Kongehusekspert: Margrethe tvang Joachim til fødselsdag

Jeg vil køre ræs ... 48-årige prins Joachim meldte først afbud til sit elskede racerløb i Aarhus tre dage før start for at tage til sin brors fødselsdag.

Jeg vil køre ræs ... 48-årige prins Joachim meldte først afbud til sit elskede racerløb i Aarhus tre dage før start for at tage til sin brors fødselsdag.

(Foto: Dan Mariegaard)

Krydset har stået i kalenderen i 50 år, men det kom åbenbart som en overraskelse for lillebror Joachim, at han skal deltage i brormands festligheder.

For i Aarhus står man nu skuffede tilbage, efter at prins Joachim bare tre dage før løbsstart meldte fra til Classic Race Aarhus, med den begrundelse at hans deltagelse pludselig er ”påkrævet” i København.

– I forbindelse med H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag er min og min families deltagelse i fejringen påkrævet, og jeg kan ikke være på flere steder på én gang, siger prins Joachim om sit pludselige indfald.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Prins Joachim

(Foto: Mikael Rieck)

Margrethe på banen

En brat beslutning, som kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen kalder ”stærkt påfaldende”.

– Jeg synes, formuleringen ”påkrævet” peger på, at nogen har sagt til ham, at den går ikke. Det er oplagt, det er Margrethe, der har slået i bordet.

– Det kan sådan set kun være Margrethe, lyder det fra historikeren.

Aritklen fortsætter under billedet ...

Margrethe har sat foden ned og tvunget Joachim til fest, lyder analysen fra kongehusekspert Sebastian Olden-Jørgensen. Foto: Peter Grosen)

Ekspertkollegaen Søren Jakobsen er enig i, at det sene afbud lyder besynderligt:

– Det virker meget ejendommeligt, fordi det burde have stået i kalenderen i flere år hos prins Joachim, at lige her i denne weekend i maj er det familietid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kronprins Frederik til Royal Run

Frederiks Royal Run blev gennemført uden Joachim som deltager eller tilskuer. (Foto: Mikael Rieck)

Familietid var det også hele sidste uge, hvor Frederik som bekendt trak i løbeskoene for at blive hyldet i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og til sidst København.

Selv om der dermed var fine muligheder for at vise sin pseudotvilling respekt flere steder i landet, undgik lillebror åndenød på Royal Run-ruterne og var heller ikke at se på sidelinjen som hepper.

Læs mere om det danske kongehus i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close