Kendte11. februar 2022

Nu kommer den første tv-serie fra Færøerne: - En historisk præstation

Ulrich Thomsen er i front, når den nye dansk-fæøerske tv-serie "TROM" har premiere
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Om ganske få dage har streamingtjenesten Viaplay premiere på en ny original-serie. Det er dog ikke en hvilken som helst slags dansk serie.

"TROM" er nemlig den første tv-serie nogensinde, der er blevet indspillet på Færøerne, og det er noget ganske særligt, hvis du spørger seriens manuskriptforfatter Torfinnur Jakupsson.

- "TROM" er en krimi med temaer omkring miljømæssige forhold, som forhåbentlig føles meget relevant, og jeg glæder mig til modtagelsen. Som den første serie fra Færøerne kan man sige, at ’TROM’ allerede er lidt af en historisk præstation, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/trom_1.1.1.tif_6153ffdcbf7e8-1160x754.jpg
 Foto: Viaplay

Ulrich Thomsen spiller rollen som journalisten Hannis Martinsson i den nye tv-serie "TROM". (Foto: Viaplay)

- Det har været spændende og sjovt, men også hårdt og udfordrende arbejde at løfte den fra den første idé til produktion og nu til lærredet, men også det hele værd.

Færøerne som baggrundskulisse

Den nye krimiserie handler om journalisten Hannis Martinsson (Ulrich Thomsen), der modtager en mystisk videobesked fra den kvindelige aktivist og dyrerettighedsforkæmper Sonja á Heyggi. Det er dog ikke alt, hun er.

I videoen påstår den unge Sonja nemlig, at hun er Hannis' datter, og at hun frygter for sit liv. Den gæve journalist rejser derfor til sin hjemstavn på Færøerne for at finde kvinden. I mellemtiden er hun forsvundet, og Hannis bliver derfor viklet ind i et turbulent eftersøgning af den mystiske kvinde.

Serien har Færøerne som imponerende flot baggrundskulisse, men også det færøerske sprog kan man se frem til at opleve, og det er ifølge Torfinnur Jákupsson ganske særligt.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/trom_6204fd7546c77.jpg
 Foto: Viaplay

- Naturen på Færøerne er en smuk men også barsk oplevelse, og den kommer i høj grad også til at være en vigtig medspiller i ’TROM’, fortæller Ulrich Thomsen. (Foto: Viaplay)

- At Viaplay på den her måde satser og giver rum til flere nye stemmer i Norden, har utrolig stor betydning for mig som færøsk manuskriptforfatter. Færøerne og det færøske sprog har aldrig før fået så stor eksponering, siger han.

Serien er baseret på bogserien skrevet af den færøerske forfatter Jógvan Isaksen og består af i alt seks afsnit, der alle får premiere på samme tid.

Ud over Ulrich Thomsen består seriens cast af en spændende blanding af danske og færøerske skuespiller som Maria Rich, Olaf Johannessen, Helena Heðinsdóttir, Mariann Hansen, Sissal Drews Hjaltalin, Hans Tórgarð, Gunnvá Zachariasen og Búi Dam.

"TROM" har premiere på Viaplay den 13. februar.

Se traileren til "TROM" øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold