Reality29. marts 2020

Jesper Vollmer over Atlanten: Jeg er stolt af mig selv

For kendiskokken var den barske sejltur over Atlanterhavet en stor sejr, efter at han brækkede nakken i en voldsom ulykke i 2015.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/jesper_vollmer.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Høj søgang, søvnmangel og søsyge. Sejlturen fra Lanzarote til Saint Martin i Caribien var ikke for sarte sjæle eller tøsedrenge. Men det er også det sidste, kendiskokken Jesper Vollmer er. Han har en rygmarvsskade efter en badeulykke i Thailand for fem år siden, og den gør, at han trækker på det ene ben og mangler førlighed i højre hånd.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jesper_vollmer_4.jpg
 (Foto: Privat)

Da Jesper i 2015 brækkede nakken i en badeulykke i Thailand, rystede det den søde familie. Heldigvis har han kæmpet sig tilbage. (Foto: Privat)

– Jeg var meget glad og stolt af mig selv, da vi kom frem. Da jeg stod i Caribien, klappede jeg mig selv på skulderen over, at jeg kom igennem det, og at jeg ikke var ham den handicappede, der blev placeret bagerst i båden og bare fragtet, fortæller den seje kok til SE og HØR.

En succesoplevelse

Sammen med Katerina Pitzner, Wafande, Anders Lund Madsen, Julia Sofia og Kristian von Hornsleth gennemførte Jesper de 6.000 kilometers sejlads, som man kan se i Kanal 5’s ”Over Atlanten”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jesper_vollmer_1_0.jpg
 (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

Turen over Atlanten var en barsk omgang. (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

Den 45-årige kok, der privat er gift med Annette Heick, havde ansvaret for provianteringen om bord, men skulle også være med til at styre båden. Han har et kæmpe gåpåmod, som netop er årsagen til, at han sagde ja til sejlturen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jesper_vollmer_2.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Hele familien Heick var for nylig samlet, da Jesper Vollmers hustru, Annette Heick, havde premiere på musicalen ”Mamma Mia” i Tivoli. Fra venstre er det sønnen Elliot på 15 år, Annette, 48, Keld, 74, Hilda, 73, Storm, 10, og Jesper. (Foto: Dan Mariegaard)

– Jeg har lovet mig selv, at er der udfordringer, som kan gøre mig bedre og stærkere i mit genoptræningsforløb, som stadig løber mange år ude i fremtiden, så tager jeg dem. Jeg følte virkelig, at jeg bidrog til både at sejle, til det gastronomiske og det sociale, siger han med et smil.

Sej sømand

De barske forhold på båden indebar, at døgnet var inddelt i fire timers arbejde og fire timers søvn og så forfra.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jesper_vollmer_3.jpg
 (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

De første 10 dage var Jesper voldsomt søsyg.
– At skulle præstere, imens man brækker sig, det er ikke sjovt. Heldigvis blev det meget bedre, fortæller han. (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

– Mine skavanker bliver endnu værre, hvis jeg er træt. Det fysiske var virkelig udfordrende under hele sejlturen. Da jeg gik af båden i Caribien og gik 10 skridt over til en kold cola, der kunne jeg næsten ikke gå. Jeg tænkte: ”Hvad fa’en sker der?” Så gik det op for mig, at jeg faktisk ikke havde haft et strakt højreben i tre uger. Fordi hvis jeg stod op på båden, så holdt jeg fast i noget for at holde balancen. Når jeg bevægede mig rundt på båden, så kravlede jeg, så jeg fik hård hud på knæene, fortæller Jesper.

Hyggeonkel

Da Jespers søsyge endelig stak til søs, fik han overskud til at lave lækker mad og overraskelser til resten af besætningen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/jesper_vollmer_5.jpg
 (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

På sejlbåden var det Jesper, der havde ansvar for proviant til hele besætningen. (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

– Jeg er en hyggeonkel, og jeg kunne godt lide at gøre de andre glade med noget god mad. Så jeg overraskede dem med risengrød en dag, for jeg havde nemlig gemt grødris i min sovepose, siger han og smiler stort.

null

Sponsoreret indhold