas Bendtner truede ham seksuelt, så opførte han sig også ubehageligt på flere andre måder. - Han stod til sidst og gned sig op ad sideruden med opknappede bukser, mens han piskede vognen med sit bælte og råbte, at han ville kneppe mig, fortalte taxachaufføren dengang. Året før - i 2013 - blev Nicklas Bendtner dømt for spritkørsel, efter at han havde kørt bil i indre København med en promille på 1,74. Det kostede ham tre års frakendelse af kørekortet og en bøde på 842.000 kroner.

Sponsoreret indhold