Viralt 1. august (opd. 3. august)

Så faldt dommen: Archie skal dø

En britisk domstol har nu truffet sin endelige beslutning i sagen om en 12-årig dreng, der har ligget i koma siden 7. april i år - og det er ikke godt nyt for familien
Samler sammen til Archie

Der er to verdener mellem Archie før og efter ulykken.

Skærmdump

LÆS OGSÅ: Her er lægernes plan

For kort tid siden traf en britisk domstol en beslutning om, at respiratoren til britiske Archie Battersbee fjernes i morgen tirsdag klokken 13 dansk tid.

Beslutningen er et kæmpe nederlag for Archies famile, skriver The Mirror.

De lykkedes tidligere mandag midlertidigt at få stoppet lægernes planer om, at alt udstyr skulle fjernes fra den hjernedøde dreng klokken 15 i dag.

Det skete, fordi forældrene til den 12-årige dreng havde bedt FN gribe ind i sagen. Da det skete, stoppede en britisk domstol altså beslutningen, som ventes at koste drengen livet.

Dommeren i denne seneste og absolut sidste kendelse har imidlertid netop vendt tommelfingeren ned til kravet fra FN. Og kun hvis landets højesteret højst usædvanligt accepterer at se på sagen igen, kan lægerne blive stoppet endnu engang.

Ifølge lægerne er Archie Battersbee hjernedød efter ulykken, der skete i hans hjem. 

Klokken 12 i morgen britisk tid - klokken 13 i Danmark - fjerner lægerne som allerede planlagt i dag respiratoren. 

Det er en handling, som forældrene kalder en "koreograferet henrettelse". Men alt tyder altså på, at deres muligheder for at stoppe lægerne nu er udtømte. Alligevel vil forældrene det kommende døgn forsøge at råde højesteret op.

Du kan læse mere om sagen her og her.

Archie Battersbee: Sådan skete det

7. april 2022: Archie bliver fundet i sit hjem i Essex med en løkke om halsen. Han er bevidstløs og har fået en livstruende hjerneskade. Familien tror i dag, at han deltog i en online udfordring, som er gået helt galt.

13. juni 2022: Højesteret beslutter, at lægerne må slukke for respiratoren, da det er formålsløst at fortsætte behandlingen af den hjernedøde dreng. I slutningen af maj var det nemlig sidste gang, at der blev målt hjerneaktivitet fra ham.

29. juni 2022: Familien - der er kristne og meget religiøse - vinder deres anke til en appelret over beslutningen. Sagen sendes retur tilHøjesteret.

15. juli 2022:Højesteret fastholder beslutningen.

25. juli 2022: Familien taber en ny anke.

28. juli 2022: Højesteret afviser en ny sag fra familien.

29. juli 2022: Familien beder FN stoppe, hvad de kalder en "henrettelse" af deres dreng. Den britiske regering sender sagen direkte tilbage til domstolene.

1. august 2022: En domstol afviser igen sagen.

2. august 2022: Sagen ankes til Højesteret, der igen afviser familien.

3. august 2022: Familien klager til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der senere afviser at tage sagen op.

4. august 2022: Der rejses en ny sag i Højesteret, hvor familien beder om lov til at få sønnen transporteret til et hospice.

5. august 2022: Både Højesteret og en appelret afviser familiens ønske. Dermed ser deres muligheder for at rejse en sag, de kan vinde, ud til at være udtømte. Alligevel klagede de påny til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som afviste sagen igen.

6. august 2022: Klokken 12.15 britisk tid - 13.15 i Danmark - dør Archie. Det sker, efter hans medicin først er blevet fjernet klokken 10 britisk tid. Da respiratoren to timer senere også fjernes, dør han kort tid efter.

Sponsoreret indhold