Kendte 21. juni 2020

Behas skibsdrenge sendt på land: Børnefri sommer

Sejlerfamilien er taget på danmarkstogt, men de yngste har ikke fået lov at komme med.
(Foto: Kaspar Wenstrup)

At man har skumsprøjt i blodet, når man kommer fra den legendariske eventyrer Troels Kløvedals familie, har "Kurs mod fjerne kyster"-familien Beha bevist utallige gange.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kløvedal havde for eksempel gerne sin ældste søn, Mikkel, med på togt i Nordkaperen fra barnsben.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(foto: PHOTO BY WOLFF)

20 meter lange Wallenberg tog et pust i havnen i Middelfart i sidste uge. Det tidligere svenske søredningsskib har altså ikke letmatroserne Hugo og Nis med på dette togt.
Familiens velkendte sejlbåd Havanna, som blev brugt til jordomsejlingen "Kurs mod fjerne kyster", ligger lige nu strandet i Spanien, hvor familien ikke har kunnet hente den hjem i coronatiden. (Foto: PHOTO BY WOLFF)

Samme behandling fik Mikkel Behas første barnebarn, Hugo, da han sidste år sejlede med mor, far og resten af Beha-banden mod nord i skibet Wallenberg. Men i år har skipper-piben en anden lyd.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: PHOTO BY WOLFF)

Med mere end 50 års erfaring på de syv verdenshave er det selvfølgelig Mikkel Beha, der stikker retningen for Wallenberg med besætning. Med på turen er også familiens faste fotograf, Hannelore Dörner. (Foto: PHOTO BY WOLFF)

Hverken Hugo på knap to år eller hans fætter Nis på et halvt år er kommet med på sejladsen i de danske farvande, som er i gang lige nu.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: PHOTO BY WOLFF)

På denne tur er der blevet plads til Mikkel og Marians efternøler, Alfred, 20, som også har fået kæresten Madeleine med på eventyr i de danske farvande. (Foto: PHOTO BY WOLFF)

Må sove hjemme

Det afslører Mikkel Beha i BILLED-BLADET, mens familien stadig sejler rundt og optager de programmer, som i juli vil blive sendt som "Kurs mod danske kyster".

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: PHOTO BY WOLFF)

Egentlig skulle Theis Midé Erichsen og resten af klanen have sejlet Havanna sydpå denne sommer. Men corona-pandemien ville det anderledes, så i stedet for at krydse Ækvator må de sejle under Lillebæltsbroen – og mange andre steder hen i Danmark.
Turen går blandt andet fra smålandsfarvandet og det sydfynske øhav til Langeland, Limfjorden og Læsø, oplyser TV 2. (Foto: PHOTO BY WOLFF)

– Vi har dem alle med på Skype i stedet for. Det passede bedre – også for Nis, der med sine fem måneder skal lære at sove – ligesom andre babyer skal. Det er trods alt nemmere hjemme end med skibets motorer, der tit starter klokken fem om morgenen, siger Mikkel Beha om børnebørnene til ugebladet, hvor han samtidig forsikrer, at alle har det godt og er glade.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Mødrene til Mikkel Behas børnebørn, Louise og Ida, bliver hjemme for at passe den nye generation af søfarere. (Foto: Dan Mariegaard)

– Det går så fint med ham, og også med Hugo, som stortrives. Vi har det alle så godt, lyder det fra det 53-årige familieoverhoved.

Rykket i stort hus

Tidligere i år rykkede de tre generationer Beha i behagelige rammer i et stort hus nær Hundested. Her boltrer de sig på 324 kvadratmeter, så Hugo og Nis har plads nok at tumle rundt på, mens resten af familien besøger danske havne for TV 2.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Theis' dreng Nis og Emils søn Hugo må blive hjemme – men heldigvis er der også masser af bølgeskvulp ved det hus, som familien har købt for at bo i sammen med bedsteforældrene Mikkel og Marian. (Foto: Dan Mariegaard)

– Vi er jo blevet en stor familie, og vi bor alle sammen småt, så nu får vi et sted, hvor der er plads, og det er dejligt, sagde farfar Mikkel tidligere i år.

Sammen med fru Marian har han sønnerne Emil, 30, og Theis, 27, som altså hver har fået en søn.

Sponsoreret indhold