Viralt2. august 2022 (opd. 3. august 2022)

Archie får en chance mere: Forældre kæmper videre

Den britiske højesteret accepterede for kort tid siden at tage den 12-årige drengs sag op igen - SENESTE: Retten afviser forældrenes krav
Archie får en chance mere
Ifølge lægerne er Archie totalt hjernedød. Derfor giver det ingen mening at fortsætte behandlingen. Forældrene mener derimod, at deres dreng har vist tegn på forbedring og skal have en chance mere.
 Privatfoto

SENESTE: Nu har Højesteret OGSÅ afvist forældrenes bøn - Archie SKAL dø

LÆS OGSÅ: Her er lægernes plan

For mindre end end time siden skulle respiratoren, der holder den 12-årige brite Archie Battersbee i live, være slukket.

Men kort tid før den skæbnesvangre deadline besluttede landets højesteret påny at kigge på sagen. Det sker, efter en appel fra FN mandag blev afvist i en lavere ret, skriver The Sun tirsdag.

Beslutningen betyder, at respiratoren indtil videre vil være koblet til drengen, der har ligget i koma siden 7. april.

Hvis landets højeste ret, der tidligere har vurderet sagen, igen giver lægerne medhold, vil Archie - og kun hvis forældrene ønsker det - alene få adgang til væske og flydende mad.

De har også fået besked på at fortælle hospitalet, hvem der vil være til stede i lokalet. Og det kan alene være forældrene og anden nær familie.

Brevet beskriver også, hvordan de kan få lov til at lægge sig i sengen eller holde om Archie, hvis der bliver mulighed for det.

SE og HØR følger sagen.

Archie Battersbee: Sådan skete det

7. april 2022: Archie bliver fundet i sit hjem i Essex med en løkke om halsen. Han er bevidstløs og har fået en livstruende hjerneskade. Familien tror i dag, at han deltog i en online udfordring, som er gået helt galt.

13. juni 2022: Højesteret beslutter, at lægerne må slukke for respiratoren, da det er formålsløst at fortsætte behandlingen af den hjernedøde dreng. I slutningen af maj var det nemlig sidste gang, at der blev målt hjerneaktivitet fra ham.

29. juni 2022: Familien - der er kristne og meget religiøse - vinder deres anke til en appelret over beslutningen. Sagen sendes retur tilHøjesteret.

15. juli 2022:Højesteret fastholder beslutningen.

25. juli 2022: Familien taber en ny anke.

28. juli 2022: Højesteret afviser en ny sag fra familien.

29. juli 2022: Familien beder FN stoppe, hvad de kalder en "henrettelse" af deres dreng. Den britiske regering sender sagen direkte tilbage til domstolene.

1. august 2022: En domstol afviser igen sagen.

2. august 2022: Sagen ankes til Højesteret, der igen afviser familien.

3. august 2022: Familien klager til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der senere afviser at tage sagen op.

4. august 2022: Der rejses en ny sag i Højesteret, hvor familien beder om lov til at få sønnen transporteret til et hospice.

5. august 2022: Både Højesteret og en appelret afviser familiens ønske. Dermed ser deres muligheder for at rejse en sag, de kan vinde, ud til at være udtømte. Alligevel klagede de påny til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som afviste sagen igen.

6. august 2022: Klokken 12.15 britisk tid - 13.15 i Danmark - dør Archie. Det sker, efter hans medicin først er blevet fjernet klokken 10 britisk tid. Da respiratoren to timer senere også fjernes, dør han kort tid efter.

Sponsoreret indhold