Kongelige 27. august 2021

Scorer millioner på huset: Prins Joachims boligkup

Prinsen og hans kone har forøget formuen med 12,7 millioner kroner på deres ejendom i Charlottenlund
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selv om han har sin daglige gang i Paris, så tjener Joachim og Marie kassen hjemme i Danmark – helt uden at røre en finger.

For parret danser ligesom de fleste boligejere lystigt i festen på boligmarkedet, hvor priserne i lang tid kun er gået op. Og det har haft kolossal betydning for parrets overdådige hus i Klampenborg.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

Prins Joachim, 52, kan glæde sig over penge-maskinen hjemme i Danmark, mens han selv bor i Paris. (Foto: Hanne Juul)

Da de i midten af 2014 købte den 344 kvadratmeter store villa på Emiliekildevej, var kvadratmeterprisen i Gentofte Kommune på 33.961 kroner, men ifølge boliga.dk er prisen i dag steget til 54.593 kroner.

Det betyder, at de 344 kvadratmeter er blevet hele 7.097.408 kroner mere værd.

Glemte at indrapportere

Da prins Joachim ombyggede kælder og loft til beboelse, skulle han ifølge reglerne indrapportere det til BBR (ejerregistret), så ejendomsskatten kunne blive opdateret.

Men det glemte Joachim. 28. maj blev renoveringen afsluttet, men først efter halvandet år senere blev forøgelsen rapporteret – og først efter at pressen havde gjort opmærksom på forseelsen.

De kongelige betaler kun meget få skatter og afgifter, og ejendomsskat er en af dem, de skal betale. Så forglemmelsen havde indflydelse på Joachims udgifter. I dag er der dog styr på oplysningerne.

Kæmpe boligareal

Samtidig kan Joachim glæde sig over, at de besluttede sig for at udvide boligarealet ved at inddrage kælder og loft og gøre dem beboelige, hvilket gav 104 ekstra kvadratmeter beboelse, som altså nu er 5.677.672 kroner værd.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

Huset er steget voldsomt i værdi, siden Joachim og Marie købte det. (Foto: Hanne Juul)

Så alt i alt er den kongelige bolig steget med intet mindre end 12.775.080 skattefri kroner.

Det betyder, at parret hvert eneste af de syv år, de har ejet ejendommen, har tjent 1.825.011 kroner – eller 152.000 kroner om måneden. For at tjene det som skatteyder, skal man tjene over 300.000 kroner om måneden.

Heftig husleje

Det er dog ikke kun på ejendommens prisstigninger, at Joachim skummer fløden. SE og HØR har tidligere afsløret, at huslejen er på 80.000 kroner om måneden, hvilket indbringer prinsen 960.000 kroner om året, når han lejer huset ud.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Martin Høien)

Marie og Joachim foran huset i Klampenborg. I dag bor boligkongen Jesper Pedersen Damborg i huset, efter den tidligere lejer, Caroline Fleming, købte sit eget hus. (Foto: Martin Høien)

Han skal dog betale ejendomsskatten, der for tiden er på 88.160 kroner om året, men når den er betalt, er der altså 871.840 kroner tilbage, som Joachim kan stikke lige i lommen, da han ikke betaler indkomstskat.

Penge til pariserboligen

Joachim har betalt huset ud, så der er ingen gæld, der skal afdrages, og derfor går huslejen efter ejendomsskat lige ind i parrets private husholdning, der selvfølgelig er blevet tilsvarende dyrere, fordi de skal leje en lejlighed i Paris.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

Prinsesse Marie, 45, elskede sit køkken i det store hus i Klampenborg. (Foto: Hanne Juul)

Ifølge SE og HØRs anmodning om aktindsigt stiller forsvaret nemlig ikke en lejlighed til rådighed for deres franske forsvarsattaché, der da heller ikke modtager løn.

(Foto: Martin Høien)

Joachim har sagt nej til løn fra forsvaret, men tjener kassen i form af apanage, husleje og prisstigninger. (Foto: Martin Høien)

Men selv om tilknytningen til Danmark bliver mindre og mindre, bliver den økonomiske gevinst fra hjemlandet større og større.

Sponsoreret indhold