Viralt 5. august (opd. 6. august)

Kæmpe nederlag til Archies forældre: Må IKKE dø i fred

Dramaet om 12-årige Archie Battersbee fortsætter

Archie Battersbees liv i billeder

SENESTE: Familien får ikke deres sag for EU-domstolen - dermed er deres muligheder udtømte

LÆS OGSÅ: Her er lægernes plan

Nej, han får ikke lov til at dø på et hospice.

Det er den brutale besked, som forældrene til den hjernedøde britiske dreng, Archie Battersbee, netop har fået fra Højesteret.

Dommerne, der har voteret i sagen til sent ud på natten til fredag, mener som lægerne, at det er uforsvarligt at transportere den dødeligt syge dreng fra hospitalet til et hospice.

Forældrene mener derimod, at det vil være langt mere værdigt - og give familien og 12-årige Archie den nødvendige fred - hvis han kan tilbringe den sidste tid på et hospice.

Familien vil nu anke afgørelsen til en appelret, hvilket kan udskyde slukningen af drengens respirator yderligere.

Archie Battersbee: Sådan skete det

7. april 2022: Archie bliver fundet i sit hjem i Essex med en løkke om halsen. Han er bevidstløs og har fået en livstruende hjerneskade. Familien tror i dag, at han deltog i en online udfordring, som er gået helt galt.

13. juni 2022: Højesteret beslutter, at lægerne må slukke for respiratoren, da det er formålsløst at fortsætte behandlingen af den hjernedøde dreng. I slutningen af maj var det nemlig sidste gang, at der blev målt hjerneaktivitet fra ham.

29. juni 2022: Familien - der er kristne og meget religiøse - vinder deres anke til en appelret over beslutningen. Sagen sendes retur tilHøjesteret.

15. juli 2022:Højesteret fastholder beslutningen.

25. juli 2022: Familien taber en ny anke.

28. juli 2022: Højesteret afviser en ny sag fra familien.

29. juli 2022: Familien beder FN stoppe, hvad de kalder en "henrettelse" af deres dreng. Den britiske regering sender sagen direkte tilbage til domstolene.

1. august 2022: En domstol afviser igen sagen.

2. august 2022: Sagen ankes til Højesteret, der igen afviser familien.

3. august 2022: Familien klager til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der senere afviser at tage sagen op.

4. august 2022: Der rejses en ny sag i Højesteret, hvor familien beder om lov til at få sønnen transporteret til et hospice.

5. august 2022: Både Højesteret og en appelret afviser familiens ønske. Dermed ser deres muligheder for at rejse en sag, de kan vinde, ud til at være udtømte. Alligevel klagede de påny til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som afviste sagen igen.

6. august 2022: Klokken 12.15 britisk tid - 13.15 i Danmark - dør Archie. Det sker, efter hans medicin først er blevet fjernet klokken 10 britisk tid. Da respiratoren to timer senere også fjernes, dør han kort tid efter.

Sponsoreret indhold