Viralt 1. august (opd. 3. august)

I dag skal 12-årige Archie dø: Her er lægernes plan

I eftermiddag slukkes for det udstyr, der holder den hjerneskadede dreng i live - forældre kalder det en "koreograferet henrettelse"
Archie fik en alvorlig hjerneskade

Archies mor, Hollie Dance, har kæmpet en meget offentlig og smertefuld kamp for at hjælpe sin søn. I dag slutter kampen, når lægerne efter planen fjerner ham fra respiratoren.

Privat

SENESTE: En dommer har netop udsat deadline for at fjerne udstyret

SENESTE: Kæmpe nederlag i retten - fjerner alt i morgen

Efter måneders kamp for deres 12-årige søn har forældrene til britiske Archie Battersbee nu fået den frygtede besked fra lægerne: Vi slukker for al overvågning og respiratoren klokken 14 i dag. Altså klokken 15 dansk tid.

Hollie Dance og Paul Battersbee har ellers siden 7. april kæmpet en hård og nu tilsyneladende forgæves kamp for at tvinge lægerne på Royal London Hospital til at holde liv i sønnen, der sandsynligvis kvalte sig selv ved et uheld under en såkaldt udfordring eller challenge.

Siden har den 12-årige dreng ligget livløs på hospitalet, og han er altså ifølge lægerne hjernedød.

Lægerne har blandt andet forklaret, at der ikke kan måles aktivitet i drengens hjerne, ligesom hjernevævet flere steder er dødt.

Derfor mener lægerne, at det er i drengens bedste interesse, hvis der slukkes for respiratoren.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Forældrene er dog lodret uenige og har kæmpet sig igennem en række af britiske retssale. De kalder det en "koreograferet henrettelse", hvis lægerne ender med at slukke for udstyret i dag.

De mener, at deres dreng har vist tegn på, at han er i live. Og at han bare skal have tid til at komme sig.

Alle steder har svaret imidlertid været, at lægernes dom står ved magt.

Brevet til Archies forældre

Her er hele brevet, som forældrene har fået fra lægerne.

Skærmdump

I et detaljeret brev til forældrene, som Daily Mail har offentliggjort, kan man læse, at lægerne i dag klokken 14 vil fjerne alt udstyr.

Det eneste, som Archie får adgang til - og kun hvis forældrene ønsker det - er væske og flydende mad.

Samler sammen til Archie

Der er to verdener mellem Archie før og efter ulykken.

Skærmdump

De har også fået besked på at fortælle hospitalet, hvem der vil være til stede i lokalet. Og det kan alene være forældrene og anden nær familie.

Brevet beskriver også, hvordan de kan få lov til at lægge sig i sengen eller holde om Archie, hvis der bliver mulighed for det.

Selvom hverken domstole eller andre myndigheder i landet har ønsket at forhindre dagens tragiske slutning på det lange forløb, har FN netop bedt de britiske domstole stoppe det forventede dødsfald.

Det sker, fordi forældrene har klaget til FN. Denne sag ventes afgjort i dag inden klokken 14.

SE og HØR følger sagen.

Archie Battersbee: Sådan skete det

7. april 2022: Archie bliver fundet i sit hjem i Essex med en løkke om halsen. Han er bevidstløs og har fået en livstruende hjerneskade. Familien tror i dag, at han deltog i en online udfordring, som er gået helt galt.

13. juni 2022: Højesteret beslutter, at lægerne må slukke for respiratoren, da det er formålsløst at fortsætte behandlingen af den hjernedøde dreng. I slutningen af maj var det nemlig sidste gang, at der blev målt hjerneaktivitet fra ham.

29. juni 2022: Familien - der er kristne og meget religiøse - vinder deres anke til en appelret over beslutningen. Sagen sendes retur tilHøjesteret.

15. juli 2022:Højesteret fastholder beslutningen.

25. juli 2022: Familien taber en ny anke.

28. juli 2022: Højesteret afviser en ny sag fra familien.

29. juli 2022: Familien beder FN stoppe, hvad de kalder en "henrettelse" af deres dreng. Den britiske regering sender sagen direkte tilbage til domstolene.

1. august 2022: En domstol afviser igen sagen.

2. august 2022: Sagen ankes til Højesteret, der igen afviser familien.

3. august 2022: Familien klager til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der senere afviser at tage sagen op.

4. august 2022: Der rejses en ny sag i Højesteret, hvor familien beder om lov til at få sønnen transporteret til et hospice.

5. august 2022: Både Højesteret og en appelret afviser familiens ønske. Dermed ser deres muligheder for at rejse en sag, de kan vinde, ud til at være udtømte. Alligevel klagede de påny til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som afviste sagen igen.

6. august 2022: Klokken 12.15 britisk tid - 13.15 i Danmark - dør Archie. Det sker, efter hans medicin først er blevet fjernet klokken 10 britisk tid. Da respiratoren to timer senere også fjernes, dør han kort tid efter.

Sponsoreret indhold