Kongelige 25. april 2019

Prinserne var ikke i tvivl: Farvel, Martin

Både Nikolai og Felix har lagt afstand til Martin pga. skilsmisseskandalerne. Og de ønsker fortsat ingen kontakt.
(Foto: Birger Vogelius)

Han var deres bonusfar. Ham, de sad på skuldrene af. Ham, der tog dem i hånden, når de var på tur. Ham, de holdt så meget af.

Martin Jørgensen, 41, var en stor del af prinsernes liv, mens de var helt små. Men da sandheden gik op for prins Nikolai, 19, og prins Felix, 16, i 2015, afbrød de straks kontakten. For selv om danskerne troede, at skilsmissen blot handlede om Martins utroskab med Eva Harlou, 41, så kendte Nikolai og Felix til sidst også sandheden om Martins økonomiske fupnumre.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det erfarer SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Lars H. Laursen)

Da prins Nikolai fyldte 12 år, boede Martin på Svanemøllevej på Østerbro. Han fyldte en stor rolle i prinsernes liv. (Foto: Lars H. Laursen)

Nikolai var ellers kun seks år, da fotografen Martin – dengang blot 26 år gammel – kom ind i hans liv. Felix var blot tre år, da mor faldt for Martin. Og selv om der gik nogle år, før Alexandra og Martin blev ægtefolk, spillede den unge hr. Jørgensen allerede en rolle i prinsernes liv i midten af 00’erne.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Mikael Rieck)

Popcorn til ungerne! Selv om Martin var kendt som party-konge, var han også typen, der tog til børneevents. (Foto: Mikael Rieck)

Faderrollen

Det stod ret hurtigt klart, at Martin kunne lide bonusfar-jobbet. For selv om han nok var en playboy med hang til vilde fester på natklubber, kunne han bestemt også være en god far. Han tog ungerne med i zoo, i biografen og på masser af ferier. Han hentede og bragte dem. Smurte deres madpakker.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Jesper Sunesen)

Martin Jørgensen fulgte ofte prinserne i skole, da de begge gik på Krebs’ Skole i København. Her i 2010. (Foto: Jesper Sunesen)

Selv om prins Joachim naturligvis også udførte jobbet som far, så var det i den grad også en opgave, Martin tog på sig. Faktisk følte prinserne sig så tæt på Martin, at de begge kaldte sig ”Jørgensen” til efternavn, da de i sin tid oprettede deres Facebook-profiler. Det viser i den grad, at Nikolai og Felix betragtede Martin som deres ekstra far, når Joachim ikke var der.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Martin og prinserne var også til DR PigeKorets julekoncert. (Foto: Dan Mariegaard)

Kun én far

Straks efter at grevinde Alexandra i 2015 meddelte, at hun ville begære skilsmisse fra Martin, ændrede prins Nikolai da også sit profilnavn. Det var slut med Jørgensen, og prinsen kaldte sig i stedet Nikolai Frederiksborg.

Grevinden talte efterfølgende ud i dagbladet B.T.:

– En skilsmisse er hård for børnene. For det er ikke dem, der har hovedrollerne. Og desværre bliver de inddraget. Men jeg har virkelig prøvet at gøre det bedste for dem, sagde hun.

– Mine drenge har én far. De har altid haft én far, tilføjede Alexandra og henviste naturligvis til prins Joachim.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Birger Vogelius)

Sammen med Alexandra, da prins Nikolai var 11, grinede Martin med ungerne til premieren på Cirkus Dannebrog på Østerbro. (Foto: Birger Vogelius)

Læs mere om kongehuset i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

Sponsoreret indhold