Helt ny æra: Se den første trailer til splinterny "Afdeling Q"-film

Ulrich Thomsen for første gang som Carl Mørck

Ulrich Thomsen for første gang som Carl Mørck

Foto: Nordisk Film

"Marco effekten" bliver ikke bare den femte film i rækken om vicekriminalkommissær Carl Mørck og assistenterne Assad og Rose på Afdeling Q under Københavns Politigård. 

Det bliver også første gang fans af bøger og film stifter bekendtskab med helt nye skuespillere i rollerne som de kendte figurer. 

Efter Nordisk Films overtagelse af filmene - som der kommer i alt seks af - lægger 56-årige Ulrich Thomsen nu krop og sjæl til Carl Mørck, der tidligere er blevet spillet af kollegaen Nikolaj Lie Kaas. 

Assistenterne Assad og Rose spilles fremover af henholdsvis Zaki Youssef og Sofie Torp. 

for allerførste gang er det nu muligt at få et lille smugkig på filmen, som lander i biograferne den 4. februar næste år. 

Se den første teaser trailer herunder: 

Optagelserne foregik ifølge Nordisk Film under ekstraordinære forhold, da produktionen i det tidlige forår blev ramt af Covid-19-restriktioner og måtte i al hast afbrydes 

Siden blev de gennemført i Danmark flere måneder senere, men hele manøvren forsinkede filmen betydeligt og har derfor haft konsekvenser dens danske biografpremiere, som oprindeligt skulle have fundet sted i oktober i år. 

Nu kan danskerne endelig få et første smugkig på Ulrich Thomsen som den nye Carl Mørck (Foto: Dan Mariegaard)

Nu kan danskerne endelig få et første smugkig på Ulrich Thomsen som den nye Carl Mørck (Foto: Dan Mariegaard)

I "Marco effekten" bliver ukuelige Carl Mørck sammen med sine assistenter Assad og Rose rullet ind i en sag om omfattende korruption og magtmisbrug, da en udenlandsk dreng bliver taget i forsøget på at smugle sig over grænsen.

Det som i starten synes at være en tilfældighed, eksploderer i en skæbnesvanger menneskejagt rundt i den københavnske undergrund, blandt mafiakarteller og ministerielle embedsmænd.

Filmen er instrueret af Martin Zandvliet, som stod bag danske krigsdramaet fra 2015, "Under Sandet", samt den internationale thriller "The Outsider" fra 2018. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close