prins joachim

Nyeste artikler om prins joachim

Hurtige biler, traktorer og en ulden grå sixpence. Og helst med en smøg i mundvigen. Sådan kender vi bedst Danmarks racerprins nummer ét – Prins Joachim Holger Waldemar Christian.

Joachim er også kendt for evnen til at skabe overskrifter i medierne. Den største mediestorm som har ramt det danske kongehus i nyere tid, havde da også Joachim med som hovedperson. Få måneder efter den lykkelige begivenhed, hvor Mary havde sagt ja til sin kronprins, måtte en mere trist meddelelse udsendes fra Kongehuset. Prins Joachim og prinsesse Alexandra havde valgt, at de ville separeres.

Joachim og Alexandra mødte første gang hinanden, da prins Joachim i årerne 1993-94 arbejdede for A.P. Møller i Hongkong. Her arbejdede Alexandra som vicedirektør i et investeringsfirma, og det var i den pulserende by at fyrværkeriet opstod mellem de to unge mennesker. I 1995 meddelte Kongehuset, at der samme år skulle stå et storslået kongeligt bryllup mellem Alexandra Christina Manley og prins Joachim Holger Waldemar Christian. I 1999 fødte Alexandra parret første barn, lille prins Nikolai, og i 2002 kom Felix så til verden. I 2004 faldt bomben så. Det kongelige par skulle separeres, og i april 2005 blev parret officielt skilt.

- En kilde tæt på parret fortæller, at der ikke var én af dem, der 100 procent havde skylden for skilsmissen. De var begge lige gode om det. Der var simpelthen for stor intellektuel afstand mellem dem, og de indså begge hurtigt, at de nok aldrig burde have været gift, skrev John Lindskog, som er forfatter til bogen ”Marie Cavallier”, i 2008 til bt.dk. John Lindskog uddyber endvidere

- Hun var opvokset og havde levet hele sit liv i en af de mest pulserende metropoler i verden (Hong Kong. red.), og omplantningen til en lille, sønderjysk landsby gik slet ikke. Så snart hun kunne se sit snit til det, var hun i København, og det blev oftere og oftere, forklarede han.

Parret blev skilt, og Alexandra måtte tage kronen af hovedet og nøjes med en ny titel som grevinde.

I tiden efter skilsmissen fyldte prinsen godt på de jyske diskoteker, og den ene unge pige efter den anden kan berette om, at Jokke har forsøgt at få lidt mere end et sødt smil lokket ud af dem. Prinsen giftede sig allerede som 26-årig med Alexandra, og det var nu blevet tid til at skifte landmandsprinsen ud med partyprinsen, og Joachim forstod sig på at drikke sig en kongelig kæp i øret.

De kongelige partyparader fortsatte dog ikke længe, for allerede samme år, som prinsen blev skilt, mødte han Marie. Nyskilte Prins Joachim og Maries veje krydsede hinandens ved et jagtselskab hos en fælles bekendt i foråret 2004, har Marie senere forklaret til Se og Hør. Det var også Se og Hør som kunne vise billeder fra parrets lange weekend i Avignon i Sydfrankrig, hvor parret tilbragte en lang weekend på Hotellet La Mirande. Her havde parret indlogeret sig som ”Madame og Monsieur Joachim Cavallier, Schackenberg, Tonder”.

Jokke havde fundet sig en mørk skønhed i sin fars hjemland – kvinden Marie Cavallier. Forholdet mellem de to begyndte dog først for alvor i efteråret 2005, hvor Marie åbenhjertet fortalte om Joachim og sit forhold. I 2006 skabte Marie overskrifter, da hun meddelte pressen, at prinsen og brunetten var et færdigt kapitel. Der gik dog ikke længe, før Marie bukkede under for den danske charme fra Joachim, og få måneder efter kom bladevis af billeder, hvor de umage par igen var på kysse-stadie.

D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie giftede sig den 24. maj 2008 i Møgeltønder Kirke, og Joachim havde nu endeligt, i anden omgang, fundet sin helt rigtige prinsesse. Bryllupsfesten blev holdt på Schackenborg Slot, altså på et langt mindre slot, end ved første bryllup, som blev afholdt på Fredensborg Slot. Schackenborg Slot blev også den daglige bolig for det nygifte par.

Kun et år efter Marie havde sagt ja til Jokke, blev prinsessen gravid. I 2009 kom Prins Henrik Carl Joachim Alain og tre år senere kom Prinsesse Athena Marguerite Françoise Marie. Prins Joachim har fra sit tidligere ægteskab to børn, Prins Nikolai William Alexander Frederik og Prins Felix Henrik Valdemar Christian.

Men Jylland var ikke det royale pars naturlige habitat, og i 2014 rykkede familien de kongelige teltpæle op og flyttede til København. Driften af slottet med dertil hørende landbrug var ifølge kongehuset vanskeligt foreneligt med prins Joachims og prinsesse Maries officielle opgaver og protektioner. I 2014 kunne det dog afsløres, at Joachim havde sat sig i stor gæld i det 400 gamle slot.

Prinsen flyttede i 1995 ind i et gældfrit Schackenborg, men alligevel havde han siden 2007 lånt næsten 42 mio. kr. mod at give kreditforeningerne pant i slottet. Selv om Schackenborg formentlig kunne sælges for et højere beløb end den tinglyste gæld, så blev det for meget. Jokke fandt derfor på en plan.

Driften blev overtaget af den nyligt oprettet Schackenborg fond, med en startkapital på 100 mio. kr. Pengene er indskudt af familierne bag de stenrige virksomheder Lego, Ecco og Danfoss – og Prins Joachim indskød selv 13 mio. kr. i fonden.

Parret havde kortvarigt adresse på Amalienborg, men er nu flyttet ind et stort palæ på Emiliekildevej 19 A i Klampenborg. Palæet blev sat til salg for 35 millioner kr., og boligen er 344 kvadratmeter stor og har desuden en kælder på 200 kvm med biograf, våbenrum og vinkælder. Huset blev opført i 1919 og har i de senere år gennemgået omfattende renovering. Grunden er på 2500 kvadratmeter med bl.a. en udendørs swimmingpool.

Prins Joachim nedstammer fra den franske slægt de Laborde de Monpezat gennem sin far, Prinsgemalen. Derudover nedstammer kronprinsen fra det Glücksborgske kongehus, som er hans mors Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2. slægt.

Ligesom storebror Frederik, så har Prins Joachims en længere militær uddannelse bag sig. Den militære uddannelse begyndte i 1987 som rekrut. Året efter blev Prins Joachim udnævnt til sergent, og i 1989 fulgte udnævnelsen til løjtnant i reserven med. Han har efterfølgende fået en stribe af titler på sig i den kampklare kategori, hvor han både har styret kampvogne, er blevet udnævnt til oberstløjtnant af reserven og oberst i Hæren.

Joachim har altid været vild med landmandsrollen, og prinsen ejer og driver land- og skovbrug. Driften består primært af agerbrug. Sin forretningsmæssige erfaring har Prins Joachim fået ved, at være ansat hos A.P. Møller Maersk Gruppen i henholdsvis Hong Kong og Frankrig i perioden 1993-1995, og det var også her, at Joachim mødte Alexandra.

Udover at kører store traktorer, så kører Joachim ræs, så snart han kan komme til det. I dag foregår det som oftest i små veteranbiler på en dertil indrettet bane til Copenhagen Historic Grand Prix eller Classic Race Aarhus. Det er flere blevet afsløret, at Joachim også på de offentlige veje har været lidt for glad for at presse på speederen. Tilbage i 1988 kørte en ung Joachim galt med Frederik på bagsædet i Frankrig. Bilen blev fuldstændigt smadret, og Danmark var tæt på at miste både nummer et og to (nu sjette) i tronfølgen, men kronprinsens slap på magisk vis med et brækket kraveben, mens Joachim var helt uskadt.

Tidslinje:

Sponsoreret indhold