Kendte 3. december 2021

Søster giver tv-baronessen skylden: Det er Carolines valg

Efter 11 generationers ejerskab er Valdemars Slot blevet sat til salg, og Louise Iuel-Brockdorff er ikke i tvivl om, hvem der står bag det kaos
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Deres forfader kæmpede hårde slag i diverse krige for at vinde retten over Valdemars Slot, men Caroline Fleming og søsteren Louise kunne ikke overvinde deres interne stridigheder.

Derfor er slottet, som familien har ejet i 342 år, nu sat til salg for 165 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

– Det ville være forfærdeligt, har Caroline Fleming, 46, tidligere fortalt om risikoen for at miste slottet. Nu er hun ifølge søsteren skyld i, at det er sat til salg. (Foto: Mikael Rieck)

Og ifølge Carolines søster peger pilen på tv-baronessen, når skylden for den katastrofale udvikling skal placeres.

– Det er Carolines valg, at slottet skal sættes til salg. Andet er der ikke at sige, siger Louise Iuel-Brockdorff til Fyns Amts Avis.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Alex Tran)

Louise Iuel-Brockdorff, 42 – her sammen med manden Nikolaj Albinus – mener, det er Caroline, der har ansvaret. (Foto: Alex Tran)

Søstrene arvede sammen slottet og forsøgte at finde en forretningsmodel, så slottet blev økonomisk bæredygtigt. Men da Louise og hendes mand, Nikolaj, indsendte det seneste regnskab, ville Caroline ikke underskrive det, hvorefter selskabet blev tvangsopløst. Det har nu resulteret i frasalg af det slot, som generationerne før dem har kæmpet med næb og kløer for at holde på familiens hænder.

Ville beholde slottet

Louise lovede da også sin far på hans dødsleje, at hun ville sørge for, at slottet forblev i familiens eje.

– Jeg lovede at kæmpe alt, hvad jeg kunne, for at slottet skulle forblive på familiens hænder, og det har jeg gjort. Men desværre er slaget tabt, fortæller en trist Louise.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Alex Tran)

Afdøde Niels Iuel-Brockdorff – her med sin kone Molise – efterlod slottet til døtrene. Nu skal det sælges. (Foto: Alex Tran)

Hun og gemalen forsøgte at købe Caroline ud af slottet, men det var ikke muligt, og nu har de opgivet at byde, efter at det er kommet til salg.

– Jeg ville ønske, vi kunne, men det er ikke en mulighed for os, slår hun fast.

Dybt ulykkelig

At de to søstre ikke lader til at komme godt ud af det i kølvandet på slotsballaden er tydeligt, for Louise lægger ikke fingre imellem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Poulsen)

Mange kongelige har gæstet slottet. Her er det Joachim og Marie, der fester med tv-baronessen. (Foto: Claus Poulsen)

– Hun ejer 50 procent af slottet, og når vi ikke kan blive enige, er der ikke andet at gøre. Det er ikke det udfald, min mand og jeg havde ønsket os, men det er desværre sådan, det er. Fordi Caroline har besluttet det. Jeg er dybt ulykkelig. Jeg tror ikke, der findes et ord, der beskriver, hvor ked af det jeg er, lyder det fra Louise.

Caroline Fleming har ikke selv lyst til at kommentere det kaotiske forløb, der nu har resulteret i et frasalg.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Claus Poulsen)

En overgang var Carolines eksmand, Rory Fleming, inde over ejerskabet, men han trak sig. (Foto: Claus Poulsen)

– Hun har ingen kommentarer, siger hendes pr-agent, Elisa Lykke, til SE og HØR.

Men Caroline har tidligere berørt, hvad et farvel til slottet betyder for hende.

Salg er forfærdeligt

– Hverken min søster eller jeg ønsker at se Valdemars Slot solgt – det ville være forfærdeligt, har hun tidligere fortalt månedsmagasinet In.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

For 165 millioner kroner kan Valdemars Slot nu blive dit. (Foto: Mikael Rieck)

Bliver millionær

Selv om Caroline Fleming nu må erkende, at hun var skyld i, at slottet gled familien af hænde efter 342 års ejerskab, så kan hun trods alt glæde sig over, at salget gør hende til millionær.

For nu sættes slottet til salg for 165 millioner kroner, og da gælden i slottet er på 102.012.116 kroner, når gæld og underskud i egenkapital lægges sammen, betyder det, at de to søstre tilsammen kan dele overskuddet på knap 63 millioner kroner.

Det betyder igen, at Caroline Fleming kan stikke 31,5 millioner i lommen.

Her slog hun fast, at økonomien var en daglig slagmark, men at de kæmpede for at få enderne til at mødes.

– Heldigvis er vi efterkommere af søhelten Niels Juel, så vi tror på, at den arv og den styrke, vi har derfra, skal få os igennem, fortalte hun.

Nu må hun erkende, at hun ikke kun er skyld i, at familien har mistet slottet efter 342 års ejerskab. Hun har formentlig også mistet kontakten til sin søster.

Sponsoreret indhold