Kendte 17. august 2020

Ulrich Thomsen om international tv-serie: Den var faktisk ikke særlig sjov at lave

Græsset er ikke altid grønnere på filmsettet på den anden side af Atlanten. Det kan 56-årige Ulrich Thomsen skrive under på
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Der skal relativt meget til at imponere den garvede fynske stjerneskuespiller, Ulrich Thomsen, som har udfyldt hovedroller i flere store danske film samt internationale serier de seneste år.

Han er aktuel i den anmelderroste ”Vores mand i Amerika”, der godt kunne gå hen og blive en hjælpende hånd til danske biografer midt i en sommer med corona og hedebølge.

Og selvom man skulle tro, at en rolle i en større amerikansk serie ville være lykken for enhver dansk skuespiller, så kan den 56-årige stjerne godt finde eksempler på, at det ikke altid forholder sig sådan.

I et interview med DR ser Thomsen tilbage på sin karriere og de mange roller, men da han falder over billedet fra serien ”Blacklist” fra 2016, røber han dog, at det ikke ligefrem var en sindsoprivende oplevelse at arbejde på indspilningerne.

- Alle i hele verden har nærmest været med i 'The Blacklist', og den var faktisk ikke særlig sjov at lave. Det var bare arbejde.

- Det var virkelig et samlebåndsarbejde, men folk er vældig glade for serien, og jeg boede i den forbindelse tre måneder i New York, og det var selvfølgelig meget sjovt, fortæller Ulrich Thomsen, som indrømmer, at selv verdens mest farverige og forlystelsessyge storby kan blive kedelig i det lange løb.

Foto: Jesper Sunesen

"Vores mand i Amerika" om den danske ambassadør i USA under anden verdenskrig har begejsret anmelderne (Foto: Jesper Sunesen)

Svært at portrættere kauffmann

Da SE og HØR mødte ham på den gyldne løber til gallapremiere i Imperial, fortalte han om udfordringerne ved at arbejde med Henrik Kauffmann – rollen, som Thomsen spiller i ”Vores mand i Amerika”.

- Det er ikke meget, der findes, fortæller skuespilleren, der refererer til det sparsomme videomateriale af Kaufmann, der jo levede lang tid før hans historie nu skal foldes ud på det store lærred.

- Men der findes nogle klip af ham, hvor han taler. Så jeg har kunne se, hvordan ser ud, hans mimik, og det har vi kunne stjæle lidt af.

Ulrich Thomsen forklarer videre, at han undervejs i coronalockdown har indspillet "Afdeling Q" – Thomsen overtager rollen som Carl Mørck efter Nikolaj Lie Kaas.

Foto: MEGA

Ulrich Thomsen spillede en bærende skurkerolle i "Banshee" i 2013 og fire sæsoner frem
(Foto: MEGA)

Du kan se hele interviewet med Ulrich Thomsen i toppen af artiklen

Sponsoreret indhold