Kongelige 28. april 2019

Joachim blev væk

Dronning Margrethe måtte fejre sin fødselsdag uden sin yngste søn Joachim og hans familie.
(Foto: Martin Høien)

Det var kun en halv familie, der samlede sig om dronning Margrethe, da hun i sidste uge skulle fejres i forbindelse med sin 79-års fødselsdag.

Godt nok var der mødt en søn, en svigerdatter og fire børnebørn op til regentens fejring. Men lidt over et år efter at hun mistede sin mand gennem 50 år, prins Henrik, måtte Margrethe altså se sig nedprioriteret af sin yngste søn – og dermed også savne hans selskab såvel som prinsesse Marie og Joachims fire børn på Marselisborg Slot.

Hvorfor prins Joachim ikke ønskede at besøge sin mor og stå frem med hende på Aarhus’ fineste veranda under vagtskiftet på Marselisborg Slot, ønsker hoffet ikke at informere om, da det anses for privat.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

En hel gren af dronningens store familie manglede på Marselisborg Slots veranda i år. (Foto: Hanne Juul)

Prinsens officielle kalender viste dog ikke tegn på, at det var arbejde, der holdt ham fra at ønske sin mor tillykke på dagen.

Her var blanke sider i 11 dage op til dronningens fødselsdag, mens der også var otte fridage efterfølgende.

Hver årsdag tæller

Næste år, når dronningen runder 80 år, vil det helt sikkert være svært for Joachim at finde plads i kalenderen til festivitas, for til den tid har prinsen snuden i lærebøgerne.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

Både prinsesse Marie og børnene flytter snart med Joachim til Paris – og så bliver der langt, når farmor Margrethe skal besøges. (Foto: Thomas Laursen)

Men det er altså først efter sommerferien, at det franske eventyr begynder. Derfor ser den manglende prioritering af moderens fødselsdag uheldig ud, mener forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen.

– Joachim lægger stille og roligt, men systematisk, distance til sin mor og bror. Dronningen er jo en ældre dame, og man kan ikke tage fremtiden for givet, selv om hun virker frisk.

– Hver fødselsdag tæller, ikke mindst nu hvor hun er alene, siger Søren Jakobsen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Peter Grosen)

Sidste år var kronprinsen forhindret i at deltage i dronningens fødselsdagsfejring – men Mary tog ungerne under armen og stod på Amalienborgs balkon sammen med resten af familien. (Foto: Peter Grosen)

Ondt af dronningen

Det kan selvfølgelig være, at Joachim og Marie brugte påskedagene på at forberede den kommende flytning – og så trækker en fødselsdag i Jylland måske ikke så meget i familien.

Men det burde ikke være en undskyldning i denne omgang.

– Jeg har lidt ondt af dronningen, for det må føles underligt for hende, at han ikke har tid til hende. Måske er han i Paris for at lede efter en lejlighed, men det behøver jo ikke lige at være på mors fødselsdag, siger Søren Jakobsen.

Prins Joachim selv fylder 50 år i juni, og mon ikke Margrethe forbarmer sig og dukker op til fejringen af sin yngste søn?

Læs mere om kongehuset i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold