Kongelige12. maj 2020

Prins Joachims barske skæbne: Gemt væk igen

Det er prinsens lod at passe på Sønderjylland, mens resten af familien er samlet på Fredensborg i Nordsjælland.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/joachim_3.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Som en simpel brik i et spil Ludo er prins Joachim igen blevet slået hjem. Han må finde sig i at blive gemt af vejen. Væk er det glamourøse uddannelsesliv i Paris. Væk er opvartningen af mors personale på Amalienborg. Nu venter livet på landet i 6270 Tønder.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/schackenborg_0.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Slottet er prangende. Men Tønder minder meget lidt om Paris. (Foto: Claus Poulsen)

Det har været et yderst turbulent forår for Joachim og Marie. I slutningen af marts vendte de hjem til Danmark, da 11-årige prins Henrik blev syg. Den astmatisk bronkitis-ramte prins blev undersøgt for corona på Rigshospitalet – han var negativ. Det betød samtidig, at familien sagde farvel til livet i Paris, hvor Joachim gik på en prestigefyldt militærudannelse. Da coronakrisen for alvor havde bidt sig fast, stod det klart, at familiens dage i det franske var talte indtil videre.

Til at begynde med slog de sig ned på Amalienborg. Men da dronningen rykkede til Fredensborg og kronprinsparret senere flyttede med, måtte Joachim se sig henstillet til Schackenborg – ikke mindst fordi hans eget hus i Klampenborg stadig er lejet af Caroline Fleming.

– Joachims tilbagekomst til Schackenborg bliver på herrens mark. Han bor på et slot, han ikke ejer mere. Det bliver et køligt forår for ham og en svær sommer, for hvad skal han gribe i, spørger kongehusekspert Søren Jakobsen retorisk.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/schackenborg_1_0.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Det er ikke de værste omgivelser, man kan være i. (Foto: Claus Poulsen)

Hårdt ramt

Sandheden er nemlig, at coronakrisen rammer Joachim ualmindeligt hårdt. Hans nye militære karriere skulle give ham oprejsning og sikre hans fremtid. Nu hænger hele projektet i en tynd tråd, vurderer Jakobsen. Hoffet har dog meddelt, at Joachim følger undervisningen på militærskolen i Paris via nettet.

– Han har virkelig trukket en nitte i det internationale lotteri. Der er jo ingen, der interesserer sig for prins Joachim ude i Europa. Der er kun Joachim og hans mor, der gør det. Men dem, der træffer beslutningerne, gør jo ikke. Tankerne er et helt andet sted. Joachim er ramt af corona uden at være blevet smittet, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/prins_joachim_8.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Joachim og Marie ved Schackenborg for år tilbage. (Foto: Claus Poulsen)

Selv om prinsen i begyndelsen af coronakrisen kunne få lov at bo på gæsteværelser på Amalienborg, var det ikke en løsning, der kunne fungere i det lange løb. Og det er der en god forklaring på, forklarer Jakobsen:

– Han skal holde sig væk fra Amalienborg, for der er ingen, der kan servicere ham der. Han har selv valgt at flytte til Paris. Det ville være at trække lidt for store veksler for kongehuset og hofstaben. Hans hof er jo fyret. Han ville komme som en uvelkommen gæst, fordi alle har kalkuleret med, at han ville blive i Frankrig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/paris_0.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

I oktober inviterede Frederik, 51, og Mary, 48, Joachim og Marie med til fest i Paris. (Foto: Hanne Juul)

Familien opdelt

Opdelingen af dronningen og kronprinsparret på den ene side og Joachim og Marie på den anden side er ikke ny. Tidligere har Joachim været fraværende – ikke mindst ved dronningens fødselsdag i 2019. Året før skabte han stor virak, da han planlagde at deltage i Classic Race i Aarhus midt i Frederiks store 50-års fødselsdag.

– I forbindelse med H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag er min og min families deltagelse i fejringen påkrævet, og jeg kan ikke være på flere steder på én gang, sagde Joachim, da han aflyste i sidste øjeblik.

Mange undrede sig over den aldeles klodsede facon.

– De er udmærket tilfredse med, at han er ikke er sammen med resten af familien. Han har jo selv koblet sig af. Den satsning han har lavet, den blafrer noget. Jeg tør ikke forudse, hvad det kan føre til. Men selve det, at han bor på Schackenborg, det tror jeg bare, at folk er glade for, siger Søren Jakobsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/daisy_8_1.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Så lykkelig så hele familien ud, da Joachim fejrede sin 50-års fødselsdag i 2019 med Felix, 17, Nikolai, 20, Henrik, 11, Margrethe, 80, Marie, 44, Athena på otte år. (Foto: Hanne Juul)

Men opholdet bliver en prøvelse for Joachim og Marie.

– Det er Joachims problem, at ingen af hans hustruer har været interesseret i at bo på Schackenborg. Det er kedeligt i forhold til den verden, de drømmer om. De er jo ikke opdraget til at være prinsesser på landet. De er storbyprinsesser, siger Jakobsen.

Sponsoreret indhold