”Slut” med Anders Lund Madsen: Verden ville gå videre uden mig

Anders Lund Madsen samler nationen og beroliger publikum i sit første og måske sidste onemanshow.

Anders Lund Madsen samler nationen og beroliger publikum i sit første og måske sidste onemanshow.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Hvis verden nu gik under, findes der vel næppe bedre selskab end Danmarks tryggeste mand, Anders Lund Madsen.

I sit nye onemanshow ”SLUT” holder den 56-årige journalist og entertainer publikum i hånden, imens han gennemgår scenarierne for Jordens mulige undergang. For som han siger, så skal ingen se slutningen i øjnene alene. Idéen til showet udspringer af Anders’ egne tanker om livet og døden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I showet reflekterer Anders over menneskeheden på Jorden:
– Det er enormt sundt at træde et par skridt tilbage og sige, at selv om det slutter for menneskene på et tidspunkt, så er det ikke slut for livet. Det er bare os, der er væk. Det lyder lidt kynisk, men det handler om, at alle de arter, der har været på Jorden, siden livet opstod, de er næsten alle sammen forsvundet igen. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Jo ældre jeg bliver, jo mere bange bliver jeg for at dø. At man selv skal dø, det er en ubehagelig tanke umiddelbart. Men hvis man prøver at afdramatisere det og tænke: Så er det heller ikke vigtigere, for livet går videre, selv om jeg dør. Det kan jo godt være hårdt at erkende, men dét gør det jo. Og verden skal nok klare sig uden mig, den vil gå videre uden mig. Så jeg bliver i hvert fald beroliget af det, fortæller Anders Lund Madsen til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Man kan stadig nå at købe billetter til ”Slut”, men på grund af coronavirussen er alle shows resten af marts aflyst. (Foto: Microphone Entertainment)

Anders kommer rundt i hele landet med sit eksistentielle, men samtidig morsomme show.

Skrev showet på havet

Fra på søndag den 22. marts kan man også se Anders krydse Atlanterhavet i en lille sejlbåd sammen med sangeren Wafande, diamanthandleren Katherina Pitzner, kokken Jesper Wollmer, youtuberen Julia Sofia og kunstneren Kristian von Hornsleth i Kanal 5’s program ”Over Atlanten”. Selv om det var hårdt arbejde at sejle båden, var det faktisk ude på det store blå ocean, at Anders skrev sit show.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Ay ay, kaptajn!
Lund Madsens sejltur over Atlanten kan man følge på Kanal 5 og DPlay. (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Jeg sagde til mig selv: Jeg finder sgu på det derude på Atlanten. Jeg har masser af tid. Men dagene gik, og jeg fik ikke skrevet noget. Så sagde skipperen på båden, Jesper Bank, at jeg kunne få lov til at bruge mine nattevagter på at skrive, og så ville han styre båden imens. Det var et lykketræf, for jeg fik skrevet stort set hele showet, imens vi sejlede, siger han.

Fred og ro i Sverige

På den tre uger lange sejltur blev det en stor udfordring for Anders konstant at være sammen med så mange mennesker. Han har brug for at være alene indimellem.

– Jeg overlevede det. Men jeg syntes, det var hårdt. Jeg kommer heller ikke til Roskilde Festival, fordi jeg synes, der er virkelig mange mennesker. På båden var det mini-Roskilde Festival, der var bare ingen nødudgange. Jeg kan bedst lide at have mulighed for at lukke døren, og det kunne jeg ikke på båden. Så jeg lavede en slags isolering rundt om mig selv, og det fandt jeg ud af, at jeg kunne ved at sidde og kigge ud over havet og se ud, som om jeg var i dybe eksistentielle tanker, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Gode venner med Hornsleth
På vej over Atlanterhavet blev Anders rigtig gode venner med kunstneren Kristian von Hornsleth.
– Det er så sjældent, jeg møder én, hvor jeg ikke behøver at sige noget hele tiden. Før jeg tog af sted, havde jeg to gode venner, og nu har jeg tre. Det er jo en fantastisk gave at få, siger Lund Madsen. (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

Stilhed betyder så meget for Anders, at han har anskaffet sig et hus et øde sted, hvor der er helt fred og ro.

– For et år siden købte jeg et hus i Sverige, hvor hele idéen med huset er at finde et sted, som er meget isoleret, samtidig med at det ikke er for svært at komme dertil. Det vilde er, at når jeg sidder ude på græsplænen, kan jeg ikke se nogen andre. Der er nogle højspændingsledninger, men ellers intet andet. Det fylder mig med enorm glæde, siger han med et smil.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close