Joachims jobstart er i fare: Usikker fremtid

Mens prins Joachim langsomt er ved at komme sig over blodproppen i hjernen, begynder jobbet som forsvarsattaché i Paris at rykke tættere og tættere på.

Men i virkeligheden skal den 51-årige prins nok slå koldt vand i blodet og erkende, at det har længere udsigter end først antaget.

Ifølge SE og HØR’s oplysninger er prinsen nu blevet flyttet fra intensivafdelingen på universitetshospitalet i Toulouse. Det betyder, at Joachim stadig er i bedring. Allligevel er det nok svært at forestille sig, at han vil begynde som forsvarsattaché ved Den Danske Ambassade i Paris til tiden.

Artiklen fortsætter under billedet ...

En uge inden blodproppen slappede Joachim og Marie af i Sydfrankrig og lignede et nyforelsket par. (Foto: Dan Mariegaard)

Jeg begynder 1. september. Det bliver udfordrende, men jeg glæder mig. Så jeg synes, at ferien er tiltrængt. For os alle sammen, sagde prins Joachim til SE og HØR i starten af juli.

Men så ramte blodproppen som et lyn fra en klar himmel. Alting var forandret, og med et handlede det om én ting: Overlevelse.

Efter en veloverstået operation kunne kongehuset meddele, at Joachims tilstand var stabil, og at han ingen varige mén ville få.

Støtte og tid

– Joachim vil få ret lang snor. Han vil få alt den støtte, han har brug for, indtil han er helt funktionsdygtig. Men jeg tror, man skal være glad, hvis han kan starte omkring nytår. Jeg tror ikke på, at det bliver før, vurderer kongehusekspert Søren Jakobsen.

Godt og vel en uge før prinsen blev indlagt og opereret for en blodprop i hjernen, mødte SE og HØR ham til et interview i den lille by Luzech tæt på vinslottet og ferieboligen Château de Cayx.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Marie har været ved Joachims side, siden han blev hastet til hospitalet i Toulouse. (Foto: Dan Mariegaard)

Interviewet kom efter et hårdt år for Joachim. Prinsen tog en 1-årig militæruddannelse ved Ecole Miltaire i Paris, og hjemme i Danmark rasede en heftig debat om hans apanage. Midt i samtalen sagde Marie højst overraskende, at parret ikke selv havde bestemt, at de skulle rykke til Frankrig.

– Det er ikke altid os, der bestemmer. Jeg synes, det er vigtigt at vide, sagde Marie.

Maries hårde år

Desuden forklarede den 44-årige prinsesse, at det havde været et hårdt og svært første år i Paris.

– Nej, jeg synes, det har været udfordrende for mig, fordi jeg skulle støtte min mand og passe vores børn. Det var det, jeg skulle gøre. Vi må se, hvad der kommer. Men jeg skal selvfølgelig finde mig til rette. Nu er det min tur. Jeg synes, jeg skal tænke på mig selv nu. For jeg har været 100 procent på min mand, og jeg har passet mine børn. Og selvfølgelig er det med glæde, men jeg skal også tænke på de sager, der betyder noget for mig, sagde Marie.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I oktober 2019 var Joachim og Marie til fest på Hôtel de Ville i Paris.(Foto: Hanne Juul)

Nu tyder det altså på, at Marie i den grad kommer til at skulle tilsidesætte sine egne behov for Joachims, mens han kæmper en kamp for at vende tilbage til sit almindelige liv.

Kongehuset har i skrivende stund ikke nye oplysninger om prins Joachims tilstand og jobstart.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close