Viralt 4. august (opd. 5. august)

Archies mor i retten igen: - Lad min søn dø her

Familien til den 12-årige britiske dreng har endnu engang fået udsat hans død

Archie Battersbees liv i billeder

SENESTE: Højesteret afviser forældrenes hospice-krav

LÆS OGSÅ: Her er lægernes plan

Hvis man skal finde et menneskeligt eksempel på en ægte løvemor, så hedder hun i disse timer Hollie Dance.

Hun er mor til Archie Battersbee, der siden 7. april har ligget i et dybt koma. Angiveligt efter en mislykket TikTok-udfordring.

De seneste dage har Hollie sammen med resten af den dybt religiøse familie gang på gang fået taget Archies sag op i det britiske retssystem.

Hver gang med det samme resultat: Lægernes plan om at fjerne hans respirator er kuldsejlet. De må pænt vente, indtil den sidste dommer har talt.

Og netop dommere skal senere i dag vurdere en ny anmodning fra Hollie Dance.

Hospitalet, som Archie ligger på, nægter nemlig at lade familien transportere ham til et hospice.

Lægernes vurdering er, at transporten vil være så ødelæggende for den hjernedøde dreng, at det er uansvarligt at udsætte den 12-årige dreng for det.

Archie Battersbee: Sådan skete det

7. april 2022: Archie bliver fundet i sit hjem i Essex med en løkke om halsen. Han er bevidstløs og har fået en livstruende hjerneskade. Familien tror i dag, at han deltog i en online udfordring, som er gået helt galt.

13. juni 2022: Højesteret beslutter, at lægerne må slukke for respiratoren, da det er formålsløst at fortsætte behandlingen af den hjernedøde dreng. I slutningen af maj var det nemlig sidste gang, at der blev målt hjerneaktivitet fra ham.

29. juni 2022: Familien - der er kristne og meget religiøse - vinder deres anke til en appelret over beslutningen. Sagen sendes retur tilHøjesteret.

15. juli 2022:Højesteret fastholder beslutningen.

25. juli 2022: Familien taber en ny anke.

28. juli 2022: Højesteret afviser en ny sag fra familien.

29. juli 2022: Familien beder FN stoppe, hvad de kalder en "henrettelse" af deres dreng. Den britiske regering sender sagen direkte tilbage til domstolene.

1. august 2022: En domstol afviser igen sagen.

2. august 2022: Sagen ankes til Højesteret, der igen afviser familien.

3. august 2022: Familien klager til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der senere afviser at tage sagen op.

4. august 2022: Der rejses en ny sag i Højesteret, hvor familien beder om lov til at få sønnen transporteret til et hospice.

5. august 2022: Både Højesteret og en appelret afviser familiens ønske. Dermed ser deres muligheder for at rejse en sag, de kan vinde, ud til at være udtømte. Alligevel klagede de påny til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som afviste sagen igen.

6. august 2022: Klokken 12.15 britisk tid - 13.15 i Danmark - dør Archie. Det sker, efter hans medicin først er blevet fjernet klokken 10 britisk tid. Da respiratoren to timer senere også fjernes, dør han kort tid efter.

Hollie Dance mener derimod, at det er totalt uværdigt, hvis Archie skal dø i den larm og de kaotisk omgivelser, som et hospital ofte har.

- Jeg vil gerne have ham ud herfra så hurtigt som muligt og ind på et fredfyldt hospice, siger Hollie Dance.

- Her kan vi sige farvel og være sammen som familie uden støj og kaos.

Archie får ikke flere chancer

Storebroderen Tom Summers er her på besøg på hospitalet, som Archie har været på siden sin ulykke 7. april.

Privatfoto

Problemet for familien er imidlertid, at Højesteret, der altså i eftermiddag skal vurdere sagen påny, allerede har besluttet, at frakoblingen af udstyr skal ske på hospitalet.

Det er dette krav, familien nu kræver fjernet.

SE og HØR følger sagen.

Sponsoreret indhold