Kendte2. oktober 2021

Søstrene slås videre: Ny ballade på slottet

Caroline Fleming beskylder sin søster Louise og hendes mand for lovbrud i forbindelse med afviklingen af familieslottet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/caro_8.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Valdemars Slot er et af de slag, som jeg vil gøre det bedste for at vinde sammen med min søster.

[node:advert-in-body

Sådan sagde Caroline Fleming, 46, til In i juli 2018. Men tre år senere er søstrene nu endt i en indædt krig, hvor tv-baronessen for alvor har taget fløjlshandskerne af.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/caro_3_1.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Familien risikerer, at slottet glider dem af hænde efter at have været i deres besiddelse i 12 generationer. (Foto: Jesper Sunesen)

SE og HØR kan således afsløre, at Caroline Fleming nu beskylder sin søster og svoger for urent trav og direkte lovbrud i forbindelse med afviklingen af Valdemars Slot Gods A/S, der står for driften af det slot, der har været i familiens eje gennem 12 generationer.

I et brev til Erhvervsstyrelsen fra juni i år skriver Carolines advokat, Martin Kruhl, at de har erfaret, at den tidligere formand for bestyrelsen, Nikolaj Albinus, der er Caroline Flemings svoger, stadig er aktiv bag kulisserne i forhold til slottet, der ellers bliver styret af en likvidator.

– Det inkluderer at instruere firmaets ansatte, at engagere sig med rådgivere og at komme med forslag til individuelle kreditorer om refinansiering og/eller salg af aktiver fra firmaet. Det gøres trods det faktum, at de spørgsmål både etisk og ifølge loven skal ordnes af en af retten udnævnt likvidator, skriver Martin Kruhl i brevet.

Ingen afklaring

Martin Kruhl ønsker dog ikke at kaste yderligere lys over, hvad der førte til det harske brev, hvor de beskylder Albinus for at bryde loven.

– Det har jeg ingen kommentarer til, siger han til SE og HØR, ligesom han ikke vil komme ind på, om der er kommet en afklaring.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/caro_2_0.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

Nikolaj og Louise drev firmaet videre, men blev uenige med Caroline. (Foto: Lars H. Laursen)

Det er der dog ikke meget, der tyder på, for da SE og HØR taler med Nikolaj Albinus, står det klart, at han ikke har hørt om brevet til Erhvervsstyrelsen.

– Det har jeg slet ikke set, så det ved jeg ikke noget om, lyder det fra Albinus, der fastslår, at han ikke længere har noget med firmaet at gøre, efter det blev overtaget af likvidatoren.

Frem og tilbage

Oprindeligt nægtede Caroline Fleming at skrive under på det regnskab, som Albinus og søsteren Louise ville indsende, og det førte til en tvangsopløsning af firmaet, som Caroline og Louise arvede efter deres fars død. Siden har der været alt andet end venskab mellem søstrene.

– Jeg vil ikke komme ind på, hvem der er skyld i hvad, siger Nikolaj Albinus til SE og HØR.

Han har dog tidligere langet ud efter sin svigerinde.

– Fra 2003 til 2018, da familien og Caroline Fleming prøvede at drive det, der var det jo ikke så godt. Vi tabte fem millioner om året i 15 år. Vi overtog ansvaret i august 2018 og prøver at sætte en forretningsplan, der er bæredygtig, sagde han til SE og HØR i midten af april, før det hele kuldsejlede med uenighederne om regnskabet.

Evig familiefejde

Tv-baronessen selv ønsker ikke at puste offentligt til det bål, der brænder mellem hende og søsteren.

– Caroline har ingen kommentarer, siger hendes pr-agent, Elisa Lykke, til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/caro_1_2.jpg
 (Foto: Alex Tran)

Søstrenes far, afdøde Niels Krabbe Iuel-Brockdorff, ville formentlig være forfærdet over, hvad der sker omkring slottet i denne tid. (Foto: Alex Tran)

Ejerskabet af slottet har været gennem en tumultarisk tid. Først ejede Caroline en del af det, så solgte hun det hele tilbage til sin far med begrundelsen, at hendes søn, Alexander, som hun har med eksmanden Rory, skulle arve det. Og Rory var en overgang meget markant i bestyrelsen, inden han og hans folk trådte ud.

Dermed blev det søstrene, der delte det 50-50. Om zigzagkursen på slottet har Caroline tidligere udtalt:

– Generationsskiftet var og er meget kompliceret, og jeg kan ikke sige så meget, ud over at det ikke er i Alexanders interesse at overtage Valdemars Slot i dets nuværende økonomiske tilstand. Det er uansvarligt at lægge den byrde på et ungt menneske. Der er en masse snak i krogene om, hvorfor hvem gjorde hvad, og hvad der var aftalen. Jeg tror, at alle gjorde deres bedste, og ingen var klar over eller regnede med, at underskuddet ville accelerere på den måde, det gjorde. Valdemars Slot blev måske bare ikke drevet af de mest egnede mennesker til opgaven og i hvert fald ikke af folk, der værnede om Valdemars Slot på samme måde, som min far gjorde.

Nu må hun konstatere, at det ikke er en fra familien, men en likvidator, der driver det videre.

Sponsoreret indhold