Kongelige 17. august 2021

Prins Felix og kæresten sammen i Sydfrankrig: Sov på slottet

Prinsen og hans udkårne Karen ferierede på Chateau de Cayx som understregning af, hvor seriøst deres forhold er
(Foto: Lars H. Laursen)

At prins Felix, 19, er særdeles seriøs omkring sin kæreste, Karen Bak, 19, hersker der ikke længere den mindste tvivl om.

For nu har Karen været med på familiens Chateau de Cayx i Cahors i Sydfrankrig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars H. Laursen)

Den unge mand agerer ligesom storebror Nikolai så ansvarligt, at han og kæresten for nylig fik lov at låne Chateau de Cayx til deres sommerferie. (Foto: Lars H. Laursen)

Det bekræftede prins Felix over for pressen, da han i weekenden var til Historic Grand Prix for at se sin far køre ræs.

– Jeg har været på Cayx. Det er meget længe siden, jeg har været der. Det var bare mig med nogle venner. Vi nød bare området og så forskellige turistattraktioner, sagde Felix til B.T., og da han blev spurgt, om Karen mon var en af vennerne, lød det forelsket:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Jo, det var det faktisk.

Dermed cementerer Felix, at han er meget seriøs med Karen, for ellers havde hun ikke fået lov til at komme med på vinslottet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Felix' jævnaldrende kæreste, Karen Bak, var med på Chateau de Cayx, hvilket cementerer, at Felix er meget seriøs omkring sin kæreste. (Foto: Privat)

Parret har da også været sammen i flere år, de har blot været gode til at skjule deres kærlighed for offentligheden, men i forbindelse med sin studentereksamen afslørede den unge prins selv, at han havde en kæreste.

Øver på sig selv

Om Karen har vænnet sig til Felix’ nye kronragede look, fremgik ikke, men Felix selv er ganske tilfreds med militærfrisuren, der skal gøre ham klar til turen i trøjen.

– Jeg er så småt begyndt at øve mig på selv at gøre det. Jeg tænker da at beholde det på den her måde, fortalte prinsen, der begynder på sin uddannelse i Slagelse, hvilket gør det svært at få en dagligdag med Karen det kommende stykke tid.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars H. Laursen)

Oprindeligt var det Alexandra, som kronragede sin søn, men nu gør han det selv.
Uddannelsen ved kasernen i Slagelse begynder inden længe. (Foto: Lars H. Laursen)

For Felix skal bo på kasernen, hvor han ikke må få kvindeligt besøg, og hvorfra han ikke bare kan forlade området for at tage hjem til Karen.

Med sin uddannelse rykker den 19-årige prins også væk fra mors kødgryder og til en tilværelse uden nogen af sine forældre i nærheden.

– Ja, det er jeg selvfølgelig. Det er jo noget helt nyt, men jeg tror nok, det skal blive godt, svarede han, da han blev spurgt, om han var nervøs for at begynde i den nye tilværelse.

Godkendt af familien

Når han flytter til Slagelse, bliver det kun i friweekender, at Felix kan mødes med Karen, så parret havde brug for en god lang ferie sammen, inden de nu skal til at undvære hinanden på en måde, de ikke har prøvet det før.

Selv om prins Felix er kommet på Chateau de Cayx med sin familie gennem hele sit liv, er det første gang, at han selv har slået sig løs på slottet med venner – og ikke mindst kæreste.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Kongefamiliens vinslot Chateau de Cayx i sydfranske
Cahors – det var her, at turtelduerne holdt ferie sammen.
Også nogle af deres venner var med. (Foto: Dan Mariegaard)

Den slags skal naturligvis cleares med familien, så alle vidste, at Karen var med i de kongeliges fristed i det franske – og mon ikke også grevinde Alexandra vidste alt om, at hendes søn og svigerdatter skulle på ferie sammen på det slot, hvor hun selv er kommet igennem mange år.

Det var dronning Margrethe og prins Henrik, der i sin tid købte vinslottet og satte det i stand, og siden tog deres sønner stedet til sig, når de skulle holde ferie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars H. Laursen)

Chateau de Cayx har altid betydet meget for det danske kongehus.
Her er hele flokken samlet i forbindelse med prins Henriks 80-års fødselsdag i 2014. (Foto: Lars H. Laursen)

Nu har tredje generation taget det til sig med Nikolai og Felix som flittige brugere, og inden længe er det kronprinsparrets børn, der vil bruge stedet til deres private ferier.

Ifølge planen skal dronning Margrethe til Cayx på ferie, så Felix må håbe, han fik ryddet ordentlig op, inden farmor rykker ind.

Sponsoreret indhold