Reality11. maj 2020

Jesper Vollmer kogte indeni: Kast dem overbord

Frustrationerne over sin medsejler Wafande holdt den 45-årige kok indenbords, helt indtil skibet nåede til Caribien.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/vollmer.jpg
 (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

Efter 18 dages hård sejltur over Atlanterhavet nåede skibet med de seks kendte besætningsmedlemmer endelig til øen St. Martin i Caribien.

Undervejs havde sangeren Wafande lavet mytteri, skabt høj søgang og var gået lige i struben på kokken Jesper Vollmer. Wafande mente, at Vollmer kommanderede med og ville bestemme over resten af besætningen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/wafande_0.jpg
 (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

Sangeren Wafande, 37, havde meget svært ved at skjule, hvor meget han hadede at sejle over Atlanterhavet, og det betød ofte, at han skabte dårlig stemning om bord. (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

Nu hvor skibet havde land i sigte, kunne mobiltelefonerne fange telefonmasterne inde på øen, og Jesper Vollmer ringede hjem til sin hustru, Annette Heick i Danmark. Selv om den 45-årige kok havde holdt sig rolig på overfladen, så luftede han sine frustrationer for sin kone.

– Hvor har det været en vild tur. Jeg har aldrig prøvet noget, der var så hårdt. Det var superfedt, men det, man har brug for nu, det er enetid, sagde Jesper til fru Heick.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/wafande_og_pitzner.jpg
 (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

Fin forvandling
Selv om diamantdronningen Katerina Pitzner, 50, og sangeren Wafande var uadskillelige på turen, så skete der noget med hende undervejs. Pludselig gad hun ikke brokke sig længere og var som forvandlet.
– Inden vi tog af sted, kan jeg huske, at jeg sagde, jeg er ret god til at arbejde med mig selv mentalt, og det kom jeg til at tænke på i min nedtur (...) Der tog jeg mig selv i nakkehårene (...) Nu har jeg fået bevist over for mig selv, at jeg har den mentale styrke, som jeg bilder mig ind, jeg har, siger hun. (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

– Er I trætte af hinanden?, spurgte Annette i den anden ende af røret.

– Ikke af alle, lad mig sige det sådan. Det er fandeme nogle gode fyre, Kristian (von Hornsleth, red.) og Anders (Lund Madsen, red.). Vi har virkelig haft det godt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/hornsleth_og_julia_sofia.jpg
 (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

Vil sejle videre
Kristian von Hornsleth, 57, og Julia Sofia, 22, krammede hinanden, da turen var ved at nå sin ende. Imens andre på båden ikke kunne komme i land hurtigt nok, så var Hornsleth slet ikke træt af livet til søs, da besætningen nåede Caribien.
– Jeg har joket med nogle af de andre om, at vi sejler videre. Kun folk, der er helt vilde med at sejle og med dåsemad. Så sejler vi gennem Panamakanalen til Los Angeles, Honolulu, Filippinerne og Maldiverne. Det kunne være røvfedt bare at tage af sted, lød det drømmende fra Kristian. (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

Og så er der andre, man har lyst til at kaste over bord, sagde han.

I samme sekund filmede kameraet sangeren Wafande, og der var ingen tvivl om, hvem Vollmer omtalte.

En fortælling til senere

– Men det skal du nok høre om. Der er lige nogle kameler, der skulle sluges, men det får du lige, når jeg ikke bliver filmet, så jeg kan tale pænt, og det kan tåle at blive vist. (på tv, red.), lød det fra Jesper Vollmer til Annette.

På trods af den dårlige stemning, som ofte var blind passager på turen over Atlanten, så var Jesper glad, da skibet sejlede ind mod kajen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/besaetningen.jpg
 (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

Endelig på fast grund!
Der var både tårer, vemod og lettelse at mærke, da kaptajnen takkede for turen til de seks kendisser, Wafande, Katerina Pitzner, Kristian von Hornsleth, Anders Lund Madsen, Jesper Vollmer og Julia Sofia, der fejrede langangen med champagne. (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

– Jeg glæder mig til at kigge mig selv i spejlet og takke mig selv for denne her oplevelse, og for at jeg gjorde det, og for den indsats, jeg synes, jeg har bidraget med.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/st._martin.jpg
 (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

En velfortjent god middag ventede besætningen, da de kom til St. Martin. (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

For Jesper Vollmer har sejlladsen været en ekstra stor udfordring og sejr, fordi han kæmper med fysiske mén, efter at han brækkede nakken i en badeulykke i 2015.

Sponsoreret indhold