Kongelige23. marts 2021

Derfor sladrer Joachim ikke ligesom Harry: Frygter for apanagen

Trods utilfredshed fra prinsens og prinsesse Maries side kommer de ikke til at lægge sig ud med Amalienborg
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prins Joachim, 51, og prinsesse Marie, 45, kommer aldrig til at give et interview, hvor de gør oprør mod familien på Amalienborg, som prins Harry, 36, og Meghan, 39, gjorde for nylig over for det britiske kongehus.

Det slår tre kongehuseksperter fast over for SE og HØR i kølvandet på Harry og Meghans eksplosive interview med Oprah Winfrey.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/apanage.jpg
 (Foto: Peter Grosen)

Hvis prins Joachim skal have en rolle på Amalienborg sammen med Margrethe og Frederik, skal han ikke gøre som prins Harry. (Foto: Peter Grosen)

Eksperterne udelukker, at Joachim en dag vender sig mod sin egen familie med et interview, hvor han giver dem tørt på. For selv om Marie sidste år ud af det blå fortalte SE og HØR, at det ikke var parret, der havde besluttet, at de skulle bo i Paris, så kommer der formentlig ikke flere pip fra dem.

– Vi kommer ikke længere ud ad dén vej. Du skal tænke på, at Joachim ikke vil på kollisionskurs med sin bror. Det kan kun forgifte deres forhold, og han har en gammel mor at tænke på. Så nej, det tror jeg ikke. Det ville virkelig overraske mig, for han har ikke været åbenhjertig. Det var også Marie, der sagde det til jer, slår Søren Jakobsen fast.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/apanage_5.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Mor sørger for, at Joachim fortsat får apanage, så han er ikke interesseret i at lægge sig ud med hende. (Foto: Hanne Juul)

Beskytter sin indkomst

Jakobsen mener, at økonomien spiller en stor rolle i Joachims tavshed, som han opretholder, selv om han og Marie ikke virker helt tilfredse med at være sendt ud på et sidespor og i landflygtighed.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/marie_og_joachim_4_0.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Det er utænkeligt, at Joachim og Marie vil gøre som Harry og Meghan, vurderer tre kongehuseksperter over for SE og HØR. (Foto: Dan Mariegaard)

– Det er også for at beskytte sin indkomst. Dronningens adgang til statsministeren beskytter Joachim og sikrer hans apanage. Så han skal nok holde kæft, vurderer Søren Jakobsen.

Heller ikke kongehuseksperten Sebastian Olden-Jørgensen ser for sig, at Joachim vil lave et interview a la Harry og Meghans.

Det sagde Marie

At Joachim og Marie ikke er tilfredse med deres rolle, skinnede igennem, da SE og HØR interviewede parret sidste år.

– Det er ikke altid os, der bestemmer, sagde Marie pludselig helt umotiveret.

Da hun blev spurgt, om hun ville uddybe, lød det bestemt fra hende:

– Nej! Men det er ikke altid os, der bestemmer. Jeg synes, det er vigtigt at vide.

Dermed fik hun afsløret, at alt ikke er fred og idyl mellem parret og resten af familien.

– Nej, det tror jeg ikke. Han har jo haft alle muligheder for det, og hvis han havde drømt om det, kunne han have droppet apanagen. Ingen ville have kritiseret ham, hvis han havde besluttet sig for at leve af sin løn som militærattaché.

Joachims pligtfølelse

Også kongehusekspert Lars Hovbakke vurderer, at økonomien stopper Joachim i at give sit besyv med efter et forløb, som han ikke selv har været enig i.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/nikolai_og_felix_2.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Det betyder meget for Joachim, at han og hans familie stadig er velkommen i kongehuset. (Foto: Hanne Juul)

– Han er meget bevidst om, hvad man kan sige som kongelig. Han har altid haft en stor pligtfølelse omkring det, så han ville aldrig angribe andre medlemmer af kongehuset i et interview. Og økonomien spiller også ind. Det er klart, at når man er en del af foretagendet, kritiserer man heller ikke firmaet. Man bider ikke den hånd, der fodrer en, forklarer han.

Dejlig skattefri apanage

Så mens det engelske monarki for tiden har travlt med at prøve at lægge fernis hen over ridsen, som Harry og Meghan har givet monarkiet, så kan den danske dronning glæde sig over, at hun efter alt at dømme ikke skal ud i samme lakeringsarbejde senere.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/apanage_1.jpg
 (Foto: MEGA)

Prins Harry og Meghan kom med vilde angreb på det britiske kongehus i det store interview med Oprah Winfrey. Læs meget mere om den sag i denne uges blad. (Foto: MEGA)

For prins Joachim skal nok holde sin kæft. Ikke kun af hensyn til den gode stemning i familien, men også af frygt for at miste sin apanage, der er på 3,9 millioner kroner i år.

Skattefri vel at mærke, hvilket betyder, at han skal finde et job, der giver otte millioner kroner om året for at kompensere for tabet af skattekroner, hvis han dropper apanagen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/apanage_3.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Selv om brødrenes forhold har været anstrengt i mange år, så opretholder de udadtil illusionen om et godt forhold. En dag styrer Frederik kongehuset, og så kan han lukke Joachim ude. (Foto: Dan Mariegaard)

Og så meget er en militærattaché ikke i nærheden af at tjene. Så mon ikke Joachim holder kæft.

Sponsoreret indhold