Kongelige7. maj 2020

Prins Joachim i den syvende himmel: Fed husfidus

Den hjemløse prins har ingen problemer med at få tag over hovedet, mens familien er i Danmark.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/joachim_4.jpg
 (Foto: Claus Poulsen)

Fuglene synger, træerne springer ud, og splitflaget vajer i Slotsparken med den blå himmel som baggrund.

Forår på Schackenborg Slot i Sønderjylland er herligt, og det er lige præcis her, prins Joachim og familien befinder sig i disse dage.

https://imgix.seoghoer.dk/amalienborg_1.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

I første omgang indlogerede familien sig på Amalienborg, mens Margrethe selv boede på Fredensborg Slot, men nu er de altså rykket til Sønderjylland. (Foto: Thomas Laursen)

Med forårets komme er det københavnske slot dog skiftet ud med Schackenborg, hvor Joachim, prinsesse Marie samt prins Henrik og prinsesse Athena har slået sig ned for at ride covid-19-stormen af i de dejlige landlige omgivelser.

Solgte for 100 mio. kr.

Prins Joachim fik slottet kvit og frit i julegave i 1978, da han var blot ni år gammel, men i 2014 – tynget af dårlig økonomi – solgte Joachim Schackenborg Slot for 100 millioner kroner til en fond bestående af nogle af landets rigeste familier og venner af prinsen – herunder Danfoss-, Lego- og Ecco-familierne.

Alligevel bruger prinsen og familen stadig slottet som deres sommerhus, når de har lyst – og prins Joachim ejer fortsat omkring halvdelen af Schackenborgs landbrugsjord.

– Det giver lidt royal glans, så det ikke bare er en tom bygning.

Det var en redningsaktion for Joachims privatøkonomi, og så får fonden lidt valuta for pengene, når han kommer forbi en gang imellem, fortæller forfatter og kongehusekspert Søren Jakobsen, som dog kalder Joachims hjemkomst for ”rodet”.

Den heldige hånd på boligmarkedet bliver en regulær ”royal flush”, når man tænker på, at Joachim brugte dele af de 100 millioner kroner på at købe sit luksuspalæ i Klampenborg på 344 kvadratmeter for 34,5 millioner.

Et hjem, han tilmed har tjent en god portion leje på i den periode, hvor tv-baronessen Caroline Fleming har boet der.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/caroline_4.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

Selv om Caroline Fleming, 44, selv har købt hus, er det uvist, hvornår hun flytter fra Joachims pragtvilla i Klampenborg. (Foto: Dan Mariegaard)

​Mysteriet i Paris

Det fjerde hjem i Joachims boligportefølje ligger i byernes by Paris, hvor prinsen – indtil covid-19 fejede ind over Europa – studerede på militærakademiet Ecole Militaire.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/margrethe_-_mutters_alene_foto_hjp_4.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Joachim har haft travlt i Frankrig med seks skoledage om ugen.
Her har han dog prinsesse Marie med på Hotel de Ville i Paris under et dansk erhvervsfremstød i efteråret. (Foto: Hanne Juul)

Hjemmet i det franske har kongehuset – helt på linje med kronprinsparrets hemmelige alpehytte i Verbier – dog valgt ikke at tale om, så SE og HØR kan hverken få svar på, om hjemmet er lejemål eller ejerbolig.

Eller om Joachim også lejer sit parisiske hjem ud, nu hvor familien, som det ser ud i øjeblikket, ikke kan komme til Frankrig lige med det samme.

Læs meget mere om de kongelige i denne uges SE og HØR, der er på gaden nu.

null

Sponsoreret indhold