Kendte 26. maj 2021

"Marco Effekten"-instruktør: Anders Matthesen bliver en af vores største skuespillere

Selvom det kan virke som et dristigt valg at lade stand up-komikeren spille Teis Snap i den kommende Jussi Adler Olsen-film, så er instruktøren Martin Zandvliet slet ikke i tvivl om, at han kommer til at imponere i rollen som mistænkelig forretningsmand
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mon ikke rigtig mange danskere glæder sig til at komme en tur i biografen og se en rigtigt god gammeldags storsellert snart?

Det går Nordisk Film, instruktør Martin Zandvliet og resten af holdet bag den nyeste ”Afdeling Q”-film netop nu og krydser fingre for op til premieren torsdag.

Men selvom de danske biografgængere allerede har set fire film om Carl, Rosa og Assad i afdelingen for uopklarede sager i kælderen på politigården, bliver det i denne omgang alligevel noget helt andet.

For eksempel er det som bekendt med et helt nyt cast, så Nikolaj Lie Kaas er skiftet ud med Ulrich Thomsen, Fares Fares med Zaki Youssef og Johanne Louise Schmidt med Sofie Torp.

Kunne næsten ikke kende ham

Et andet opsigtsvækkende valg har været Anders Matthesen, som vi har kunne spotte som den storsvedende forretningsmand, Teis Snap, i traileren.

I et interview med Soundvenue forklarer instruktøren bag den længeventede femte film i serien, hvorfor han har valgt komikeren i rollen.

- Udfordringerne kan måske have ligget i ham selv. Jeg har set ham spille før, og tro mig, når jeg siger det her: Han er mega talentfuld, og han rummer det hele. Der er mange standuppere, hvor jeg ville sige: ’Denne her kunne I ikke hive hjem’, men Anders er næsten derude, hvor jeg ikke kan se, at det er ham, fortæller Zandvliet om arbejdet med Matthesen.

Han fortsætter:

- Han minder mig på en måde om Philip Seymour Hoffman. Han bliver en af vores største skuespillere, det er der ingen tvivl om. Det kan godt være, at vi som publikum og danskere har det med at putte folk i kasser og helst vil se dem sådan. Det gjorde de også med Dirch (Passer), og det, mener jeg, er forkert.

Foto: Klara Cvrckova

Anders "Anden" Matthesen i rollen som Teis Snap (Foto: Klara Cvrckova)

Hvis ikke vi glædede os før, gør vi det da så sandelig nu.

Onsdag aften er der gallapremiere på "Marco Effekten" i København - og SE og HØR er selvfølgelig med på den røde løber. Følg med her på SH.dk.

Sponsoreret indhold