Ulrich Thomsen

Foto: All Over Press

Det lå ikke nødvendigvis i kortene, at Ulrich Thomsen skulle bruge sin stemme og mimik til at blive verdensstjerne ...

"Jeg ska’ sgu da ha’ noget mad, jeg ska’ ha’ et bad, jeg stinker af muggen røv. Jeg ska’ ha’ noget coke. Det ska’ jeg da ha’. Det ska’ jeg da ha'." Sådan lyder citatet fra Ulrich Thomsen i action komedien ”Blinkende Lygter”, hvor han spiller narkomanen Peter, der jamrer desperat under en kold tyrker.

Udbruddet blev i 2010 kåret som dansk filmhistories bedste af P3’s lyttere i 2010, og den titel passer faktisk meget godt til Ulrich Thomsen, for siden gennembruddet i dogmefilmen ”Festen” og senere ”Blinkende Lygter” har det væltet ind med roller til skuespilleren, der i dag er en af de få, ægte danske Hollywood-stjerner – i fint selskab med kollegerne Mads Mikkelsen og Nicolaj Coster-Waldau.

Det lå ikke nødvendigvis i kortene, at Ulrich Thomsen skulle bruge sin stemme og mimik til at blive verdensstjerne. Som barn og teenager stammede han, og det gjorde ikke godt for selvtilliden i en allerede omtumlet pubertetstid.

Han gik derfor til talepædagog, som foreslog ham at tage hen i en slagter, bestille noget bestemt og så stamme med vilje. For mange stammere bliver det værre, hvis de ved, at de kan komme til at stamme – og turen til slagteren, hvor Ulrich stammede med vilje var med til at fjerne angsten for at komme til det.

- Der er dem, der gentager ordet, dem der blokerer og dem der ikke siger noget. Og jeg var en af dem, der ikke sagde noget. Så i stedet for at hakke eller stamme fik jeg folk til at sige ordene for mig, har Ulrich Thomsen fortalt til Ekstra Bladet om ungdomsårene.

Det lykkes ham dog at skille sig af med sin stammen med hjælp fra talepædagogen, og fra da af kunne stort set intet stoppe Ulrich Thomsen.

De høje herrer Hollywood har for vane at hyre danske skuespillere til skurkeroller, og således har Ulrich Thomsen – meget lig Mads Mikkelsen – scoret sig adskillige spændende roller i kæmpemæssige produktioner, der tæller både James Bond-filmen ”The World is not enough”, ”The International” og senest i HBO’s kæmpesatsning, TV-serien ”Banshee”.

Privat er Ulrich Thomsen gift med Cathrine Ekehed, som han har to børn med. Siden den 6-årige ”Banshee”-kontrakt med HBO blev underskrevet har det dog været så som så med familietid, fordi meget af Ulrichs tid naturligvis tilbringes på optagelser i USA.

- Der går lidt skype og cyber-familie i det, og det er ikke optimalt. Men altså, er tingene nogensinde det? Det er udmærket, men det er ikke en drømmesituation, sagde Ulrich Thomsen til Ekstra Bladet i 2014.

Men at optræde i en kæmpeserie som ”Banshee” ser pænt ud på skuespiller-CV’et, så savnet til familien er noget, Ulrich Thomsen lever med.

- Jeg skal ikke klage over, at jeg har arbejde, for der er mange i branchen der ikke har noget. Og familien kommer jo på besøg ind imellem, men det er ikke optimalt at arbejde i udlandet, for der er man jo væk, lød det til Ekstra Bladet.

I 2015 skal han spille med i den danske film om EM-triumfen, ”Sommeren ’92, og det er en helt speciel karakter, som Ulrich skal prøve kræfter med: Tidligere landstræner Ricardo Møller Nielsen.

- Ricardo var en virkelig dygtig træner og havde en helt speciel personlighed. Han var ret dårlig til at kommunikere – både med spillerne, pressen og ledelsen – og blev derfor ofte misforstået. Han mødte stor modstand, kæmpede mod alle odds og nærmest også mod sig selv. Dén karakter vil jeg gerne spille, sagde skuespilleren i en pressemeddelelse i forbindelse med filmen.

Selv husker Ulrich Thomsen den skæbnesvangre sommeraften i juni 1992, hvor Danmark tog fusen på hele fodboldverdenen, som var det i går.

- Da de vandt, gik der jo fest i den, og vi smadrede stort set min lejlighed. Dagen efter skulle jeg og Dejan Cukic op i Peter Reichhardts sommerhus, og jeg vågnede op i en lejlighed, der var decideret vendt på hovedet. Der var glasskår og cigaretskodder overalt, men jeg åbnede bare vinduerne og tog af sted, fortalte Ulrich Thomsen til Ekstra Bladet.

Ulrich Thomsen
6. december 1963
58 år
Datter (f. 1999), søn (f. 2000)
Gift med Cathrine Ekehed
Film, TV

Find din favorit kendis her:

Close