Viralt 4. august (opd. 4. august)

TikTok-leg gik helt galt: Derfor endte Archie som en grøntsag

Drengen blev 7. april fundet bevidstløs med en løkke om halsen - nu advares andre forældre imod de lege, som spredes viralt på TikTok

Archie Battersbees liv i billeder

SENESTE: Archies mor i retten igen

LÆS OGSÅ: Her er lægernes plan

Mens timeglasset i disse dage er ved at løbe ud for den 12-årige brite Archie Battersbee, bliver forældre verden over advaret mod det, som drengens familie frygter, er sandheden bag hans frygtelige skæbne.

For kort efter Archie 7. april blev fundet bevidstløs med en løkke om halsen, gav Archies mor, Hollie Dance, et bud på, hvad der var sket. Nemlig at hendes søn havde deltaget i en såkaldt udfordring på TikTok.

I dette tilfælde går udfordringen ud på at lave en video, hvor man bogstaveligt talt kvæler sig selv og får et "blackout".

Ifølge Daily Mail har flere forældre oplevet at miste deres børn på samme måde, som Archies familie nu er tæt på at gøre.

Derfor har de også lagt sag an mod TikTok, fordi de ikke mener, det sociale netværk tager sit ansvar alvorligt nok.

Men det er ikke den eneste form for vanvittig opførsel, som TikTok tilsyneladende fortsat ikke evner effektivt at fjerne, før det går galt.

En anden udfordring handler om, at man skal sætte sin mobillader halvt ind i en tændt stikkontakt.

Og så fører en mønt ned til de blotlagte stik på laderen.

Her er risikoen naturligvis, at man kan få et dødeligt stød. Eller at man kortslutter laderen og elnettet i huset, hvilket i værste fald kan udløse en brand.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På samme måde udfordres børn og unge på den meget populære platform til at sprøjte væsker på deres hud, som kan efterlade alvorlige forbrændinger.

Eller udfører fysiske udfordringer der kan skade dem alvorligt, når det forventeligt går galt.

TikTok afviser kritikken og siger, at man altid fjerner farlige opslag, når det bliver opdaget.

TikTok mener heller ikke, at den udfordring, som Archie ifølge sin mor fulgte og endte i koma af, er gået viralt på platformen.

Archie Battersbee: Sådan skete det

7. april 2022: Archie bliver fundet i sit hjem i Essex med en løkke om halsen. Han er bevidstløs og har fået en livstruende hjerneskade. Familien tror i dag, at han deltog i en online udfordring, som er gået helt galt.

13. juni 2022: Højesteret beslutter, at lægerne må slukke for respiratoren, da det er formålsløst at fortsætte behandlingen af den hjernedøde dreng. I slutningen af maj var det nemlig sidste gang, at der blev målt hjerneaktivitet fra ham.

29. juni 2022: Familien - der er kristne og meget religiøse - vinder deres anke til en appelret over beslutningen. Sagen sendes retur tilHøjesteret.

15. juli 2022:Højesteret fastholder beslutningen.

25. juli 2022: Familien taber en ny anke.

28. juli 2022: Højesteret afviser en ny sag fra familien.

29. juli 2022: Familien beder FN stoppe, hvad de kalder en "henrettelse" af deres dreng. Den britiske regering sender sagen direkte tilbage til domstolene.

1. august 2022: En domstol afviser igen sagen.

2. august 2022: Sagen ankes til Højesteret, der igen afviser familien.

3. august 2022: Familien klager til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der senere afviser at tage sagen op.

4. august 2022: Der rejses en ny sag i Højesteret, hvor familien beder om lov til at få sønnen transporteret til et hospice.

5. august 2022: Både Højesteret og en appelret afviser familiens ønske. Dermed ser deres muligheder for at rejse en sag, de kan vinde, ud til at være udtømte. Alligevel klagede de påny til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som afviste sagen igen.

6. august 2022: Klokken 12.15 britisk tid - 13.15 i Danmark - dør Archie. Det sker, efter hans medicin først er blevet fjernet klokken 10 britisk tid. Da respiratoren to timer senere også fjernes, dør han kort tid efter.

Sponsoreret indhold